Сайт – домівка Вашого бізнесу

Ми розповімо про перші кроки у створенні власного сайту.

Новини Сайт – домівка Вашого бізнесу

Сьогодні інтернет надає нам безліч ресурсів. Створити власний сайт або іншим чином просунути свій бізнес в інтернеті можна досить швидко та безкоштовно, і в цій статті ми розповімо Вам, з чого почати.

У попередній статті ми вже розповідали про те, які переваги Вам дасть власний сайт, а якщо Ви випадково пропустили її, можете повернутися до цієї інформації тут:

Замовники: що то за пташки, та де їх ловити?

Створити сайт неважко, але в цьому проекті досить багато етапів, тож ми розділимо цю інформацію на кілька статтей, щоб докладно висвітлити всі важливі деталі.

Сайт сміливо можна назвати домівкою Вашого бізнесу. І для того, щоб зробити веб-сторінку, потрібно все теж саме, що й для зведення будинку.

Сайт – домівка Вашого бізнесу

Хостинг – така собі «земельна» ділянка, на якій буде розміщуватися Ваш сайт. Це послуга з надання дискового простору та безперервного з’єднання з мережею. Знайти послуги хостингу досить просто: достатньо загуглити, і пошукова система видасть безліч варіантів. Оберіть мінімальну завантаженість для сайту (на початку переходів не буває багато) та шукайте вигідні пропозиції. Багато компаній пропонують одразу з хостингом придбати доменне ім’я.

Доменне ім’я – це адреса сайту, яку Ви можете побачити у пошуковому рядку над сторінкою. Якщо проводити паралелі з будинком, домен – це адреса, за якою офіційно закріплюється споруда. Щоб полегшити пошуки потенційним клієнтам, краще обрати доменне ім’я, що відповідає назві Вашої фірми або сфері діяльності. Знайти та обрати вільний домен можна за допомогою сервісу imena.ua.

І хостинг, і доменне ім’я Ви купуєте в аренду на певний час. Це недороге рішення, яке має певні переваги:

  • Ви підвищуєте таким чином довіру до себе та своєї фірми;

  • Вас запам’ятовують потенційні замовники;

  • Доки Ви сплачуєте арендну плату, у Вас є невід’ємне право на своє доменне ім’я;

  • Просуваючи свій сайт в інтернеті, Ви будете просувати лише його, а не майданчик, на якому він розташований, на додачу.

Умовно безкоштовним, швидшим та легшим є шлях створення сторінки на спеціальному майданчику. Продовжуючи нашу аналогію, це варіант, коли Ви не вибудовуєте домівку з нуля, а купуєте житло в багатоквартирному домі. Такими домами для бізнесу є Wix, Tilda – платформи, на яких можна створити повноцінний сайт, а також OLX і Prom.ua, на яких є можливість розмістити сторінку-візитку. Звісно, взагалі-то їх набагато більше, але ми розглянемо найвідоміші з них просто як приклад.

Tilda – простий у використанні конструктор сайтів, в якому є десятки шаблонів для сторінок різного призначення: бізнесу, магазину, блогу та іншого. З нею Ви можете зовсім безкоштовно створити сайт обсягом до 50 сторінок, використовуючи колекцію ключових блоків. І отримати дійсно гарний результат! Ось тільки подивіться, які файні веб-сторінки вже створені на основі цього конструктора.

Wix – ще одна проста у використанні платформа-конструктор: тут Ви можете відповісти на кілька питань та отримати автоматично зроблений під Ваші потреби майданчик або самостійно створити сайт за допомогою шаблонів. До речі, їх дуже багато. Ви точно зможете підшукати щось на свій смак.

Prom.ua ще на головній сторінці пропонує Вам «Створити компанію». Тут також є різні шаблони для сайтів. Ще один плюс – пропоновані Вами товари з’являться в переліку інших товарів сайту, де їх неодмінно побачать люди, що зацікавлені у замовленні меблів.

OLX.ua – не менш цікава платформа, незважаючи на те, що пропонує всього один шаблон для своїх бізнес-сторінок. Тут діє психологічний фактор: дивлячись на сайт багато людей уявляють за ним велику фірму та все, що вона передбачає. Тобто націнки, переплати та інші неприємні речі. Сторінка ж на OLX – це сторінка майстра, звичайної людини, що одразу викликає прихильність.

Взагалі, різноманітних майданчиків-конструкторів та маркетплейсів у інтернет-просторі неосяжна кількість. Вам достатньо загуглити «Створити сайт безкоштовно» або «Конструктор сайтів», щоб переконатися в цьому.

І одна порада наостанок: навіть якщо Ви вирішили створити повністю автономний сайт, не відмовляйтеся від сторінок на дошках оголошень та прайс-агрегаторах, не обмежуйте себе лише одним майданчиком. Не можна з точністю передбачити, який з ресурсів принесе Вам найбільший попит у замовників.

Назад до списку статтей
`