ТОП 5 трендів для вашої оселі

Дізнайтеся модні тенденції 2023 одними з перших!

Новини ТОП 5 трендів для вашої оселі

Щороку тренди інтер’єрної моди змінюються. Одні переходять в наступні сезони, а інші – не знаходять своїх поціновувачів і залишаються в минулому. Ми ж впевнені, що найголовніше – це створити затишну й комфортну атмосферу, в яку хочеться повертатися щодня.

Пропонуємо розглянути ТОП 5 інтер’єрних трендів 2023, які зацікавлюють незвичними формами, матеріалами та стилями.

1. Екологічно стійкий інтер’єр

Головний принцип такого інтер’єру – використання в меблевому виробництві натуральної та перероблюваної сировини. Це може бути дерево, бамбук, ротанг, очерет, льон тощо. Популярності набирають такі матеріали, як корок та алюміній. І ось чому.

Алюміній є безпечним матеріалом для використання в оселі, а також його можна переробляти нескінченну кількість. Щоб простір не виглядав надто холодним, дизайнери радять його поєднувати з натуральним деревом чи корком.

Корок має доступну ціну та високі експлуатаційні характеристики. З вигляду матеріал нагадує кору дерева, що робить його затишним, теплим і текстурним.

2. Cyberpunk

Пам’ятаєте фільми про технологічне майбутнє, роботизацію та штучний інтелект? Тепер вони стали набагато ближче завдяки кіберпанку. Характерні риси стилю перегукуються з лофтом: цегляні та бетонні стіни, відкриті труби та дроти, металеві конструкції та решітки.

Також до особливостей можна віднести:

  • Поєднання різних за походженням матеріалів: дерева, каменю, скла, пластику, металу та інших. До речі, спеціалісти радять використовувати дерев’яні вироби в помірній кількості, щоб не перенавантажувати простір.
  • Локальне неонове освітлення у вигляді світильників, табло, вивісок, пояснювальних табличок і знаків.
  • Футуристичний декор (металеві конструкції, постери) та біодекор в невеликій кількості (акваріуми, живі рослини).

3. Сучасні арки

Арки – це тренд, який дизайнери запозичили з епохи Відродження. Вони є унікальними архітектурними елементами, що здатні візуально змінити простір, органічно поєднати або розділити функціональні зони. Вигнуті лінії пом’якшують стандартні прямокутні приміщення та створюють контраст з лініями. Яскраві кольори додають простору динамічності та унікальності.

Варіанти реалізації арок:

  • Віконні та дверні прорізи
  • Ніші в стінах
  • Округлі меблі та декор

4. Колір року за версією Pantone

Кольором 2023 став малиново-червоний відтінок Viva Magenta 18-750. Він балансує між теплим і холодним тоном, поєднує у собі минуле і майбутнє.

Фахівці Інституту Pantone вважають, що колір Viva Magenta – потужний, сміливий, впевнений. Він додає сил і надихає на нові звершення, дає мотивацію і впевненість.

Як використовувати такий глибокий і водночас складний відтінок?

  • Додайте яскравих акцентів до інтер’єру в базових кольорах. Це можуть бути подушки, штори, пуфи, вази, картини.
  • Зробіть трендовий колір основним на стінах, дверях чи м’яких меблях.

5. Декоративні молдинги

Щоб додати інтер’єру завершеності, дизайнери використовують молдинги. Декоративні накладки розміщуються на плоских поверхнях, імітують ліпнину та можуть бути виконані з різних матеріалів.

Молдинги були запозичені з класичного інтер’єру, проте зараз їх широко використовують у стилях ар-деко, рококо, бароко та неокласика. За допомогою декоративних елементів можна зонувати простір або ж створити єдину композицію інтер’єру.

Бажаємо вам натхнення та творчих злетів у новому році!

Назад до списку статтей
`