Якими бувають меблеві ніжки?

Ніжки утримують і рівномірно розподіляють вагу меблів, надають їм стійкості, а також доповнюють їх дизайн.

Новини Якими бувають меблеві ніжки?

Ніжки утримують і рівномірно розподіляють вагу меблів, надають їм стійкості, а також доповнюють їх дизайн. Основні параметри меблевих ніжок – це:

  • довжина (L);

  • ширина (W);

  • висота (H);

  • навантаження (вага, яку вони витримують).

Важливою характеристикою є можливість регулювати висоту ніжок. Вони бувають:

  • регульованими (можна згладити нерівності підлогового покриття і встановити меблі на потрібному рівні);

  • нерегульованими.

За типом кріплення всі моделі можна умовно поділити на:

  • звичайні, універсальні (кріпляться до будь-якої частини меблевого виробу);

  • кутові (монтуються тільки на кутову частину меблів).

Крім того, при купівлі варто звернути увагу на матеріал, з якого виготовлена ​​фурнітура:

1) Найбільш міцними і довговічними є металеві ніжки – з алюмінію, сталі, цинку, поєднання цинку і алюмінію. Наприклад, для інтер'єру в стилі loft підходять сталеві ніжки-шпильки виробника Hairpin legs. Вони бувають різної висоти (від 150 до 710 мм) та форми. Кожна модель має спеціально підібраний кут нахилу (залежно від її розміру) і зручний кутик для оптимального перерозподілу навантаження (до 100 кг). Ніжки виконані в різних декорах (каталог RAL) із застосуванням порошкового фарбування. Меблі на ніжках-шпильках можуть бути виготовлені ​​з будь-якого матеріалу – наприклад, фанери, необрізної дошки, зрізу дерева, ДСП, скла, декоративного бетону. На відео ViyarWorkshop продемонстрований монтаж столу з фанери в стилі loft із використанням таких ніжок. Також в асортименті виробника є каркаси для табуретів, опори для столів і підставки для квітів.

2) Практичний варіант – це ніжки з пластику. Оригінально та сучасно виглядають прозорі ніжки Ferro Fiori, нижня частина яких відкривається і закривається за допомогою кришки. Ви можете самостійно вибрати для них наповнення – декоративний пісок, кавові зерна, сухоцвіти. Ніжки виготовлені з прозорого PCTG-пластику, який візуально нагадує скло. Такий пластик має високу ударостійкість і хімічну стійкість, завдяки чому максимальне навантаження на кожну ніжку становить до 1000 кг.

Пластикові кухонні ніжки Scilm складаються з основної і регульованої частин. Модель висотою 100 мм витримує вагу до 300 кг. Також у «ВіЯр» можна придбати трикутні бази для кухонних ніжок. Є й інші види ніжок із пластику:

  • регульовані ніжки-стопки (в нижній частині меблевого виробу просвердлюють наскрізні отвори, куди вставляються ніжки);

  • ніжки з цвяхами (забиваються знизу в торці меблів) або різьбою (на відміну від ніжок-цвяхів, є регульованими і вкручуються за допомогою спеціальної муфти);

  • опори під саморізи (так звані підп'ятники, за допомогою яких створюється невеликий зазор для повітря між меблями та підлогою; можливості регулювати рівень немає).

ножки_виды_укр.jpg

 
3) Ніжки з дерева виглядають вишукано і часто використовуються у класичних інтер'єрах. Невеликі моделі підходять для ліжок, тумбочок, крісел, шаф, а більш високі – для столів. У «ВіЯр» представлені італійські ніжки GPI di Davanzo з бука. Вони підходять для столів і м'яких меблів. Такі моделі фіксуються за допомогою спеціальних кріплень – кріпильних основ і кутових кріпильних ніжок. При їх виробництві використовуються лаки і фарби на водній основі. Нескладські позиції ввозяться під замовлення, а складська програма представлена ​​ніжками з бука без покриття. Клієнт може пофарбувати їх самостійно або замовити фурнітуру з фарбуванням у виробника.

Назад до списку статтей
`