Вологостійкі стільниці як трендове рішення для кухні

Розглядаємо види та переваги вологостійких поверхонь.

Новини Вологостійкі стільниці як трендове рішення для кухні

Одним із ключових критеріїв, який визначає комфорт та довговічність кухонної поверхні, є її стійкість до впливу вологи. Зростання попиту на вологостійкі стільниці зумовлено популярністю інтегрованих мийок, які є стильним та функціональним рішенням на кухні. Вбудовані мийки дозволяють максимально ефективно використовувати простір та одночасно забезпечують легкість догляду за поверхнями. При нижньому способу монтажу мийки торці стільниці постійно контактують з водою, тому особливо важливо, щоб стільниця мала підвищену стійкість до вологи. Розгляньмо переваги таких поверхонь та приклади їх використання у цій статті.

Чому варто вибрати вологостійку стільницю для кухні

вологостійка стільниця

В основі вологостійкої ДСП стільниці лежить плита, просочена парафіновою емульсією, що підвищує стійкість матеріалу до розбухання при контакті з водою. Також у виробництві використовують пластик, що покриває плиту й створює додатковий захисний шар, водостійкі клейові матеріали та зелений барвник, який допомагає відрізнити матеріал з-поміж інших. 

Вологостійкі стільниці бувають не тільки на основі деревних плит, а й виготовлені з каменю та компакт-плити. Бренд Belterno пропонує стільниці з керамограніту, акрилового каменю, кварциту та компакт-плити. Завдяки своїй непористій структурі матеріали є повністю гігієнічними та мають підвищену стійкість до вологи.

Стільниця вологостійка допомагає:

  • Продовжити термін експлуатації кухні. Стільниця є одним з найважливіших елементів гарнітура. Якщо всередину звичайної, не вологостійкої плити потрапить волога, вона суттєво деформується, втратить свою функціональність і потребуватиме заміни.

  • Знизити ймовірність виникнення цвілі та грибка, які є небезпечними для здоров’я людини. 

  • Забезпечити високий рівень гігієни, оскільки стільниця легко миється та допускає використання м'яких мийних засобів. 

  • Забути про подряпини на поверхні, оскільки має високу стійкість до механічних пошкоджень.

Приклади застосування вологостійкої стільниці

вологостійка стільниця для кухні

Вологонепроникна стільниця здатна витримувати кліматичні коливання й контакт з водою без деформації та зміни зовнішнього вигляду. Вона є ідеальним варіантом для облаштування будь-якої зони на кухні, зокрема:

  • Робочої поверхні. Завдяки своїм характеристикам стільниця залишається незмінною під впливом вологи, що робить її ідеальним вибором для встановлення біля мийки та інших зон, де контакт з водою неминучий. 

  • Кухонного острова. Вироби зі штучного каменю стійкі до подряпин і механічних пошкоджень. Вони чудово підходять для місць, де часто готують їжу та відбуваються різноманітні кулінарні експерименти.

  • Барної стійки. Вологостійкі стільниці представлені в різноманітних декорах, тому з ними легко створити барну зону для вечірок або куточок для затишних сніданків. 

Асортимент вологостійких стільниць у VIYAR

вологонепроникна стільниця

Стільниці є одним з найважливіших елементів кухонного гарнітура. Вони не тільки повинні мати естетичний зовнішній вигляд, а й бути практичними та функціональними. 

У VIYAR представлена вологостійка стільниця для кухні провідних виробників Arpa, Egger, Fenix, Kronospan, LuxeForm та Ricci. При виборі робочої поверхні слід пам’ятати, що попри свою назву, ДСП стільниці можуть розбухнути під впливом вологи. Все залежить від часу: за 1 годину звичайна ДСП збільшується від води на 22%, а вологостійка – на 15%.

Також ми пропонуємо вироби з каменю власного бренду Belterno. Для виготовлення стільниць використовуємо матеріали світових брендів Neolith, Inalco, Getacore, Caesarstone, FunderMax, Avant, Grandex, Gentas та інших.

У каталозі VIYAR ви знайдете докладну інформацію про ступінь вологостійкості кожного матеріалу, що полегшить вибір стільниці під потреби вашого приміщення. Вибирайте з-поміж різноманіття матерів та декорів та купуйте вологостійкі стільниці у VIYAR!

Назад до списку статтей
`