5 ідей, як використати скло в інтер'єрі

Добірка інтер’єрних рішень від «ВіЯр».

Новини 5 ідей, як використати скло в інтер'єрі

Скло в інтер'єрі квартири – це не тільки вікна та балкони. Дизайнери розширюють сферу його застосування. Цей витончений матеріал створює настрій легкості, а в сонячну погоду грає цікавими відблисками. Як його застосувати, обробити і з чим поєднувати – читайте в нашій добірці.

1. Перегородки між приміщеннями або функціональними зонами

В інтер'єрі 2021 колосальну увагу приділяють організації простору. Люди стали проводити вдома більше часу. Кожному має бути комфортно займатися своїми справами: комусь попрацювати, а комусь полежати з книгою.


Перегородки залишаються найефективнішим способом зонування, але їх роблять лаконічними і легкими. Вони бувають як стаціонарними, так і розсувними або складними. Скляні конструкції не захаращують приміщення і водночас формують чіткі межі. Зараз простір оселі стає дуже «гнучким» і вільним. Одна кімната ніби «перетікає» в іншу: вітальня в їдальню, спальня в гардеробну тощо. До цієї тенденції ми ще повернемося.

Підбирайте матеріал для перегородок у «ВіЯр». В асортименті є скло товщиною 4-8 мм: прозоре, рефлективне, текстуроване та фарбоване. Для наповнення краще використовувати листи товщиною від 8 мм. Популярні матеріали для каркасу – метал і дерево.

А ось добірка ідей для дизайну:

  1. Чорний профіль + гладке прозоре наповнення;
  2. Перегородка зі склоблоків;
  3. Кольорове скло в інтер'єрі ванної кімнати;
  4. Поєднання з деревиною – контраст холоду і тепла.


Можете використати готове рішення – лінійку класичних розсувних дверей Starke Classic. 3 колекції (Fresco, Cantal, Loiret) – 3 різні настрої. Віконні ставні в затишному європейському містечку, чітка геометрія або витонченість арок – вибирайте, що вам до душі.

Також у нашому асортименті є фурнітура ОРIКE, з якою значно простіше зонувати простір. Це готові комплекти, для збирання знадобиться мінімум часу і зусиль. Потрібно лише додати наповнення.

А про використання дзеркала в інтер'єрі ми розповідаємо у цьому відео.

2. Фальш-вікна

Приміщення без вікон, квартира з незручним плануванням, темні кутки і невдалі наслідки ремонту – фальш-вікна стануть універсальним рішенням для багатьох проблем. Вони візуально розширять простір і зроблять його світлішим. Однак подбайте про те, щоб декор виглядав природно. Є різні варіанти реалізації: засклена ніша у стіні з LED-підсвічуванням, фотодрук, імітація вікна з настінним розписом. Для максимальної реалістичності конструкцію можна доповнити невеликим підвіконням.

Фотодрук та інші послуги з обробки матеріалу ви можете замовити у «ВіЯр». Підбирайте зображення з каталогу або наносьте будь-який малюнок, що вам подобається.

Ще один ефектний прийом – міжкімнатне вікно. Його головне завдання – пропускати природне світло в ті частини приміщення, де немає інших джерел. Таке вікно часто оформляють між передпокоєм і вітальнею, вітальнею і кухнею або кухнею і їдальнею. Свобода пересування, багато денного світла та чітка організація простору!


3. Скіналі

Фартух для кухні із загартованого скла практичний і простий у монтажі (спеціальні кріплення або герметики). Завдяки відсутності стиків за ним легко доглядати. Гладка поверхня відбиває світло та робить кухню візуально більшою, декор не стирається і не тьмяніє. Підбирайте малюнок, і наші фахівці виготовлять фартух для вашого інтер'єру. Для скіналі ми використовуємо прозоре віконне скло товщиною 6 мм або «Діамант».

Технологія така:

  • Вирізаються деталі потрібних розмірів;
  • Торці деталей поліруються;
  • Виконуються свердління;
  • Деталі загартовуються;
  • На загартоване скло з внутрішнього боку наноситься вибраний малюнок (УФ-фотодрук), але фартух можна зробити й однотонним;
  • Зворотний бік малюнка покривається білою захисною плівкою.




Зверніть увагу: отвори під кріплення, релінги та розетки потрібно продумати заздалегідь.

Мінімальні розміри скіналі (висота × ширина) становлять 300×300 мм, максимальні – 800×3000 мм.

4. Скляні картини

Декоративне скло в інтер'єрі використовується у вигляді картин і панно. Вони не потребують рамки, оскільки краї ретельно шліфують. Нанести можна будь-яке зображення – від дитячого малюнка до Рембрандта і Ботічеллі. Така картина виглядатиме цікавіше, витонченіше і, безумовно, дорожче, ніж звичайна репродукція. Технологія виготовлення дає змогу відтворити найменші деталі та штрихи, надати виробу відмінної міцності. Зображення стійке до вологи (сміливо протирайте поверхню!) й ультрафіолету.


Це може бути одне декоративне панно або кілька фрагментів, об'єднаних схожою тематикою чи палітрою. Міняйте частини місцями, і декор виглядатиме свіжо та по-новому. Модульні картини бувають симетричними й асиметричними, залежно від того, якого ефекту ви хочете досягти – балансу чи динаміки.

5. Полиці: чи актуально зараз?

До скляних полиць дизайнери повертатимуться знову і знову. Обіграти їх можна по-новому: поєднати з алюмінієвим профілем, доповнити підсвічуванням чи додати оригінальні полицетримачі з асортименту «ВіЯр». Ось кілька варіантів:




Полицетримач Marella D, навантаження 25 кг, золото

Полицетримач Ferro Fiori M, навантаження 18 кг, нікель

Полицетримач Marella D, навантаження 20 кг, античне срібло

Надлишок скла зробить інтер'єр занадто «офісним» і холодним, а ось одна чи кілька конструкцій освіжать його. З підсвічуванням теж слід бути обережними: багато різних варіантів освітлення зроблять дизайн сумбурним. Намагайтеся не захаращувати полиці всім, що шкода викинути. Кілька аксесуарів, рослин і книг у красивих палітурках буде достатньо. Також зверніть увагу на колір матеріалу: якщо стіни мають пастельний відтінок, темне скло виглядає виразніше. Для акцентних стін підходить матове або прозоре скло.


Втілюйте ці ідеї в життя, створюйте меблі й інтер'єри разом із «ВіЯр»!


Назад до списку статтей
`