Зелені акценти сучасного інтер’єру

Як стильно, цікаво та зручно розмістити кімнатні рослини?

Новини Зелені акценти сучасного інтер’єру

Зелені вкраплення – один із модних трендів цього року. Він проявляється у забарвленні диванних подушок, картинах у зелених відтінках, дрібничках на полицях і, звичайно, кімнатних рослинах.


Квіти, кущики та навіть дерева в горщиках не покидають людські домівки вже багато століть, і цікаві варіанти інтер’єрних рішень із рослинами завжди залишаються актуальними. Розглянемо кілька вдалих прикладів оформлення.

Почнемо з найменшого

Флораріуми – це маленькі світи, заховані за скляними гранями. Іноді вони перетворюються зі звичайного горщика для рослин на справжнісінький витвір мистецтва. А між тим, щоб виготовити «акваріум» для зелених насаджень, достатньо замовити порізку скла на деталі потрібних форм та розмірів, і склеїти їх герметиком. Ну а пишна рослинність залежить від вправності садівника.

Стильні підставки

Звичайні підставки з дроту, яких повно в магазинах господарчих товарів, усе більше наштовхують на думку про офіційні заклади, і аж ніяк не викликають відчуття затишку. А от стелаж, що поєднує в собі модульну систему, скляні та плитні полиці, може стати справжньою родзинкою інтер’єру.


Меблі для садівників-ентузіастів

Думаєте, рослини в інтер’єрі – це вже сфера роботи дизайнерів, і меблярам нема що запропонувати на цьому поприщі? А от і ні! Незвичайне рішення, яке може зацікавити багатьох замовників, – «занурення» горщиків для рослин у поверхню стільниць, стелажів і тумб. При виготовлені меблі одразу робляться із заглибленням достатнього розміру, щоб сховати в нього кілька горщиків потрібного об’єму..


Такий підхід, на відміну від досить популярної ідеї висаджувати рослини безпосередньо в заглиблення у меблях, має достатньо переваг:
  • Можна з легкістю замінити одну композицію на іншу;
  • При акуратному догляді за квітами меблі не пошкоджуються вологою, а це розширює діапазон матеріалів для їх виготовлення;
  • Над поверхнею видно лише привабливі квітки, стовбури та листя, не потрібно декорувати неохайну землю та підбирати однакові горщики.
Створюйте трендові екологічні інтер'єри з «ВіЯр»!



Назад до списку статтей
`