Кухні з акрилу: секрет стильного інтер'єру кухні

Все, що потрібно знати при виборі фасадів.

Новини Кухні з акрилу: секрет стильного інтер'єру кухні

Кухня – серце будинку, місце, де ми спілкуємося, готуємо та насолоджуємося спільним часом із близькими. І дизайн кімнати відіграє ключову роль у створенні приємної атмосфери. Якщо ви шукаєте для себе стильні та практичні фасади, які не набриднуть і не вийдуть з моди через декілька років, у нас є для вас рішення – кухні з акрилу.

Матеріал займає своє заслужене місце серед фаворитів 2023 року, і зараз ми розкажемо, чому.

Переваги акрилових фасадів

кухні з акрилу

Акрил – матеріал нового покоління, схожий на скло, але більш міцний, довговічний та стійкий. З нього можна  виготовити панелі у різних стилях і кольорах. Серед інших його переваг виділяють екологічність, легкий догляд, атмосферну стійкість, широкий асортимент і зносостійкість. Розгляньмо ці особливості більш детально.

ЕкологічністьМатеріал виготовляють з екологічно чистих компонентів, які не містять канцерогенів, смол і небезпечних речовин. Після довготривалої експлуатації ви можете повторно переробити акрилові меблі, щоб вплив на довкілля був мінімальним.

Легкий доглядАкрил має антистатичні властивості, тому пил повільніше осідає на ньому, а жир і кіптява не вбираються глибоко в матеріал. Акрилові фасади легко очищувати від залишків їжі, плям та бруду, оскільки вони мають гладку поверхню. Для догляду вам достатньо протерти їх ганчіркою з мийним засобом або спеціальним спреєм.

Атмосферна стійкістьМатеріал не псується від води, пари чи прямого впливу ультрафіолету. Він витримує перепади температури та довго зберігає свій початковий колір. Завдяки високій стійкості до вологи поверхня не схильна до грибка та плісняви.

Широкий асортиментСтворити унікальний дизайн кухні можна завдяки різноманітним фактурам, крайці та декоративним елементам, які наносять на акрилові панелі для кухні.

Зносостійкість. Акрил витримує високі навантаження на поверхню. Також його можна відреставрувати та приховати подряпини чи відколи за допомогою спеціальних засобів. Завдяки значному запасу міцності й правильному догляду акриловий фасад може прослужити дуже довго.

Ще несподіваною перевагою є відмінна акустична ізоляція. Це дозволяє знизити рівень шуму, який виникає під час приготування їжі та використання кухонного обладнання.

Недоліки акрилових фасадів

кухня з акриловими фасадами

Попри переваги, недоліки кухня з акрилу теж має. Це:

  • необхідність частішого прибирання;
  • сильний блиск (для глянцевих декорів);
  • вища ціна, якщо порівняти з варіантами з ДСП.

Глянцева поверхня є як перевагою, так і недоліком для деяких господарів. Адже на ній добре видно відбитки пальців та бризки води. Однак, як ми вже зазначали, особливих проблем із прибиранням поверхонь немає. Також можете вибрати менш маркий колір кухні.

З часом така особливість акрилових фасадів, як блиск, може набриднути. Якщо ви не впевнені в тому, що зможете довго насолоджуватися поверхнею із яскраво вираженим блиском, виберіть варіант із матовим покриттям.

Якщо порівнювати акрилові кухні з іншими матеріалами, такими як ДСП або МДФ, то вони дорожчі. Це зумовлено тим, що обробка на виробництві потребує високотехнологічних процесів, однак ціна повністю окупається довговічністю.

Фасади з акрилу від Bel Viso

Акрилові кухні мають різні кольори та текстури, а також можуть бути матовими або глянцевими, залежно від побажань замовника. Такі фасади не лише стильно виглядають, а й довго прослужать на вашій кухні. Вироби з поліметакрилату (ще одна назва акрилу) використовують навіть в освітніх та медичних закладах.

Рекомендуємо вам звернути увагу на асортимент нашого власного бренду Bel Viso. Для виготовлення фасадів використовуються панелі Rauvisio Crystal від Rehau, покриті склоламінатом. Він більш стійкий за скло, але візуально матеріали майже не відрізнити одне від одного.

Для фасадів Bel Viso ми пропонуємо 
49 декорів панелей Rauvisio Crystal, серед яких ви знайдете дзеркальні, однотонні й декоровані плити з матовою або глянцевою поверхнею.                        

