Ресайклінг – найцікавіший прояв еко-тренду!

Створюємо гарні нові речі з непотрібних старих.

Новини Ресайклінг – найцікавіший прояв еко-тренду!

Ресайклінг в створенні меблів (тобто виготовлення нових меблів з різноманітних інших речей), незважаючи на сьогочасну моду, явище дуже давнє. Але саме зараз за нього взялися дизайнерські студії, створюючи з речей, що були приречені на утилізацію, справжні шедеври. Ми розглянули найбільш цікаві проекти, та змогли вивести три основних правила, що дозволяють створити за допомогою ресайклінгу дійсно гарні речі, які стають справжньою прикрасою інтер’єру.

Правила гарного ресайклінгу

Якість та надійність

Річ або її частина, що стає матеріалом для перетворення, має бути цілою, надійною та неушкодженою. У деяких випадках у цьому допоможе незначний ремонт, якщо ж цього замало, краще взяти за основу щось інше.

1 (32).jpg

Повне виконання нової функції

Тільки якщо використовувана річ повністю бере на себе нові функції, тільки тоді можна сказати, що її переробка була успішною. Так, як би гарно не виглядала на фото шафка, шухляди якої були пристосовані під клумбу, варто враховувати, що дуже скоро волога та мікроорганізми зіпсують її. А от ось така гарна ванна чи колишня металева діжка у ролі вуличного диванчика – саме те, що треба.

2 (28).jpg

Не впадати в крайнощі

Слідування еко-тренду – це дуже добре, але не варто впадати в крайнощі: не намагайтеся усі речі в інтер’єрі виготовити цим шляхом, інакше оселя буде виглядати недоладною. А ось одна-дві цікаві речі допоможуть розставити потрібні акценти.

3 (26).jpg 

Переходимо до практики

Це була теорія, а зараз ми роздивимось кілька більш близьких до практики постулатів.

Щоб дати старим речам нове життя, мало влучно підібрати для них нову роль, треба оновити і їх зовнішній вигляд. Два основних способи зробити це – пофарбувати або ж декорувати поверхню.

Так просте фарбування може перетворити на справжній шедевр стилю лофт звичайнісінькі дерев'яні палети.

1 (33).jpg

А гарне декорування – так відновити старі меблі, що вони стають кращими за будь-яку обновку. Головне тут – не обмежувати себе фарбами, а взяти на озброєння використання декоративних елементів, заміну окремих деталей контрастними візуально та на дотик матеріалами та інше. В нашому прикладі гарним оновлюючим декоруванням служать звичайнісінький декупаж та брашування, що надають речам просто надзвичайної краси.

2 (29).jpg

І нарешті, навіть якщо сама річ вже не може послужити якимось новим потребам, матеріал, з якого вона виготовлена, ще може бути чогось вартий. Цей принцип взяла на озброєння компанія Saviola, що на сьогодняшній день виготовляє перше у світі ДСП, що на 100% складається зі вторинно переробленої деревини. У Gruppo Mauro Saviola дуже розгалужена мережа пунктів прийому використаної деревини, що збирає за рік близько 1,5 мільйона тонн сировини. Сюди звозять дерев'яні палети, старі меблі, будівельний ліс та дефектний лісоматеріал. Звичайно, сировина проходить сортування, і тільки кращі матеріали, що відповідають нормам діючих директив та систем контролю, надходять у виробництво.

Такий підхід дозволяє рятувати до 10 000 дерев на день. Купуючи ДСП Saviola, Ви стаєте на захист оточуючого середовища і робите свій внесок в збереження лісів для себе та наступних поколінь!

Завершуючи тему ресайклінгу, додамо, що пошук нового призначення для старих речей, це ще й цікава, творча та захоплююча робота, якщо підходити до неї з натхненням.

Назад до списку статтей
`