Підключення сенсорних вимикачів на дотик 12 В для монтажу в профіль

Практичне рішення для легкого та зручного керування освітленням.

Новини Підключення сенсорних вимикачів на дотик 12 В для монтажу в профіль

Для підключення знадобляться:

  • Кабель 1,8 м з вилкою і вимикачем (11017)

  • Блок живлення для LED, 60 W, 12 V, IP 20 у металевому корпусі (97279)

У нашому випадку потужності цього блока живлення буде достатньо, але при підборі блока в кожному конкретному випадку потрібно виконувати розрахунок його потужності

  • Інфрачервоний сенсорний вимикач у профіль на дотик із дімуванням 12 В, максимальне навантаження 96 Вт (40919)

  • Світлодіодна стрічка. Ми використовуємо 5 м стрічки SMD 3528 зі ступенем захисту IP 20 і холодним світлом (97258)

  • Алюмінієвий профіль чорний матовий для світлодіодної стрічки накладний (45448)

  • Світлорозсіювальна лінза для алюмінієвого профілю молочна (14955)

12-1 инст (2).jpg

Спочатку оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою необхідно підключити до гвинтових затискачів блока живлення під написами «L» (фазний вхід) і «N» (нульовий вхід). При підключенні вилки не обов'язково шукати «фазу» і «нуль»: 2 її дроти просто мають бути підключені в затискачі «L» і «N».

укр.png

12-2инс (2).jpg

На наступному етапі беремо сенсорний вимикач, у разі потреби випаюємо дроти, позначені «LED+» та «LED-», і до монтажних майданчиків сенсора припаюємо світлодіодну стрічку: «+» світлодіодної стрічки припаюємо до майданчика сенсора з написом «LED+» і, відповідно, «-» стрічки – до «LED-», як показано на фото.

12-3инст (2).jpg

Після цього, коли стрічка буде готова до встановлення у профіль, потрібно зняти захисну плівку зі скотчу на її зворотному боці і вклеїти стрічку у профіль разом із сенсорним вимикачем. Оголений кінець дроту з позначенням «IN+» необхідно закріпити в затискачі блока живлення «V+», а «IN-» – в «V-».

12-4инст (2).jpg

Далі закріплюємо світлорозсіювальну лінзу у профілі.

12-5инст (2).jpg

Тепер вставляємо вилку в розетку. На сенсорному вимикачі загориться білий світлодіод, який вкаже на місце, після дотику до якого буде вмикатися/вимикатися світіння світлодіодної стрічки. Крім того, затримавши палець у цій активній зоні спрацьовування довше 1 секунди, ми зможемо відрегулювати яскравість світіння стрічки. Вона буде збережена у пам'яті сенсора до наступного регулювання яскравості або до вимкнення живлення сенсора.

12-6 (1).jpg


Назад до списку статтей
`