Виробники ДСП та популярні декори

Гід по асортименту для тих, хто виготовляє та замовляє меблі.

Новини Виробники ДСП та популярні декори

Деревинно-стружкова плита – це матеріал, який змінив ринок меблів і наше повсякденне життя. Вироби з ламінованої ДСП є практично у кожній оселі. Це кухні, шафи та стелажі, столи й інше. Плита проста в обробці, недорога та універсальна. Виробники ДСП пропонують варіанти на будь-який смак: уніколори, імітації дерева, каменю, текстилю й інших поверхонь. Поєднання малюнка та текстури створює реалістичний ефект, а готові вироби виглядають вишукано.

В Україні представлений великий вибір виробників плит. Є різні декори, формати і товщини. Зазвичай виробники меблів використовують листи ДСП завтовшки 8-38 мм. Розглянемо далі, чим варто керуватися при виборі та що пропонують бренди.

image7.png

Критерії вибору

При підборі матеріалу зверніть увагу на такі характеристики:

  • Формат і товщина листа – залежать від сфери застосування та розмірів виробу.

  • Декор та структура – підбираються індивідуально, за побажанням замовника.

  • Вологостійкість – досягається завдяки парафіновій емульсії у складі, для маркування такої плити використовується зелений барвник.

  • Вогнестійкість – досягається завдяки додаванню антипірену, для ідентифікації використовується червоний барвник.

  • Фізико-механічні показники – демонструють густину, твердість та інші особливості плит, представлені класами Р2, Р3 та Р4.

  • Клас емісії формальдегіду – показує його вміст у 100 г сухої плити, позначається як Е1, Е0, E-LE тощо.

Важливо! Рекомендуємо крайкувати деталі по периметру, щоб мінімізувати емісію формальдегіду у повітря.

image6.png

Огляд постачальників ДСП у ВіЯр

Тепер, розглянувши базові характеристики, переходимо до головного. Наша компанія пропонує продукцію топових європейських брендів. Ми в курсі світових дизайнерських тенденцій, відвідуємо профільні виставки interzum, iSaloni та ін., постійно оновлюємо каталог товарів. Тому, працюючи з ВіЯр, ви створюєте найтрендовіші інтер'єри!

Асортимент деревинно-стружкових плит налічує близько 1500 варіантів. Бренди пропонують як аналогічні, так і унікальні декори. Розглянемо їх докладніше.

Egger

Це австрійський бренд із підприємствами та представництвами у багатьох країнах Європи й Америки. ДСП Egger виготовляють у форматі 2800х2070 мм та в різних товщинах. Так, товщину 16 і 18 мм зазвичай вибирають для корпусних меблів, а 22, 25 мм і більше – для навантажених конструкцій, масивних полиць, стільниць, барних стійок. Також у ВіЯр можна купити матеріал у "чистий розмір", не переплачуючи за залишки. Далі розповімо про цю послугу докладніше.

У магазині є звичайні плити цього виробника, а також вологостійкі, класу Р3, для приміщень із підвищеною вологістю (кухонь, ванних кімнат, балконів і лоджій) та вологого клімату. Завдяки додаванню парафінової емульсії матеріал набуває підвищеної стійкості до набухання при короткочасному контакті з водою.

Крім високої щільності, антибактеріальних властивостей та практичності, Egger входить до нашого рейтингу виробників ДСП завдяки реалістичним поверхням. Синхронні пори роблять їх максимально наближеними до масиву та шпону, а готові вироби виглядають як меблі преміум-класу.

Топ декорів: 

Кашемір сірий U 702 ST9

Сірий камінь U 727 ST9

Дуб Давос трюфель H 3133 ST12

Дуб Галіфакс натуральний H 1180 ST37

Камінь П'єтра Гріджіа чорний F 206 ST9

image11.png

Плитні матеріали Kronospan

Цей австрійський бренд – ще один фаворит виробників меблів, які цінують екологічність і різноманітність. У каталозі Kronospan ви знайдете уніколори, імітації дерева та каменю, а також на 100% унікальні декори, які не повторюються в інших брендів. Вони маркуються буквою К перед кодом. Колекція Contempo виготовляється на основі плит E-LE з екстра-низькою емісією формальдегіду.

Листи ДСП бувають 2 форматів: 2800х2070 та 2750х1830 мм. Завдяки варіативності товщин їх можна використовувати для будь-яких виробів, створюючи монохромні інтер'єри. У ВіЯр представлена вся лінійка, тож терміни постачання мінімальні. Також компанія розробила мобільний додаток Kronodesign, в якому можна вибирати матеріали, поєднувати кольори і бачити, як вони виглядають у різних приміщеннях.

