LED-стрічка для підсвічування полиць: зібрали готові комплекти

У чому переваги освітлення LED-стрічкою і що потрібно для підсвічування полиць?

Новини LED-стрічка для підсвічування полиць: зібрали готові комплекти

Хочете додати цікавих акцентів в інтер'єр і зробити його більш затишним й комфортним? У такому разі підсвічування полиць стане чудовим рішенням.

З підсвіткою полиці набувають більш привабливого вигляду, а кімната загалом виглядає просторіше. Окрім того, додаткове джерело світла полегшує пошук необхідних предметів, особливо вночі або коли вимкнене основне світло.

Зараз LED-стрічки – це одне з найпопулярніших рішень для освітлення як інтер'єру вцілому, так і окремих його елементів (наприклад, меблів). Також стрічки часто використовують для візуального розширення та зонування простору. У цій статті ми детальніше розглянемо тему підсвічування полиць.


Що потрібно для підсвічування полиць

Від матеріалу, з якого виготовлена полиця, залежать особливості її підсвічування. Розглянемо їх на прикладі двох популярних варіантів полиць: з ДСП і зі скла.

Підсвітити полицю з ДСП за допомогою LED-стрічки можна за допомогою встановлення профілів, зазвичай, врізних, ближче до задньої стінки.

Сучасне рішення для освітлення полиць з ДСП – торцевий профіль + лінза + кліпси + заглушки  + LED-стрічка + блок живлення.

Підсвітка для полиць зі скла може бути встановлена:

  • В торець скла;
  • На задню стінку;
  • На задню стінку та в торець.

Для підсвічування полиць зі скла потрібен такий набір: LED-стрічка + профіль + лінза + заглушки + блок живлення. Або можна вибрати щось з готових світильників.

Зробити підсвітку можна для полиці з будь-якого матеріалу: ДСП, МДФ, дерева, скла. У ВіЯр є все необхідне для LED-освітлення, зокрема і для підсвічування різних полиць. Для зручності ми склали готові комплекти для найпопулярніших видів полиць з переліком усього необхідного.

Готові комплекти для підсвічування полиць

Цікавим рішенням для підсвітки полиці з ДСП 18 мм може бути підсвітка біля задньої стінки (як на візуалізації) або підсвітка торця ДСП на фасадній частині. Для монтажу достатньо зробити полицю трохи коротшою. Пластикові кліпси роблять монтаж простим та надійним, крім того, при необхідності світильник можна зняти у будь-який момент без використання додаткових інструментів. Колір підсвітки залежить від обраної стрічки й може бути будь-якої кольорової температури.


Для торцьового підсвічування полиць з ДСП 18 мм знадобляться:


Профіль для підсвітки полиці зі скла рівномірно підсвічує торець по всій довжині, крім того, задня стінка підсвічується вгору та вниз. Особливості: сам профіль не виконує несучу функцію й у випадку його використання скляна полиця має триматися на бокових полицетримачах. Доступні варіанти комплектів для полиць зі скла різної товщини:

Для полиць зі скла 8 мм – GLASS 3D:

Для полиць зі скла 6-10 мм – GLASS:


Також можна придбати готові рішення у вигляді кліпс для підсвічування полиць. Вони розраховані на підсвітку полиць завтовшки від 5 до 8 мм. Рішення давно відоме на ринку, просте в монтажі, найбюджетніше з усіх запропонованих.

Кліпса для полиць зі скла 5-8 мм (12 В, 0,25 Вт, 3000K):

Кліпса для полиць зі скла 5-8 мм (12 В, 0,25 Вт, 4000K):

Кліпса для полиць зі скла 5-8 мм (12 В, 0,25 Вт, 6000K):


Готові світильники для полиць завдовжки 564 та 764 мм. Підсвічують задню стінку модуля та розраховані на полиці завтовшки 8 мм.

LED-світильник для підсвічування полиць – Prismatic mini (12 В/2,75 Вт/L = 564 мм):

LED-світильник для підсвічування полиць – Prismatic mini (12 В/2,75 Вт/L = 764 мм):


Готові світильники для полиць завдовжки 564 та 764 мм. Підсвічують задню стінку модуля вгору та вниз одночасно. Розраховані на полиці завтовшки 8 мм.

LED-світильник для підсвічування полиць – Prismatic mini 3D (12 В/7,5 Вт/L = 764 мм):

LED-світильник для підсвічування полиць – Prismatic mini 3D (12 В/5,5 Вт/L = 564 мм):


Легше знаходити потрібні книжки, підсвічувати свої трофеї та елементи декору, або просто створювати затишну атмосферу – все це можна зробити за допомогою LED-стрічки. Вибирайте потрібний комплект і додавайте більше світла у свої проекти.

Чому для освітлення полиць варто вибрати саме LED-стрічки?

  • Зберігають енергію. Світлодіодні стрічки, не поступаючись яскравістю, споживають на 75% менше електроенергії, якщо порівняти з лампами розжарювання.
  • Мають більш тривалий термін роботи. Здатні працювати до 30 000 годин.
  • Є можливість «розумного» керування. Вмикати та вимикати світлодіодну стрічку можна не тільки звичайним, але й сенсорним вимикачем, що реагує на рух або дотик. Також деякі стрічки керуються за допомогою пульту або зі смартфона через спеціальний додаток.
  • Менше нагріваються. Як порівняти з класичними освітлювальними пристроями, світлодіодні стрічки виділяють набагато менше тепла. А отже, вони безпечніші та до них можна доторкатися, не боячись обпекти пальці.
  • Легко монтуються. Навіть, якщо ви не вмієте користуватись паяльником, то за допомогою спеціальних з'єднувачів можна легко реалізувати прості задумки. Монтаж стрічки здійснюється за лічені хвилини.

Назад до списку статтей
`