Підключення сенсорних вимикачів 12В

Інструкція по підключенню сенсорних вимикачів 12 В.

Новини Підключення сенсорних вимикачів 12В

Вам знадобляться:

  • Світлодіодна стрічка. У нашому випадку ми використовуємо 5 м стрічки SMD 2835 з класом захисту IP20, денне світло (30378)

  • Сенсорний вимикач для дверей, 12В, max навантаження – 30 Вт (38924).
  • Дріт, в даному випадку досить ШВП 2х0,35 (41760).
  • Блок живлення для LED, 40W, 12V, IP20 (97278), метал. корпус - для нашого прикладу потужності цього блоку живлення буде досить. Однак для підбору блоку живлення в кожному конкретному випадку необхідно використовувати розрахунок потужності блоку живлення.
  • Кабель 1,8м з вилкою та вимикачем (11017).

Підключення сенсорних вимикачів 12В

Оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою підключаємо до гвинтових затискачів блоку живлення під написом L (фазний вхід) і N (нульовий вхід) (AC)

При підключенні вилки зовсім не обов'язково шукати «фазу» і «нуль», просто 2 дроти вилки повинні бути підключені в затискачі L і N.

УВАГА! Оголені дроти не повинні стикатися один з одним!

УВАГА! Дана інструкція несе суто ознайомчий характер, і для спрощення подачі матеріалу заземлення до клеми з позначенням «заземлення» ми не підключаємо, але в реальному житті організація заземлення при підключенні приладів в металевих корпусах є обов'язковою!

УВАГА! Будь-які роботи, пов'язані з напругою, небезпечною для здоров'я і життя людини, повинні виконуватися тільки кваліфікованим персоналом. Це питання Вашої безпеки.

Підключення сенсорних вимикачів 12В

Далі беремо дріт ШВП і затискаємо його оголені кінці в затискачі V- і V +. При цьому рекомендуємо, щоб в затиск V + був підключений дріт з червоною смужкою, а в V-, відповідно, – повністю білий. Чому так? Потім легше буде розібратися, де у цього дроту на іншому кінці «+», а де «-».

Підключення сенсорних вимикачів 12В

Після цього підключаємо сам сенсорний вимикач. Дріт з червоною смужкою збоку, він же «+», заводимо в клему сенсорного вимикача, підписаного як Input +, білий дріт, відповідно, в Input -.

Підключення сенсорних вимикачів 12В

Беремо світлодіодну стрічку. У нашому випадку до неї вже припаяні при виробництві дроти, якщо у ж вашому випадку дротів немає, то для підключення можна використовувати кінцевий з'єднувач для LED- 3528 SMD стрічки (97272).

Дріт, який припаяний до монтажного майданчику стрічки зі знаком «+», заводимо в клему сенсорного вимикача, підписаного як Output +, дріт, що йде від майданчика зі знаком «-», відповідно, до Output -.

Підключення сенсорних вимикачів 12В

Вставляємо вилку в розетку, натискаємо на клавішу вимикача на шнурі і ... Готово! Тепер наш сенсорний вимикач у відкритому положенні включений і електроенергія надходить до нашої стрічки, в закритому ж положенні подача електроенергії до стрічки припиняється.

Назад до списку статтей
`