Види побутової техніки, без якої неможлива сучасна кухня

10 девайсів, що будуть вашими корисними помічниками щодня.

Новини Види побутової техніки, без якої неможлива сучасна кухня

Коли кухня стає на 100% функціональною? Тоді, коли тут з'являються різні види побутової техніки. Завдяки їй ми зберігаємо продукти свіжими, радуємо себе та близьких смаколиками, підтримуємо чистоту й охайність. На ринку представлені тисячі моделей із функціями, які кілька років тому неможливо було уявити і які сьогодні так полегшують наш побут. Тому ми зібрали для вас поради, що допоможуть при виборі та купівлі електронних помічників.

Залежно від габаритів і ваги побутова техніка буває великою та дрібною. Розглянемо основні прилади, без яких не обійтися.
види побутової техніки для кухні

Велика побутова техніка

До цієї групи належить холодильна техніка, плита, духовка, посудомийка тощо. Це – ті помічники, які щодня допомагають нам у вирішенні побутових завдань, як-от приготування їжі або миття посуду. Якими вони бувають, і на що слід звернути увагу при виборі?

Холодильник

Це – обов'язковий елемент кухні. Моделі різняться за внутрішнім об'ємом, кількістю камер, габаритами та типом встановлення. Підбираючи об'єм холодильної камери, зважайте на розміри кухні й кількість людей у сім'ї. Математика проста: на кожного члена родини має припадати мінімум 60 л об'єму. Сім'ї з 2-4 людей буде достатньо холодильника, розрахованого на 250-350 л.

Залежно від кількості камер є такі моделі:

  • Однокамерні – більш компактні, з 1 дверцятами, що закривають одразу загальне відділення й морозилку;

  • Двокамерні – мають 2 дверцят, а морозилка є меншою, ніж загальне відділення, і розташовуються знизу, зверху чи збоку.

Крім звичних моделей із морозилкою, у VIYAR можна придбати окремо холодильні та морозильні камери. Також в асортименті є шафи для вина, що підтримують оптимальну температуру й інші умови зберігання напою. Їх можна побачити передусім на кухнях ресторанів і кафе, однак винна шафа стане вишуканим доповненням будь-якої кухні.

За типом встановлення холодильник буває окремим і вбудованим. Перевага вбудованої техніки в тому, що вона прихована за фасадами та не порушує цілісність інтер'єру. Вбудувати можна не тільки холодильну техніку, але й посудомийку, пральну машину й ін. Це особливо актуально для маленької кухні, де хочеться уникнути візуального шуму.
вбудована кухонна техніка

Варильна поверхня

Головний критерій вибору кухонної плити – це принцип роботи. Поверхня буває:

  • Газова;

  • Електрична;

  • Комбінована (з конфорками газового й електричного типу).

Переваги газових моделей – доступна ціна та робота за відсутності електроенергії. Електричні прибори більш функціональні, їх не потрібно підключати до газопроводу, вони не спалюють кисень під час готування. Для них можна вибрати витяжку меншої потужності. Популярними сьогодні є індукційні поверхні, що нагрівають тільки посуд. Завдяки цьому вони більш безпечні й економічні, а також готують їжу в рази швидше.

Кухонні плити виготовляють із різних матеріалів: нержавіючої сталі, склокераміки, емалі й ін. Є моделі з різною кількістю конфорок. У нашому асортименті представлені як найменші варіанти на 2 конфорки, так і великі на 5, що підходять для людей, які часто готують. Вибирайте модель відповідно до ваших потреб і бюджету.

Духова шафа

Духовка – must have для любителів куховарити, адже в ній можна приготувати складніші страви: запечене м'ясо та рибу, випічку тощо. Для сучасної кухні зазвичай вибирають електричні вбудовані моделі, що встановлюються окремо від варильної панелі. Їх часто вбудовують не під плитою, а на рівні грудей: духову шафу зручно відкривати, не нахиляючись, щоб дістати звідти страву.

Сучасна побутова техніка для кухні оснащена різними корисностями, що допомагають готувати, як шеф-кухар. Це таймер, вбудоване меню, окремий режим для піци та інших страв, очищення парою тощо. Завдяки функції Dual Cook можна готувати 2 страви в різних температурах і режимах. Проконсультуйтеся з нашими експертами перед купівлею, і вони розкажуть про всі «таланти» вашої духовки.
духові шафи

Посудомийна машина

На відміну від холодильника чи плити, посудомийка не є обов’язковим елементом кухні. Втім, якщо тут достатньо місця, радимо задуматися про її купівлю. Виробники пропонують компактні кухонні прилади шириною від 45 см. Машина миє багато посуду за раз, робить це якісно і – що найприємніше – без вашої участі. Завдяки високій температурі та мийним засобам із більшим вмістом активних компонентів ви отримуєте бездоганно чистий посуд.