Топ декорів:

Сіра Мишка K519 SU

Дуб Бароко Золотий K535 RW

Ясен Серфсайд Чистий K524 SN

Зелений Димчастий K521 SU

Каштан Арвадонна Вугільний K534 AD

image12png.png

Плити Swiss Кrono

Завод з виготовлення плитних матеріалів належить швейцарському концерну та має 3 виробничі майданчики в Україні, що прискорює логістику. До замовлення доступні листи у форматі 2800х2070 мм, а також із послугою "Чистий розмір" (як і всі інші виробники ДСП, що є у ВіЯр).

Серед переваг бренду – варіативність колористики та можливість підібрати плиту в тон до стільниці. У каталозі ви знайдете уніколори, імітації деревини, текстилю та каменю, металіки й інші варіанти. Вони виглядають натурально і підходять для оформлення інтер'єрів у всіх стилях – від класики до мінімалізму, сканді та лофту.

Топ декорів:

Німфея Альба U8681 SM

Дуб Аппалачі 1860 MX

Кашемір 6933 VL

Бетон Стайл 4148 VL

Дуб Ліворно 6917 OV

Cleaf

Італійські ДСП Cleaf додадуть меблям особливого шику, адже ця країна є законодавцем моди, зокрема й інтер'єрної. Формат листа – 2800х2070 мм, клас емісії – Е1. Як основу матеріалу використовують плиту Egger або Pfleiderer, наносячи особливе фінішне покриття.

Унікальність матеріалу – у виразній текстурі. При виробництві застосовуються різні прес-форми та спеціальний метод пресування. Поверхня виходить рельєфною і тактильною, може імітувати зріз деревини, тканину, шкіру, камінь тощо. Вона щільна та має більшу кількість шарів, що підвищує стійкість до механічних пошкоджень і робить її легкою у догляді.

В асортименті є звичайні та синхронні текстури. В останніх малюнок збігається з тисненням, і це поєднання надає поверхням максимально натурального вигляду.

Топ декорів:

Riga/Fiocco (Seta) UB40 Олива

Primofiore/Primofiore UA80 Шкіра беж

Okobo/Maloja S158 Павлонія темна

Alpaca/Alpaca FC44 Брюссель

Fronda/Fronda S164 В'яз світлий

image13.png

Saviola

Продукція італійського бренду відрізняється екологічністю та відповідальним підходом до довкілля. Це єдиний у світі виробник, чиї листи ДСП на 100% виготовлені з повторно переробленої деревини. Вони мають формат 2800х2120 мм та з 2 сторін покриті декоративним папером із текстурою.

Текстури лицьової та тильної сторони можуть збігатися чи відрізнятися, тому їх вказують у найменуванні товару. Є текстури під дерево, камінь і бетон, плетену тканину.

Також в асортименті представлені плити:

  • Вологостійкі шліфовані (завтовшки 16, 18 та 38 мм);

  • Вогнестійкі (для громадських приміщень).

Переваги купівлі у ВіЯр

Підсумуємо наш рейтинг виробників ДСП та поговоримо про те, чому варто замовити матеріал у нашому магазині. В асортименті представлено близько 1500 варіантів плит. Це імітації дерева, каменю та текстилю, металіки, фантазійні поверхні, лаконічні уніколори. Щоб прискорити пошук, скористайтеся фільтрами на сайті. Наприклад, перевірте відповідність кольору за палітрою RAL, NCS, Pantone.

Також компанія пропонує великий вибір крайки. Перейшовши до картку товару, у розділі “Рекомендована крайка” ви побачите доступні варіанти. Замовляйте у ВіЯр і всі необхідні послуги обробки: порізку, поклейку, свердління та ін. Для самостійного оформлення виробничих замовлень скористайтеся сервісом ViyarPro. 

Буває, що в роботі вам не потрібен цілий лист матеріалу. Для таких випадків є послуга “Чистий розмір”. Замовляйте лише необхідні деталі, не переплачуючи за залишки. У розділі “Плитні матеріали” активуйте чекбокс “Чистий розмір”, щоб побачити список товарів, для яких доступна послуга.

Яка фірма ДСП краща, залежить від дизайну виробу, цінового сегменту, умов експлуатації. У нас ви знайдете рішення для втілення будь-яких проєктів!

image8.png

Назад до списку статтей
`