Підвіконня з каменю – альтернатива звичним рішенням

Різні матеріали та їхні особливості.

Новини Підвіконня з каменю – альтернатива звичним рішенням

Якими б різноманітними не були інтер'єри, зазвичай їх об'єднує одне – біле пластикове підвіконня. Його встановлюють «за замовчанням»: ціна доступна, колір універсальний. Але стиль і характер криються в деталях, і підвіконня з каменю від BELTERNO by Viyar – найкраще підтвердження. Крім вишуканого дизайну, вони відрізняються надійністю та великим декоративним потенціалом. Вибирайте матеріал і декор – наші професіонали втілять усі ідеї.

На що звернути увагу при виборі?

Виріб виконує такі завдання:

  • Запобігає промерзанню та утворенню конденсату;
  • Захищає приміщення від потрапляння вологи через відчинене вікно;
  • Перешкоджає витоку тепла, появі протягів;
  • Закриває місце, де встановлені радіатори опалення;
  • Створює перехід між внутрішнім простором кімнати та вікном;
  • Стає полицею для кашпо, свічників та інших аксесуарів (флораріумів, мікроферм тощо).

Отже, 2 головні вимоги до підвіконня – практичність і естетичність. Під практичністю маються на увазі міцність, жаростійкість, стійкість до механічних пошкоджень і вигорання. Поверхня часто використовується як стільниця чи барна стійка. В такому разі вона має бути стійкою до високих температур, сколів і подряпин від кухонного приладдя.


Дизайн залежить від того, в якому стилі та кольорі оформлений інтер'єр. Для продукції BELTERNO використовуються 4 матеріали: керамограніт, акрил, кварцит і компакт-плита. Для кожного з них є великий каталог декорів – однотонних, імітацій натурального каменю, бетону, дерева та ін.

Переваги виробів BELTERNO

Що відрізняє продукцію BELTERNO?

  • Виготовлення на замовлення, із замірами та монтажем/за вашим кресленням;
  • Довговічність і зносостійкість;
  • Гігієнічність і простота в догляді;
  • Стійкість до перепадів температур;
  • Нестандартні форми і розміри (для штучного каменю).

Створіть трендовий монохромний інтер'єр або поєднайте кілька декорів. Заповніть форму зворотного зв'язку на сайті, і менеджер допоможе вам на кожному етапі – від замірів до встановлення підвіконня.

Штучний камінь – краса, непідвладна часу

Акриловий камінь відтворює зовнішній вигляд і властивості натурального та навіть перевершує його за деякими характеристиками. Наприклад, підвіконня зі штучного каменю можна легко і неодноразово реставрувати.

Подряпану поверхню повторно шліфують і полірують. Неглибокі пошкодження можна видалити самостійно. Подряпини білі (основний компонент матеріалу – біла глина), тому вони менш помітні на світлих декорах. У Corian є лінійка декорів, виготовлених за технологією DeepColor. У них на 50% вища стійкість до подряпин, а їхній колір збігається з кольором поверхні.

Під впливом високої температури матеріал гнеться, і з нього створюють вироби нестандартних форм. Здатність до термоформінгу, так само як розмір і колір вкраплень, впливає на вартість акрилу. А ось стійкість до вигоряння залежить більше не від ціни, а від декору. Вона вимірюється роками (5-7-10). Підвіконня зі штучного каменю виходять естетичними ще й завдяки безшовному з'єднанню деталей. До того ж вони теплі на дотик.


Керамограніт – ідеальне продовження стільниці

Керамограніт підійде для підвіконня-стільниці: на нього можна без побоювань ставити гарячі предмети. Це дуже міцний і практичний композит. Він не боїться ультрафіолету. Навіть при потраплянні прямих сонячних променів декор зберігає насиченість. Завдяки технології фотопринт нанесений малюнок (імітація бетону, мармуру, різних гірських порід) має бездоганну чіткість. Торці виробів однотонні.

Тепер про відмінності від акрилу. Керамограніт дуже зносостійкий: подряпини на поверхні може залишити лише такий самий або твердіший матеріал (алмаз). Водночас він не відновлюється. Крім того, матеріал непластичний: вироби можуть бути тільки у класичних формах.


Кварцит – вишуканість каменю в інтер'єрі

Кварц – дуже міцний, але складний в обробці матеріал, тому для виробів BELTERNO використовується композит. Він ідеально передає текстуру і малюнок натурального каменю. При виробництві крихту (подрібнений кварц) насипають вручну, тому кожен лист має неповторний візерунок. Поверхня буває глянцевою і матовою, гладкою і структурною. Вона не тьмяніє під впливом УФ-випромінювання.

Особливість такого підвіконня – це торець. Малюнок ядра збігається з малюнком лицьової поверхні, завдяки чому він виглядає максимально природно. Кварцовий камінь стійкий до перепадів температури, вологи, механічних пошкоджень (термін служби – в середньому 50 років). У структурі матеріалу немає пор, тому там не скупчуються бактерії, цвіль і грибок.

Підвіконня з кварциту можна замовити у класичних формах. Також враховуйте, що матеріал не реставрується.


Компакт-плита – витончені акценти інтер'єру

Матеріал використовується для тонких, але надміцних підвіконь. У ньому лаконічний дизайн поєднується з антивандальними властивостями. Компакт-плита завдяки цьому підходить для місць з високою інтенсивністю експлуатації. Вона волого- і ударостійка, стійка до подряпин та температурних перепадів. 12 мм – найпопулярніша товщина компакт-плити з самонесучою здатністю, тобто така конструкція не потребує додаткового каркасу.

В асортименті BELTERNO компакт-плити австрійських та італійських виробників. Це стильні уніколори, імітації бетону, мармуру, зістареного металу, дерева та інші декори. Структури приємні на дотик, а ядро може збігатися за кольором із поверхнею або бути контрастним.


Більше порівняльних характеристик матеріалів є в таблиці. Також на сайті ви знайдете всю інформацію про те, як оформити замовлення. Тут є калькулятор, щоб розрахувати приблизну вартість виробу й одразу відправити заявку менеджеру.

Вибирайте підвіконня BELTERNO для інтер'єрів з індивідуальністю!



Назад до списку статтей
`