Пантограф для шафи – секрет ергономічного зберігання одягу

Різновиди механізмів і поради щодо вибору.

Новини Пантограф для шафи – секрет ергономічного зберігання одягу

Здається, що у шафі ще вдосталь вільного місця, але одяг буквально випадає звідти… Знайома історія? На щастя, існує спеціальна фурнітура, що допомагає зберігати речі зручно, а найголовніше – компактно. Одним із таких корисних девайсів є пантограф для шафи. 

Це механізм, що використовується для зберігання одягу на плічках у зоні під стелею, що зазвичай має ускладнений доступ. Конструкція легко опускається та піднімається вручну або за допомогою електроприводу. Завдяки їй вдається ефективно задіяти весь простір. Наприклад, вище можна розташувати рідко використовувані або сезонні речі. Місце знайдеться навіть для того самого светра, який ви плануєте одягти «ще один раз».

пантограф для шафи

Для чого потрібен пантограф?

Дизайн і конструкція шафи, безумовно, важливі. Вони мають відповідати вашим естетичним уподобанням, потребам, а також стилю інтер'єру. У VIYAR можна придбати всі необхідні матеріали та фурнітуру для облаштування гардероба, адже в асортименті – більш ніж 40 000 товарів! Це дверні й гардеробні системи, меблеві фасади, ручки та гачки тощо.

Втім, ми дедалі більше цінуємо комфорт і функціональність. На перший план виходить внутрішнє наповнення: різноманітні штанги, полички, тримачі. Пантограф – це один із таких елементів, що вносять порядок у наше повсякденне життя. Сьогодні це радше не корисна опція, а необхідність.

меблевий пантограф

Підсумуємо, які переваги має меблевий пантограф:

  • Збільшена місткість шафи/гардеробної завдяки використанню важкодоступного місця під стелею;

  • Простий монтаж і можливість встановлення у вже готові меблі;

  • Легкий доступ до речей, які чудово проглядаються;

  • Можливість зберігати одяг різної довжини – від сорочок до суконь і пальт;

  • Сортування речей за сезонами або частотою використання;

  • Розмаїття моделей, що дає змогу підібрати рішення саме для ваших потреб.

За призначенням це ті самі верхні полиці, але більш доступні та функціональні. На штанзі зручно розвішувати делікатні сукні й ділові костюми. Завдяки тому, що речі висять, а не зберігаються у складеному вигляді, вони краще провітрюються і менше мнуться. Зі зміною сезонів розмістіть на мобільній штанзі для одягу те, що не плануєте носити протягом найближчих місяців.

Конструкція гардеробного ліфта

Незалежно від конкретної моделі, це – П-подібна конструкція, на якій розвішаний одяг на плічках. За допомогою ручки вона опускається на рівень очей, а потім піднімається у вихідне положення. Тож, щоб дістати річ, вам не потрібна драбина або стілець.

Елементи конструкції:

  • Розсувна штанга;

  • Ручка для керування;

  • Бічні важелі;

  • Коробки з прорізами для важелів, що фіксують механізм у потрібному положенні.

Механізм надійний і достатньо простий. Металевий пристрій зносостійкий та витримує значні навантаження (те, що потрібно для важких зимових пальт і дублянок). Він не іржавіє, не дряпається і не потребує особливого догляду. Завдяки різній ширині штанги (від 450 до більш ніж 1000 мм) можна підібрати меблевий пантограф для шафи будь-якої ширини.

гардеробний ліфт для одягу

Особливості пантографів

На що звернути увагу при купівлі, щоб фурнітура довго радувала вас функціональністю та стабільною роботою? Це передусім якість матеріалу, допустиме навантаження і тип управління. Зупинимося детальніше на цих характеристиках.

Матеріал виготовлення

Фурнітуру виготовляють з міцних металів (сталь, алюміній тощо). Це надає їй здатність витримувати велику вагу. Моделі зі сталі міцніші, а алюмінієві – більш доступні. Вони представлені як у класичному виконанні, з хромованим покриттям, так і в інших кольорах. Вибирайте рішення, що якнайкраще доповнить вашу шафу.

Навантаження

Гардеробний ліфт розрахований на різне навантаження, і виробник обов'язково вказує його. Зазвичай цей показник становить 10-20 кг. Зважайте на кількість одягу, яку плануєте зберігати, та його вагу. Чим більший ваш гардероб, тим потужніша модель знадобиться. Також переконайтеся, що вибрана ширина конструкції відповідає ширині секції для встановлення.

Різновиди за керуванням

Залежно від типу механізму розрізняють:

  • Механічний пантограф – керується вручну;

  • З електроприводом – керується натисканням кнопки.

Моделі з електроприводом відрізняються максимальною зручністю й легкістю експлуатації. Щоб опустити штангу, не потрібно докладати жодних зусиль – просто натисніть кнопку на пульті дистанційного керування. Такий механізм стане чудовим рішенням для дітей або літніх людей. Втім, його вартість дорожча, якщо порівнювати з механічним.

Механічні моделі теж добре зарекомендували себе в побуті. Вони мають просту конструкцію, а щоб опустити штангу, достатньо лише потягнути за ручку. Плюс таких пристроїв – доступна вартість. 

гардеробний ліфт для шафи

Асортимент VIYAR

У нашому магазині представлений великий вибір наповнення шафи купе. Це висувні й навісні кошики та полиці, тримачі для штанів і краваток, органайзери та, звісно, гардеробні ліфти.

Ви можете придбати пантографи Vibo, Muller, Hafele й інших виробників. В асортименті є моделі для секцій різної ширини (до 1250 мм), а також у різних кольорах: графітовому, чорному та ін. Усі вони мають зручну ручку для керування. Скористайтеся фільтрами на сайті, щоб швидко знайти саме те, що потрібно вам.

Гардеробний ліфт для одягу – чудове рішення для власників невеликих квартир, для любителів сортувати речі та наводити лад, а також для всіх, хто цінує комфорт і ергономічність. Вибирайте функціональне наповнення для гардероба у VIYAR!

механічний пантограф



Назад до списку статтей
`