Акрилові фасади для кухні від Bel Viso підійдуть для втілення будь-яких ідей, а гарантія від виробника – 10 років!

Які найпопулярніші кольори акрилових фасадів?

кухонні меблі з акрилу

Матеріал акрил має безліч колірних варіацій, але найпопулярніші з них це, звичайно, базові:

  1. білий;
  2. чорний;
  3. сірий;
  4. бежевий.

Білий колір – вічна класика й основа кухонного дизайну. З його допомогою можна візуально розширити простір та зробити кухню світлою, чистою і свіжою. Біла акрилова кухня може виглядати елегантно, сучасно або класично, залежно від додаткових деталей і фурнітури.

Сірий гарнітур набуває популярності у сучасних кухнях. Він має нейтральний вигляд, який можна легко поєднати з іншими кольорами й матеріалами. Відтінки від світло-сірого до темно-сірого додадуть особливого настрою вашій акриловій кухні.

Чорний – символ розкоші й елегантності. Він додає сучасний акцент та створює вишуканий стиль інтерʼєру. Крім того, колір вдало поєднується з  іншими кольорами й матеріалами. Чорна акрилова поверхня може стати стильним акцентом або основним тоном кімнати – усе залежить від ваших вподобань.

Бежевий колір створює затишний і елегантний інтер’єр. Його можна легко поєднати з іншими кольорами та матеріалами. Він також візуально розширює простір та створює відчуття відкритості навіть на невеликих кухнях. Якщо ви хочете розбавити дизайн м’якими природними елементами – відтінки бежевого вам допоможуть.

Вибір не обмежується лише цими колірними рішеннями, якщо ви мрієте про жовту чи синю акрилову кухню – сміливо вибирайте її. На щастя, в асортименті магазину ВіЯр є сотні різних варіантів акрилових поверхонь на будь-який смак.

Для яких стилів підійдуть кухні з акрилу?

кухня з акриловими фасадами Bel Viso

Меблі з акрилу є універсальним і гармонійним рішенням, яке можна вписати в різні стилі інтерʼєру. Незалежно від того, чи бажаєте ви створити сучасний, класичний, мінімалістичний або еклектичний інтер'єр, акрилові кухні додадуть простору вишуканості та естетики.

Ось деякі з популярних стилів, для яких акрилові фасади є ідеальним вибором:

Сучасний стиль. Акрилові кухні ідеально вписуються в сучасні інтер'єри. Їх гладка поверхня та чіткі лінії надають простору аскетичного вигляду. Білі або сірі фасади роблять кімнату світлою та легкою, тоді як темні, насичені кольори створюють ефектний контраст.

Мінімалізм. Акрил стане ідеальним вибором і для стилів, де простота і мінімум деталей є ключовими ознаками. Досконалі акрилові поверхні не потребують зайвих деталей, тому доповнять мінімалістичний підхід до дизайну.

Скандинавський стиль. У світлих і повітряних скандинавських інтер'єрах за допомогою матеріалу можна додати свіжості та легкості. Нейтральні відтінки акрилових фасадів будуть гармонійно поєднуватися з природними матеріалами, зокрема з деревом.

Класичний стиль. У такі інтерʼєри можна додати не лише акрилові фасади, а й підсвічування та фурнітуру з фігурними елементами, щоб доповнити стиль. В асортименті ВіЯр є сотні різноманітних моделей ручок. Для класичного інтер’єру рекомендуємо звернути увагу на фурнітуру з керамічними вставками або з зістареного металу.

Кухня акрил відкриває безліч можливостей для експериментів із кольорами та стилями. Вам залишається тільки вибрати те, що найбільше відповідає вашим вподобанням та оформленню оселі.

Асортимент ВіЯр

В асортименті магазину ВіЯр представлений широкий вибір матеріалів для акрилової кухні. Ви можете замовити як акрилові фасади Bel Viso (виготовляються з панелей Rauvisio Crystal), так і плити інших виробників з порізкою у потрібний розмір. Є поверхні з глянцевим, матовим, однотонним або візерунчастим покриттями. Це матеріали світових виробників AGT, Niemann, Cleaf та Rehau. Ви також можете замовити весь спектр виробничих послуг відповідно до ваших потреб.

Детальніше про товари та послуги дізнавайтеся у консультантів ВіЯр в одному з наших магазинів, за телефоном або в онлайн-чаті на сайті.

матові акрилові фасади для кухні

Назад до списку статтей
`