Який МДФ кращий – фарбований чи плівковий

Вибираємо матеріал для ваших меблів.

Новини Який МДФ кращий – фарбований чи плівковий

Сьогодні для виробництва меблів використовуються найрізноманітніші матеріали – від дерева та деревних плит до металу і каменю. Серед найпопулярніших варіантів – плівковий та фарбований МДФ. В обох випадках основою є деревноволокниста плита. Вона міцна, практична у застосуванні й екологічно чиста. Ще один плюс – це можливість наносити фрезерування і створювати гнуті деталі. Зокрема, класична кухня неможлива без витончених фрезерованих фасадів та плавних форм. Не обмежуйте свою фантазію!

МДФ для меблів – завжди актуальне рішення. Але як зробити правильний вибір між фарбою та плівкою? Обидва варіанти практичні в експлуатації, але кожен має свої особливості. Розглянемо їх докладніше.

фарбований мдф

Де застосовують фарбований і плівковий МДФ

Матеріали використовуються при виготовленні меблевих фасадів для кухні, вітальні, передпокою й інших приміщень. Однак цим сфера застосування не обмежується! Стінові панелі, узголів'я ліжок, інші інтер'єрні елементи – з ними можна втілити найоригінальніший дизайн. Ми зосередимося на фасадах для кухонного гарнітура, адже цей варіант – найпопулярніший.

мдф фасади фарбовані

Переваги та недоліки фарбованих фасадів

Це рішення для справжніх поціновувачів прекрасного, і все більше замовників зупиняє свій вибір на ньому. Поверхні можна надати будь-який колір – той самий "енергійний жовтий" або в тон шерсті домашнього улюбленця. МДФ фасади фарбовані виглядають виразно та гармонійно. Вони відрізняються і практичністю: двосторонні фарбовані дверцята підходять для застосування навіть у ванній кімнаті в умовах підвищеної вологості, не кажучи вже про кухонні гарнітури.

Замовляйте фарбовані фасади нашої торгової марки Bel Viso у ВіЯр. Крім бездоганної якості та гарантії 10 років, ми пропонуємо 2500 кольорів і додаткові обробки. Це фрезерування та фрезеровані ручки, вітрини, нанесення патини й ін. А щоб легко підібрати декор, який на 100% відповідає вашим уподобанням, діє послуга вифарбовування зразка.

фарбовані фасади на кухні

Фарбований МДФ має такі плюси:

  • Різноманітна палітра;
  • Матові та глянцеві поверхні, soft touch;
  • Довговічність завдяки якісним ЛФМ;
  • Можливість реставрації (пропонуємо спеціальні реставраційні комплекти).

Як і в будь-якого матеріалу, тут є свої нюанси. Під впливом прямих сонячних променів насиченість кольору з часом втрачається. Для деяких замовників недоліком стане однотонне покриття. Якщо вас цікавлять імітації дерева та каменю, фантазійні поверхні, то МДФ плівка – чудовий варіант. Відносно висока вартість фарби теж може мотивувати звернути увагу на більш доступні альтернативи.

Плюси та мінуси плівкового МДФ

Плівка – це чудове співвідношення ціни та якості. Для виготовлення фасадів Bel Viso ми використовуємо МДФ із високою щільністю, покриваючи його італійською та німецькою ПВХ плівкою. В асортименті є ексклюзивні колекції декорів із підвищеною стійкістю. На фасади діє гарантія 10 років.

Дизайн можна доповнити фрезерованими та врізними ручками, вітринами, патиною і фрезеруваннями, зокрема індивідуальними. Плівкові фасади мають такі переваги:

  • Доступна вартість;
  • Простота у догляді;
  • Оптимальна стійкість до подряпин та ультрафіолету;
  • Можливість імітації різних матеріалів: дерева, металу тощо.
плівкові фасади мдф

З недоліків матеріалу – складність реставрації. Плівка може відшаруватися під впливом високої температури (>70°C) та вологості. Однак, дотримуючись нескладних правил експлуатації, цього можна уникнути.

Порівняння матеріалів: що вибрати?

Ми підійшли до головного. Різні покриття мають різні властивості, навіть якщо візуально їх складно відрізнити. Що ж вибрати – фарбовані чи плівкові фасади МДФ? Порівняємо їх за основними параметрами та підберемо рішення для вашої кухні.

Візуальні та тактильні відмінності

На відміну від плівки, фарба не може відтворювати зовнішній вигляд натуральних матеріалів: дерева, каменю і т.д. Водночас у процесі фарбування поверхні можна надати будь-який відтінок за каталогом RAL, WCP, NCS. Вибір кольорів тут значно ширший.

Обидва типи фасадів доступні в матовому та глянцевому виконанні. Фарбовані глянцеві поверхні шліфують так, щоб отримати ідеальний високий глянець без нерівностей. Під глянцевою плівкою структура МДФ плити помітніша, тому візуально вона дещо поступається фарбі.

плівкові фасади

Декор і дизайн

Для обох видів фасадів є безліч додаткових опцій, зокрема фрезерна обробка. Додайте трендові фрезерування у вигляді ліній, витончених рамок, геометричних візерунків. Також ви можете замовити індивідуальні фрезерування для фарбованого і плівкового МДФ. Ручки, вітрини, двостороннє покриття і патинування – це все надасть дверцятам довершеного вигляду.

Стійкість до механічних пошкоджень

Кожен матеріал має тонкощі, які потрібно врахувати при експлуатації. ПВХ досить стійкий до механічного впливу. Фарба менш стійка до сколів, подряпин, сильних ударів. Водночас її можна відреставрувати, чого не скажеш про плівку.

Плівкові фасади не люблять гарячу пару, а це – звичне явище на кухні, де весь час щось готується та кипить. Якщо покриття відшарується, непомітно приклеїти його назад неможливо. Фарбовані дверцята лідирують і за вологостійкістю. Вони підходять навіть для меблів у ванну кімнату.

Догляд за поверхнею

Плівка невибаглива у догляді, і для неї підходить більшість побутових засобів, представлених на ринку. Фарбований МДФ потребує спеціального догляду. Для очищення поверхні не рекомендується використовувати засоби із вмістом кислот і лугів.

Є загальні рекомендації щодо догляду за всіма типами фасадів. Краще відмовитися від жорстких щіток, металевих мочалок, губок, які використовуються для миття посуду. Те саме стосується “народних” засобів: спирту, ацетону, бензину, оцтової кислоти. Не підходять для очищення поверхні абразивні порошки та сода. Все перелічене може пошкодити покриття і зробити його тьмяним.

А ось серветки з м'якої тканини (фланелі, сукна, мікрофібри) – це must have. Для матових поверхонь відмінним засобом буде меламінова губка, для глянцевих – серветка з мікрофібри + спеціальний засіб для глянцю.

догляд за мдф фасадами з плівкою

Вартість матеріалу

Ціна плівки нижча, ніж у фарби. Відповідно, плівкові фасади МДФ обійдуться дешевше. У ВіЯр ви підберете рішення для будь-якого проєкту та бюджету, зваживши перелічені переваги та недоліки. Зробіть кухню, передпокій, вітальню і будь-яке інше приміщення унікальним відображенням вашої індивідуальності.

Назад до списку статтей
`