Світло, камера, мотор! Інтер'єри з кіно

Як шукати актуальні ідеї та інтер’єрні рішення у фільмах?

Новини Світло, камера, мотор! Інтер'єри з кіно

Одне з джерел завжди актуальних ідей для оформлення інтер'єру – кіноіндустрія. Фільми, якщо вони відображають сьогодення, дають найактуальнішу інформацію про тенденції оформлення житлового простору в домівках. Але для того, щоб винести цікаві ідеї після перегляду нової стрічки, треба дотримуватися певних правил перегляду.

Дивіться фільм двічі. Вперше – заради сюжету, вдруге – задля інтер'єру. Інакше ви неодмінно будете відволікатися.


З’ясуйте, що перед вами: повноцінно мебльована квартира чи поєднання з кількох схожих місць та павільйонних зйомок. Другий варіант зустрічається набагато частіше, але це не привід повністю відмовлятися від цікавих інтер’єрних ідей, які ви побачите на екрані. Просто майте на увазі, що повністю скопіювати бажане не вийде. Але ж завжди можна зімпровізувати.


Фільми про зйомку фільмів – це ваш виграшний квиток. Зазвичай у них детально показують, як робилися декорації, де знімалися інтер’єри, кімнати, що вам сподобалися, можна побачити з того ракурсу, з якого їх жодного разу не показували в основній кінокартині.

Чи справжній дім на екрані? Або правильніше сказати: чи можна жити в такому домі? Інтер’єри на екрані насамперед вирішують художні питання: доповнюють характер персонажа, створюють певний настрій тощо. Зверніть увагу, чи присутні у вподобаному інтер’єрі значимі елементи: місця для зберігання, для приготування їжі, для відпочинку і т.д? Чи приємні для ока поєднання кольорів? Чи зможете ви розмістити усі необхідні речі у цьому інтер’єрі, та чи буде в ньому дійсно комфортно жити?

Робіть та зберігайте скріншоти. Так ви зможете впорядкувати вподобані ідеї, коли справа дійде до проектування власного інтер’єру.

Дивіться гарні фільми, надихайтеся та створюйте дійсно цікаві та незвичайні проекти!

Назад до списку статтей
`