Максималізм: добре чи погано?

Розбираємося в останніх трендах оформлення інтер’єру

Новини Максималізм: добре чи погано?

Скандинавський стиль та вабі-сабі – два стильові напрямки, що вийшли безпосередньо з мінімалізму лофту, а тепер звернимося до зворотних тенденцій. Мінімалізм нерідко втомлює і викликає почуття недостачі. Тоді дуже часто люди звертаються до його протилежності, і саме таким чином одним з модних трендів цього та наступних років став максималізм.

Розберемося, що ж це таке і як нам його застосувати собі на користь.

Не можна назвати стилем?

Саме так. Максималізм не можна назвати стилем: він виникає, коли будь-який стиль інтер’єру переобтяжується додатковим декоруванням та оздобленням. Інколи до максималізму відносять чітко два стильові напрямки: еклектику та ф’южн, та правда в тому, що це не зовсім вірно. Еклектику з легкістю можна втілити мінімалістично, а художньо переоздобити можна будь-який інший стиль. Важливо лише робити це зі смаком! При правильному підході таке переобтяження не виглядає недоладно, а навпаки створює певний настрій: коли затишку, коли радісного збудження.

1 (28).jpg

Чому максималізм не для кожного?

Яскравий, місцями дуже схожий на кітч, максималізм підходить не для кожного. Перенасичення барв та елементів у інтер’єрі часто виявляється дуже напружуючим фактором. І якщо Ви не впевнені, що цей тренд Вам підходить, не варто вносити глобальні зміни у помешкання.

2 (24).jpg

Втілюємо у життя

Ви все ж таки вирішили ризикнути? Тоді вам стануть у нагоді наші поради. Дотримуйтеся їх, і результат приємно вас вразить:

1. Займайте увесь вільний простір.

Не важливо, вирішили ви оздобити один куток у кімнаті чи усю квартиру, важливо задіяти у цьому якомога більше простору. Розмістіть на цій площі якомога більше різноманітних меблів: ліжко, диван, журнальний столик, комод, тумбочки, крісла, декоративні скрині, стелажі, шафи – наврядчи щось буде зайвим. Звичайно, узгоджуйте предмети між собою за стилем та кольорами, тоді таке нагромадження виглядатиме гармонійно.

В ідеалі у вас залишиться вільною близько третини підлоги: рівно стільки, щоб пересування між меблями та користування ними не викликали труднощів. Але це не означає, що цю третину підлоги можна кинути напризволяще: застеліть її килимом або навіть не одним. Один із трендів сьогодення – поєднання двох килимів різного кольору, матеріалу та текстури в одному приміщенні. Для втілення максималізму це ідеальне рішення. А втім, якщо у вас досить яскраве та незвичайне покриття підлоги, залиште її як є: це теж може виявитися цікавим та гарним рішенням.

2. Не обходьте увагою стіни.

Ми заповнили площину полу, проте в нас ще залишилися стіни, і якщо вони будуть порожніми, це виглядатиме недоладно. Дуже добре, якщо на них будуть візерунки чи шпалери з малюнками. Добре виглядатиме і цегла (справжня чи імітація), фактура деревини чи каменю, але у цих випадках не обійтися без додаткового оздоблення.

Гарним рішенням тут стануть картини, дзеркала у яскравих рамах, декоративні тарілки, світлини, полички з сувенірами тощо. Не залишайте нудного вільного простору!

3. Обирайте відповідні меблі

Як правило, максималізм створюють за допомогою яскравих барв та вигадливих елементів, хоча досить часто серед наповнення можна зустріти й деталі у стилях модерн чи хай-тек, у яких немає нічого зайвого. Ви можете обрати усі елементи інтер’єру в одному стилі, або експерементувати, змішуючи їх. У наступних статтях ми розкажемо, як не схибити у цій непростій справі.

4. Повертаємось до нашого вільного простору.

Думаєте, його вже не залишилось? А ось і ні! Саме час заставити поверхні тумбочок сувенірами, які не вмістилися на стінах, а на ліжко (крісла, диван) покласти гору декоративних подушок. Декоративні подушки – це взагалі ключовий елемент максималізму. Без них ніяк, адже саме вони створюють увесь затишок.

Акцентна стіна

Якщо ви ще не готові облаштувати цілу кімнату, почніть із малого. Для експерименту відведіть для декорування один кут або одну стіну, що стануть акцентними. До речі, з того часу, як соцмережі стали невід’ємною частиною нашого життя, все частіше акцентна стіна стає таким собі власним бренд-волом, на тлі якого фіксуються події сімейного буття.

В таких випадках акцентна стіна – це сукупність речей, що надихають, власних досягнень або захоплень усіх мешканців дому.

3 (22).jpg

Надихайтесь, експериментуйте та створюйте інтер’єр мрії, який буде в тренді!

Назад до списку статтей
`