Вибір стільниці для кухні: на що звернути увагу?

Маємо рішення для вашої оселі.

Новини Вибір стільниці для кухні: на що звернути увагу?

Кожен, хто планує або вже робить ремонт на кухні, стикається з питанням: яка робоча поверхня найкраща? Вона має витримувати колосальні навантаження: нарізати, відбити, пролити воду, протерти, поставити гарячий посуд… Тож дерево чи камінь, матова чи глянцева поверхня? Поговоримо про вибір стільниці та розглянемо основні критерії.

1.jpg

Матеріали та їхні переваги

В нашому асортименті представлені провідні світові виробники: Arpa, Ricci, Fenix, Egger, Swiss Krono, Luxeform, Kronospan. Але почати слід із матеріалу, бо саме від нього залежать характеристики і вартість виробу. Розглянемо найбільш популярні на ринку варіанти:

ДСП

Стільниця кухонна на основі ДСП, покритої ламінатом, – це бюджетне та досить практичне рішення. Є різні типи поверхонь: постформінг або з ABS-крайкою. Стійкість виробу залежить здебільшого від товщини пластику. Використовуйте обробні дошки і підставки під гаряче, щоб запобігти пошкодженню покриття, і воно прослужить довго.

Однією з найбільших переваг матеріалу є розмаїття декорів. Це імітації дерева, каменю та бетону, фантазійні й однотонні декори, стильні металіки. Ви також можете одразу підібрати стінову панель і створити гармонійне поєднання. Також для більшості декорів ми підібрали відповідний плінтус.

Найпопулярніша товщина стільниці для кухні на основі ДСП – 38 мм, однак є й інші варіанти: 28, 18 мм та ін. Вам не потрібен виріб великого формату? Скористайтеся фільтром на сайті і придбайте залишок. Крім того, в нас можна замовити поверхні в smart-форматі. 

 2.jpg

МДФ

Основа з МДФ відрізняється більшою щільністю. Така робоча поверхня стійка до впливу грибків та мікроорганізмів. Вона покрита зносостійким пластиком, що придатний для використання в контакті з харчовими продуктами. На ній не залишаються плями від кави, соків, вина тощо. В асортименті ВіЯр цей тип продукції представлений матовими стільницями Egger товщиною 16 мм.

Камінь

Вам потрібна максимально довговічна, термо- і вологостійка стільниця? Маємо рішення! У ВіЯр є свій бренд виробів із каменю – Belterno. Замовляйте поверхні з:

  • керамограніту;
  • штучного каменю;
  • кварциту;
  • компакт-плити (див. наступний пункт).

Відсутність (або незначна кількість) пор у структурі матеріалів робить їх гігієнічними при контакті з посудом і продуктами. Водночас кожен із них має свою унікальну перевагу. Керамограніт термостійкий, тож на нього можна ставити гаряче. У кварцових поверхонь текстура лицьової сторони і торця збігається, що надає виробам натурального вигляду. Акриловий камінь має здатність до реставрації, а мийка встановлюється в таку стільницю без видимих з'єднань.

3.jpg 

Компакт-плита

Стільниця кухонна з компакт-плити виглядає дуже вишукано завдяки невеликій товщині (10-12 мм), але водночас є надміцною. Це 3-шаровий ламінат високого тиску, що має чудову стійкість і великий вибір декорів та текстур. Це імітації каменю, дерева, текстилю й ін. Крім того, компакт-плита може мати ядро різного кольору, а це створює безмежні дизайнерські можливості.

Поверхня вологостійка, гігієнічна, безпечна для контакту з продуктами. Вона стійка до подряпин, ультрафіолету і побутових реагентів, її легко та зручно чистити.

Дерево

Матеріал надає інтер'єру натуральності й екологічності. Втім, такі стільниці для кухні вразливі до вологи, гарячого посуду, харчових барвників та ін. Їх краще використовувати не для робочої зони, а для обідніх столів або як акцент.

У ВіЯр можна замовити стільниці з меблевого щита. Він складається зі щільно склеєних дерев'яних ламелей. Така технологія дозволяє зберегти естетичний вигляд деревини і водночас запобігти її деформації. Покриття лаком чи фарбою додасть матеріалу зносо- та вологостійкості.

Інші характеристики

Крім матеріалів і розмірів (глибина, ширина, товщина), важливим критерієм вибору є гігієнічність. Зокрема, Swiss Krono пропонує стільниці з антибактеріальною поверхнею. Вони мають посилений захист від бактерій. Ефект досягається завдяки захисному покриттю зі сріблом у складі. Срібло є чудовим дезінфекційним засобом. 

Виробник має сертифікати, що підтверджують: кількість бактерій на стільниці не збільшується, а, навпаки, зменшується на 99,99% протягом доби.

У ВіЯр є величезний вибір продукції: звичайна і вологостійка стільниця, безліч форматів і декорів. Вибирайте найкраще для вашої оселі!

4.jpg

Назад до списку статтей
`