Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок

Як минула перша в історії «ВіЯр» подорож з клієнтами до Європи.

Новини Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок

Два тижні тому сталася визначна подія в історії «ВіЯр» – організована масштабна подорож клієнтів до Італії зі співробітниками компанії у ролі супроводжуючих. Це був абсолютно новий для нас досвід, який приніс багато приємних емоцій та чудових відкриттів і нам, і нашим клієнтам.

Всього у подорожі взяли участь 19 чоловік:

  • 4 переможця акції, що поїхали за рахунок компанії (за умовами, щоб взяти участь у розіграшу, треба було придбати фурнітури Marella або Cosma на суму від 9000 грн та ЛДСП чи фасади Cleaf на суму від 28 000 грн);

  • 12 клієнтів, з якими ми розділили вартість квитків та проживання;

  • 3 співробітника компанії.

Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок

Насичена програма

Чим ця подорож була особливо цікава для наших клієнтів, так це відвідинами виробництв відомих та часто використовуваних ними брендів – Cleaf, Marella та Cosma.

Першими у цьому списку були шоу-рум та виробництво Cleaf. Величезний шоу-рум італійського ЛДСП поділяється на функціональні зони, ніби умебльована квартира, на кожній з яких представлені плити у різних стилях. Тут наша група познайомилася з новинками, які побачили світ лише наступного дня на виставці Salone del Mobile 2019. І 5 найцікавіших декорів ми відібрали для замовлення! Слідкуйте за новинами, незабаром асортимент ЛДСП Cleaf у «ВіЯр» розшириться.

Цікаво було подивитись і на цикл виробництва. Щоб надавати своїм клієнтам лише дійсно якісні матеріали, Cleaf має в своєму розпорядженні велику лабораторію, де плити проходять прискіпливі випробовування на міцність, стираємість, стійкість до дії вологи. Якщо плита не відповідає суворим стандартам якості – відкликається вся партія.

Вже на завершенні екскурсії наша туристична група зустрілася з власником компанії, Лучіано Каспані. І це було чистою вдачею, адже він вже давно не займається безпосередньо керуванням. Італієць щиро привітав кожного зі своїх гостей.

Одразу після Cleaf група поїхала до Cosma. Тут екскурсія на виробництво вразила перш за все глобальною роботизацією: людський фактор тут намагаються звести до мінімуму. Виробництво Cosma теж має власну лабораторію, але її напрямок роботи дещо інший. Тут тестують новинки, щоб переконатися, що новий дизайн виглядає гарно не лише на папері, і моделлю зручно користуватися. Шоу-рум компанії став справжнім сюрпризом: якщо пройти трохи за стенди, відкривається вид на стіну з суцільного прозорого скла, за якою видно цех та його роботу. Це дійсно вражає!

В останній день перебування в Італії група відвідала виробництво та шоу-рум Marella, більше схожий на музей. У шоу-румі можна побачити усі моделі ручок, що будь-коли виготовляла компанія, навіть якщо їх давно зняли з виробництва. І тут наша група теж першою ознайомилась з новинками, яких ще не бачив ніхто, окрім виробників. Вони побачать світ лише наприкінці травню, на виставці Interzum, у Кьольні. А ще трохи згодом вони з’являться і в нашому асортименті!

І про виставку

Виставка Salone del Mobile 2019 була головним об’єктом нашої 4-денної подорожі. П'ятдесят восьма від заснування у 1961 році, вона проходила у Мілані, в Італії. Безліч дизайнерів інтер'єру, архітекторів, меблярів зі всього світу відвідали цю значущу подію, щоб обмінятися досвідом та відслідити мінливі тренди швидкоплинної моди.

Якщо оцінювати подію в цифрах, маємо наступні результати:

  • Більше 205 000 квадратних метрів;

  • 5 днів;

  • Більше 2 350 експонентів, поділених за напрямками (34% з-за кордону);

  • Майже 500 000 відвідувачів!

А ще насичена програма заходів, безліч новинок та цікавинок.

Матеріали

З чого виготовляти меблі у 2019 році? Звичайно, з натуральних матеріалів. У першу чергу це фанера та натуральний шпон, при чому шпон краще обрати з темного дерева і може навіть у прохолодних відтінках.

Вітається камінь у будь-яких проявах: натуральний та штучний, граніт та галька, як функціональна частина меблів і просто елемент декору. Але уникайте мармуру. Мармур уже в минулому, а якщо вам все ж дуже подобаються його аристократичні візерунки, оберіть такий прінт для текстилю чи плитних матеріалів.

При виборі ДСП, зупиніть увагу на імітаціях шкіри та текстильних поверхнях: «шкіряні» фасади та ніби обтягнуте тканиною наповнення шаф – один із помітних трендів сьогодення.

Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок

Домінуючі кольори та фактури поверхні

Кольори – це перше, що западає в око, і для iSaloni 2019 дизайнери обрали досить гармонійне та затишне поєднаня: кораловий, тьмяний зелений та теракотовий. Так, кораловий, який Pantone обрав кольором року, знайшов своє втілення в декорах окремих меблів, їх елементів та різних аксесуарів. Теплий та життєстверджуючий, він став окрасою багатьох стендів. Взагалі одним з трендів стало поєднання однотонних меблів з яскравими, різнобарвними аксесуарами.

Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок

Якщо казати про текстури поверхні, тут панувала висока фактурність: текстильні поверхні виконані з оксамиту та велюру, багато імітацій зрізу деревини, при чому річні кільця можна було побачити не тільки на плитних матеріалах, а й у якості відбитку на металі тощо.

Дизайнерські рішення

І трохи про актуальні дизайнерські рішення. Модульні системи не втрачають своєї привабливості для дизайнерів інтер’єрів, але дещо змінюють свою функцію: тепер вони більше не виконують роль перегородок приміщення, а монтуються біля стіни. Взагалі є тенденція вивільняти простір, ховаючи робочі поверхні за розкладними та розсувними фасадами. Але голі стіни – це не цікаво, і тому знову повернулася мода на об’ємні стінові панелі.

А ось мода на тотальне озеленення пройшла. Краще обрати одну велику рослину у кадці, або навіть просто обмежитись тропічними прінтами на шпалерах.

Закінчилася подорож теж вражаюче – прощальною вечерею у приміському ресторані Due Colombo, що затишно розташувався у стінах старовинної церкви.

Маса приємних емоцій та чудовий спільний досвід стали гарним стартом. Сподіваємось, такі подорожі стануть гарною традицією компанії «ВіЯр».

Наша подорож до Італії: iSaloni 2019 та безліч цікавинок


Назад до списку статтей
`