Штанга для шафи та гардероба: які види існують

Вибираємо найзручніше рішення для зберігання речей.

Новини Штанга для шафи та гардероба: які види існують

Полиці, кошики, численні органайзери – ви можете вибрати різне наповнення для шафи або гардеробної, однак їх складно уявити без одного елемента. Ймовірно, він є і у вас вдома. Це штанга для одягу – спеціальна труба для речей на плічках. Зазвичай вона металева, тож витримує значне навантаження і підходить для зберігання не тільки легких сорочок, але й масивних пальт, костюмів, теплих зимових курток. Які є різновиди фурнітури та як зробити найкращий вибір?

штанга для одягу

Функції штанги

Труба потрібна для розміщення вішаків із речами. Зберігання одягу на плічках – це дуже практичне рішення, і ось чому:

  • Одяг не мнеться та має охайний вигляд;
  • Речі краще провітрюються;
  • Ви витрачаєте менше часу на пошук того, що вам потрібне.

Ви одразу бачите весь доступний “асортимент” і можете швидко вибрати вбрання на щодень. Не потрібно щоразу прасувати річ. У разі потреби достатньо буде лише розгладити складки відпарювачем.

Види гардеробних штанг

Попри те, що цей елемент гардеробного наповнення достатньо простий, на ринку є безліч варіантів. Це як типові, так і складніші рішення з додатковими фішками – підсвічуванням чи висувним механізмом. Вибирайте фурнітуру, яка відповідає вашим потребам та буде максимально корисною.

штанга в шафу

Стандартна

Класичний варіант – це труба в шафу для вішаків. Вона буває 2 форм:

  • Кругла;
  • Овальна.

Труба з круглим перерізом зазвичай має діаметр 25 мм і різну товщину стінок: 0,6 мм, 0,9 мм або 1,1 мм. Чим товщий метал, тим більшу вагу витримує фурнітура. Ще більш надійною вважається овальна форма: вона стійкіша до високих навантажень і краще підходить для секцій шириною від 600 мм. Її кріплять вузьким боком догори за допомогою спеціальних тримачів, які теж можна замовити в нашому магазині.

У VIYAR є вся фурнітура для меблів, тож одразу придбайте необхідні супутні товари: кріплення, з'єднання, подовжувачі та інше. Доповніть штангу гачками, на яких зручно вішати аксесуари.

Зазвичай комплектуючі представлені у кольорі хром, бо він найбільш універсальний і підходить до будь-якого інтер'єру. Однак доступні й інші кольори:

  • Чорний;
  • Білий;
  • Алюміній;
  • Нікель та ін.
штанга для одягу в шафу

З підсвічуванням

Хочете швидко знаходити речі в шафі, не вмикаючи основне освітлення? Функціональним рішенням буде штанга для одягу з підсвічуванням. Вона має паз для LED-стрічки та лінзу. Монтується фурнітура на тримачі для овальної труби. Зверніть увагу, що її потрібно додатково комплектувати світлодіодною стрічкою і кріпленнями. Для реалізації такого рішення підходить будь-яка LED-стрічка нашого бренду Lumine. Вирішуйте, яке світло вам більше до вподоби: холодне, тепле чи денне.

Крім суто практичних переваг, така штанга в шафу додасть меблям оригінальності. Вибираючи вбрання, ми будете тішитися дизайном свого гардероба.

гардеробна штанга

Висувна

У вас неглибока шафа (до 50-55 мм)? У такому разі краще змінити напрям розвішування одягу на плічках. Мікроліфт – це висувна гардеробна штанга, яка буде чудовим рішенням для компактних шаф. Адже одяг на ній розвішується обличчям до дверцят, а не боком, тож ви можете вмістити все необхідне. Для зручнішого доступу до вмісту потягніть механізм на себе і дістаньте вішак. 

Підбираючи мікроліфт, зважайте на його довжину. В асортименті VIYAR представлені моделі від 250 до 500 мм, і знайти відповідний механізм буде нескладно. 

труба в шафу для вішаків

Штанга для одягу в шафу та пантограф: що вибрати?

Ще одне ергономічне рішення для зберігання речей – це пантограф, або меблевий ліфт. За допомогою пантографа можна розмістити одяг у важкодоступній верхній частині шафи. За інших умов туди складно дістатися. А тут ви просто тягнете за ручку, і конструкція опускається на комфортний рівень.

Така штанга для одягу якнайкраще підійде для довгих пальт, пуховиків, суконь та брючних костюмів. Або ж ви можете розташувати речі “у два поверхи”, що збільшить місткість шафи. Тож чим пантограф відрізняється від стандартної труби для плічок? Підсумуємо:

  • Мобільність – він не стаціонарний, а має ручку для опускання та підіймання;
  • Вартість – конструкція складніша, тож, відповідно, коштує дорожче;
  • Економія простору – ви з користю використовуєте важкодоступний верхній ярус;
  • Зручність доступу – щоб дістатися до верху, вам не потрібен стілець чи драбина.
штанга для одягу з підсвіткою

Більше про пантографи, їхні різновиди та особливості вибору дивіться у статті.
В асортименті VIYAR ви також знайдете меблеві труби для будь-яких проєктів: гардеробних систем, стелажів, торгового обладнання, перегородок для зонування приміщень. Всі рішення для організації простору зібрані в 1 магазині, щоб зробити ваше життя комфортнішим.

Назад до списку статтей
`