Підключення сенсорних вимикачів на рух руки 12 В для монтажу в профіль

Встановлення сенсорних вимикачів для регулювання освітлення рухом руки.

Новини Підключення сенсорних вимикачів на рух руки 12 В для монтажу в профіль

Щоб підключити такий вимикач, вам знадобляться:

  • Кабель 1,8 м з вилкою і вимикачем (11017)

  • Блок живлення для LED, 60 Вт, 12 В, IP 20, металевий корпус (97279)

Для нашого прикладу буде достатньо блока з такою потужністю, але для правильного підбору блока живлення в кожному конкретному випадку необхідно робити розрахунок його потужності.

  • IR сенсорний вимикач у профіль на рух руки з дімуванням, 12 В, максимальне навантаження 96 Вт (40915)

  • Світлодіодна стрічка (97258)

Ми будемо використовувати 5 м стрічки SMD 3528, ступінь захисту IP 20, холодне біле світло.

  • Алюмінієвий профіль для світлодіодної стрічки чорний матовий, врізний (45447)

  • РС лінза для алюмінієвого профілю молочна (14955)

11-1инст (2).jpg

Спочатку оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою підключаємо до гвинтових затискачів блока живлення під написами «L» і «N» (фазний і нульовий входи відповідно).

Водночас при підключенні кабелю зовсім не обов'язково шукати «фазу» та «нуль», просто обидва дроти вилки потрібно підключити в затискачі «L» і «N».

УВАГА! Оголені дроти не повинні торкатись один одного!

УВАГА! Ця інструкція є суто ознайомчою, і для спрощення подачі матеріалу ми не підключаємо заземлення до клеми з позначенням . У реальному ж житті організація заземлення при підключенні приладів у металевих корпусах є обов'язковою!

УВАГА! Будь-які роботи, пов'язані з небезпечною для здоров'я та життя людини напругою, повинні виконуватися тільки кваліфікованим персоналом. Це питання вашої безпеки.

11-2инст (2).jpg

Потім беремо сенсорний вимикач, за потреби випаявши дроти, які позначені «LED+» і «LED-». Припаюємо світлодіодну стрічку до монтажних майданчиків сенсора: до майданчика з написом «LED+» необхідно припаяти «+» світлодіодної стрічки, а до майданчика «LED-» – її «-», як продемонстровано на фото:

11-3инст (2).jpg

Тепер стрічка готова до встановлення у профіль. Далі знімаємо захисну плівку зі скотчу на її тильній стороні і вклеюємо світлодіодну стрічку разом із сенсорним вимикачем в алюмінієвий профіль. Розрізаємо світлорозсіювальну лінзу.

11-4инст (2).jpg

На ту частину сенсорного вимикача, яка виступає, надягаємо гумовий ущільнювач. Заводимо короткий відрізок лінзи під декоративний елемент.

11-5инст (2).jpg

Відрізок лінзи, що залишився, заводимо під ущільнювач з боку стрічки.

11-6_инст (2).jpg

Далі оголений кінець дроту сенсорного вимикача з позначенням «IN+» закріплюємо в затискачі блока живлення «V+», а «IN-», відповідно, в «V-».

11-7инст (2).jpg

Після цього вставляємо вилку в розетку. При русі на відстані до 6 см від вимикача пристрій подасть живлення до стрічки, і вона засвітиться. Якщо ми затримаємо палець в активній зоні спрацьовування на час більше 1 с, то зможемо регулювати яскравість світіння стрічки, яка збережеться в пам'яті сенсора до вимкнення живлення чи наступного регулювання.

11-8 (1).jpg


Назад до списку статтей
`