Просте підключення світлодіодної стрічки Lumine без паяльника в 4 кроки

Коротка інструкція з підключення світлодіодної стрічки без адаптера і без використання паяльника.

Новини Просте підключення світлодіодної стрічки Lumine без паяльника в 4 кроки

Для підключення світлодіодної стрічки вам знадобляться:


Оголені кінці проводів кабелю живлення з вилкою підключаємо до гвинтових затискачів блоку під написом L (фазний вхід) і N (нульовий вхід) (AC):

При підключенні вилки необов'язково шукати «фазу» та «нуль». Два дроти вилки просто повинні бути підключені в затискачі L і N.

УВАГА!

  • Оголені дроти не повинні дотикатися один до одного!
  • Ця інструкція опублікована для ознайомлення. Для простого викладення інформації ми не підключаємо заземлення до клеми з позначенням . У реальному житті організація заземлення при підключенні приладів у металевих корпусах є обов'язковою! 
  • Будь-які роботи, пов'язані з напругою, які несуть загрозу здоров'ю та життю людини, повинні здійснюватися спеціалістами.

Далі беремо кінцевий з'єднувач і затискаємо його оголені кінці в затискачі V- і V+. Важливо, щоб у затискач V+ був підключений червоний провід роз'єму, а в V-, відповідно, – чорно-червоний.


Потім відкриваємо тримач кінцевого з’єднувача,

… заводимо в нього LED-стрічку, як показано на фото.

Зверніть увагу! Щоб червоний провід кінцевого з'єднувача був навпроти позначення «+» біля контактної частини стрічки. Відповідно, чорно-червоний – навпроти знака «-». Розміщення «+» та «-» у з’єднувачі позначено на кришках фіксатора.

Защіпаємо фіксатор.

Вставляємо вилку в розетку, натискаємо на кнопку вимикача на шнурі і... готово!

Не забудьте правильно підібрати блок живлення, розрахувавши його потужність. Потужність блока живлення повинна відповідати або бути більшою сумарної потужності приладів (метрів стрічки), які до нього приєднуються.

Як розрахувати потужність блоку живлення?

Розрахунок потужності блоку живлення

P х n = P (заг.)

P (заг.) + 20% = P (роз.),

где:

P – номінальна потужність 1 м.п. стрічки. Цей параметр можна взяти в каталозі, із пакування стрічки або найменування позиції в рахунку;

n – кількість метрів стрічки для розрахунку;

P (заг.) – сумарна потужність стрічки;

P (роз.) – мінімально допустима потужність блоку живлення.

Приклад розрахунку нашого підключення

P = 6 Вт/м;

n = 5 м.

Розрахунок:

P (заг.) = 6 Вт/м х 5 м = 30 Вт;

P (роз.) = 30 Вт + 20% = 30 х 1,2 = 36 Вт

Блок живлення, який ми використали для прикладу, має потужність 60 Вт. Її достатньо, навіть з суттєвим запасом, тому розрахунок правильний. Однак для цього випадку також можна використати блоки живлення на 36 чи 40 Вт.


Назад до списку статтей
`