Підключення сенсорних вимикачів на наближення 12 В для монтажу в профіль

Покрокова інструкція для підключення сенсорних вимикачів, що реагують на наближення.

Новини Підключення сенсорних вимикачів на наближення 12 В для монтажу в профіль

Для підключення таких вимикачів вам знадобляться:

  • Кабель 1,8 м з вилкою і вимикачем (11017)

  • Блок живлення для LED, 60 Вт, 12 В, IP 20, металевий корпус (97279)

Потужності цього блока для нашого прикладу вистачає. Однак при виборі блока живлення в кожному конкретному випадку потрібно використовувати розрахунок його потужності.

  • Сенсорний вимикач у профіль на наближення 12 В, максимальне навантаження 60 Вт (40920)

  • Світлодіодна стрічка, в нашому випадку – 5 м стрічки SMD 3528 зі ступенем захисту IP 20 і холодним світлом (97258)

  • Врізний алюмінієвий профіль для світлодіодної стрічки в чорному матовому декорі (45447)

  • Світлорозсіювальна лінза для алюмінієвого профілю в молочному декорі (14955)

6-1инст (2).jpg

Насамперед оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою потрібно підключити до гвинтових затискачів блока живлення під написами «L» (фазний вхід) і «N» (нульовий вхід). При цьому зовсім не обов'язково шукати «фазу» і «нуль». 2 дроти вилки просто повинні бути підключені в зазначені затискачі.

укр.png

6-2инст (2).jpg

Далі беремо сенсорний вимикач і, якщо є необхідність, випаюємо дроти, позначені «LED+» і «LED-». Потім до монтажних майданчиків сенсора припаюємо світлодіодну стрічку: «+» цієї стрічки потрібно припаяти до майданчика з написом «LED+», а «-» стрічки – до «LED-», як на фото нижче.

Зверніть увагу, що іноді майданчики з маркуванням входів і виходів бувають залиті припоєм, через що неможливо прочитати, де вхід, а де вихід. У такому випадку потрібно орієнтуватися на схему на упаковці і звіряти з нею розташування радіоелементів на платі. При розміщенні сенсорного вимикача перед собою таким чином, щоб 2 найбільші елементи були праворуч, вхідний і вихідний «+» будуть знаходитися у верхній частині плати, а «-» – у нижній. Також справа будуть контакти для припаювання стрічки, а зліва – для підключення блока живлення.

6-3инст (2).jpg

Тепер стрічка готова до встановлення у профіль. Знімаємо зі скотчу на її зворотному боці захисну плівку та вклеюємо світлодіодну стрічку разом із сенсорним вимикачем у профіль.

6-4 (1).jpg

Далі затискаємо оголений кінець дроту вимикача з позначенням «IN+» в затискач блока живлення «V+», а «IN-», відповідно, в «V-».

6-5инст (2).jpg

Вставляємо вилку в розетку. При наближенні руки до сенсорного елемента вимикач подасть на стрічку живлення, і вона засвітиться. Крім того, затримавши руку в активній зоні спрацьовування довше 1 с, ми зможемо відрегулювати яскравість світіння. Вона буде збережена у пам'ять сенсора до вимкнення його живлення або до наступного регулювання яскравості.

6-6.jpg

Зверніть увагу, що в новітньому поколінні сенсорного вимикача 40920 доданий мікроперемикач, який суттєво розширює його функціональні можливості і дозволяє вибрати максимально комфортний режим вмикання/вимикання.

6-7инст (5).jpg

Опис роботи сенсорного вимикача

Принцип спрацьовування: на рух руки.

Діапазон спрацьовування: до 60 мм.

Перемикання режимів роботи відбувається при натисканні мікроперемикача на платі.

Режими роботи:

  1. Вмикання/вимикання з циклічним дімуванням.

  2. Вмикання/вимикання з дімуванням в один бік.

  3. Вмикання/вимикання без дімування.

  4. Вмикання/вимикання з 4-рівневим дімуванням.

Назад до списку статтей
`