Пристрій споживає меншу кількість води, ніж може здатися: в середньому це 10 л на 10 комплектів посуду (що в рази менше, ніж при ручному митті!). Мешкаєте самі або у вас невелика сім’я? Не чекайте, доки на стільниці накопичиться стос брудних тарілок. Деякі моделі мають функцію половинного завантаження. З ними можна не турбуватися про надмірне споживання електроенергії: її витрата зменшується вдвічі.

Витяжка

Функція витяжки – очищати повітря від неприємних запахів і частинок жиру. Вона може працювати у 2 режимах: проточному (забруднене повітря виводиться з приміщення) та рециркуляційному (повітря проходить через фільтр, очищається і повертається назад). Рециркуляційні моделі не залежать від розміщення повітропроводу, тож їх можна встановлювати будь-де.

Є безліч варіантів витяжок: від компактних телескопічних або вбудованих у стільницю до оригінальних дизайнерських моделей, більше схожих на люстру. Головне – правильно розрахувати продуктивність техніки. Для цього є проста формула: площа приміщення (м²) × його висота (м) × 12 (кількість циклів зміни повітря за годину) = орієнтовна потужність витяжки.
кухонна витяжка

Пральна машина

Нерідко пральна машина є невід'ємним елементом кухні, особливо коли у ванній бракує місця для неї. Основні критерії вибору – тип завантаження (фронтальне і вертикальне) та місткість. На кухнях встановлюють переважно фронтальні моделі з люком спереду. Більшість машин мають об’єм завантаження 5-7 кг, однак у деяких цей показник сягає 10,5 кг. Також зважайте на кількість оборотів, клас віджиму і наявні програми. 

Хочете, щоб машинка не вибивалася з інтер'єру? Вбудована техніка максимально непомітно інтегрується в гарнітур.

Дрібна побутова техніка

Перейдемо до допоміжних девайсів, які теж будуть корисними у приготуванні страв і напоїв. На відміну від великої техніки, такі помічники не обов'язкові, але дуже бажані та зручні.

дрібна побутова кухонна техніка

Мікрохвильовка

Мікрохвильова піч оснащена такою кількістю програм, що позмагається з духовкою і плитою. В ній можна не тільки розігріти чи розморозити їжу, але й запекти м'ясо та рибу, приготувати шоколадний фондан і навіть зварити суп. Мікрохвильовка з грилем та конвекцією буде максимально функціональною.

Електрочайник

Найбільша зручність електричного чайника – це те, що він автоматично вимикається, коли вода закипіла. Ви не ризикуєте поставити його на плиту та забути. Сучасні кухонні прилади недорогі, мають фільтри від накипу, працюють тихо. Завдяки привабливому дизайну електрочайник стане стильним аксесуаром і прикрасить робочу поверхню.

Кавоварка

Не уявляєте свій день без улюбленого запашного напою, але варити його на плиті – це довго? Тоді доречною буде купівля кавоварки або кавомашини. На ринку є варіанти будь-якому ціновому сегменті та з різним функціоналом: капсульні, крапельні, ріжкові та інші. Одні моделі готують напій з меленої кави, а в інші достатньо просто засипати зерна, і готово!

Міксер та інші девайси

Ці види побутової техніки факультативні. Міксер потрібен, щоб готувати креми, соуси та тісто, збивати яйця, змішувати інгредієнти. Практично аналогічні функції має блендер. Соковижималка, мультиварка, йогуртниця і мясорубка знадобляться тим, хто полюбляє відповідні страви та напої.

Поради з організації простору на кухні

Важливо не тільки правильно підібрати техніку, але і зручно розташувати її та організувати робочі процеси. Ось декілька порад, які допоможуть це зробити.

Правило робочого трикутника

Це правило допомагає оптимально розмістити різні види кухонної техніки, незалежно від площі приміщення. 3 основні функціональні зони на кухні – це зона холодильника, мийки та плити. В процесі приготування страв ми постійно рухаємося між ними: дістаємо продукти – миємо – готуємо. Саме за таким принципом слід розташовувати техніку, щоб уникнути зайвої метушні. Для вашого комфорту між зонами має бути відстань від 1,2 м.

велика кухонна техніка

Вибирайте те, що точно потрібне

Від надлишку різноманітних приладів кухня буде захаращеною, бо їх усі потрібно десь зберігати. Тож, купуючи тостер, соковижималку або хлібопіч, переконайтеся, що вони вам необхідні. Інакше нова покупка тільки займатиме місце. Якщо ж ви не уявляєте свого дня без свіжого смузі або запашної домашньої випічки, сміливо замовляйте відповідні девайси.

Замовляйте побутову техніку у VIYAR

В нашому магазині ви знайдете всю необхідну техніку для кухні від Bosch, Samsung, Miele та інших топових виробників. Купуючи товари у VIYAR, ви отримаєте якісну консультацію, офіційну гарантію, а також можливість оформити розстрочку. Стежте за акційними пропозиціями, щоб зробити це максимально вигідно. Зробіть побут приємним і продуманим із надійною кухонною технікою!

Назад до списку статтей
`