Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Рекомендації і корисні пропозиції.

Новини Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Про що важливо пам'ятати, розпочинаючи проект для дітей, як догодити і дорослому замовнику, і маленькому користувачеві? Розберемося докладніше в цій статті.

Обираємо ергономічні меблі для найменших

Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Часто трапляється так, що є у дитини дитяча, і все одно вона наполегливо розносить іграшки по всій квартирі, уроки вчить на кухні, а в свою власну кімнату хіба що переночувати приходить. Звичайно, причин цього може бути безліч. І все ж, нам здається, що часто причина в банальній зручності для дитини.

На ергономічність меблів для малюків впливає набагато більше факторів, ніж у дорослих.

Малюки менше зростом, і вони безперервно ростуть. Це здається очевидним, але, як і всьому очевидному, цього часто не приділяють належної уваги. Відштовхуючись від цього, слід підбирати і габарити меблів для дитини. Тут є свої особливості: частина меблів може підбиратися на виріст, частина – відповідно до нинішнього зросту її власника. Ліжко вже починаючи з 3-4-річного віку дитини треба робити, як на дорослу людину або на підлітка – 800х2000 мм або 800х1700 мм. А ось полиці слід вішати з урахуванням росту дитини на даний момент. Так само як і шафи, стелажі та інші місця для зберігання речей повинні мати секції на висоті, доступній для дитини, починаючи з півторарічного віку (у цьому віці дитина вже повинна вміти покласти на такий стелаж свою іграшку).

Особливості уваги, або чому всі іграшки знову на підлозі. Напевно ви хоч раз в житті грали з дитиною у «схованки», закриваючи обличчя руками, а після – весело їх відсмикуючи: «ку-ку!» Ця гра, а вірніше, її можливість - головна причина розкиданих по підлозі іграшок. До певного віку дитина не може задовольнятися знанням, що у неї є машинка «у гаражі» / лялька «у ліжку» / плюшеве щеня «у будці». Тому з глибокого ящика або кошика все летить на підлогу: а як же грати інакше? Кращий вихід із ситуації: встановити стелажі з неглибокими полицями, щоб усі іграшки були на виду і завжди доступні для гри.

Невелика порада: з певного віку у дитини стане дуже багато іграшок. У когось це трапиться в 3 роки, а у когось в 7, але в цей період місце для такого «відкритого» зберігання в кімнаті закінчиться. У такому випадку до відкритого зберігання варто додати пару тумб з глибокими шухлядами, і разом з дитиною розсортувати іграшки на звичайні та найулюбленіші. Перші відправляються в шухляди, другі залишаються на полицях.

Зручні меблі – здорова дитина. Робочі меблі для школярів – стіл і стілець – в ідеалі повинні регулюватися: стіл по висоті і куту нахилу робочої поверхні, стілець по висоті і глибині прогину спинки. Від правильного співвідношення зросту школяра і висоти стільця і столу залежить збереження правильної постави та зору дитини.

Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Чистота та безпека

Ми розібралися, як зробити дитячу більш привабливою для дитини, але не забувайте про те, що меблі в ній повинні ще й бути безпечними.

Екологічно чисті матеріали. Дитячий організм більш вразливий до негативного впливу навколишнього середовища, тому вкрай важливо використовувати тільки екологічно чисті матеріали. Плитні матеріали – з класом емісії Е1, а краще Е0, фарби – без токсичних складових.

Якщо ви зупинили свій вибір на натуральній деревині, фанері або меблевому щиті, ми можемо запропонувати вам для їх обробки масло-віск ADLER Legno-Öl. Екологічна чистота і безпека цього матеріалу відповідають європейським стандартам і сертифікатам: їм навіть рекомендують обробляти дерев'яні дитячі іграшки! А ми добре знаємо: усе, з чим грає дитина, хоч раз, але потрапляє їй до рота.

Захист від допитливості. Враховуйте, що діти люблять випробовувати на міцність усе, що їх оточує, і найчастіше не усвідомлюють наслідків для себе. Стрибати на ліжку, залазити по полицях шафи наверх, підтягуватися на тумбочці – усе це і багато іншого маленькі бешкетники із захопленням втілюють у життя, варто лише почати ловити ґав. Завбачливим буде вибір максимально стійких меблів, які неможливо перекинути, або додаткова їх фіксація до стіни. З цієї ж причини напраляючі та завіси краще вибрати з дотягувачем.

Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Декоративна складова

І, звичайно, далеко не на останньому місці залишається декоративна складова, адже гарно декоровані меблі гарантують, що їх маленьким власникам буде приємно проводити час у кімнаті. У нашому асортименті Ви знайдете безліч плитних матеріалів і в яскравих, і в тьмяних декорах.

Вибираючи домінуючий колір в оформленні кімнати, найкраще орієнтуватися на побажання самої дитини: адже саме вона буде проводити тут більшу частину свого часу. Якщо ж це поки неможливо, доведеться спиратися на власні уявлення про оформлення дитячої. Останнім часом переважає мода на спокійні декори: яскравими фарбами приміщення наповнять дитячі іграшки, меблі ж і стіни тут виступають просто нейтральним фоном.

Інтенсивна експлуатація, неминуча для дитячих меблів, часто призводить до зносу поверхні, але на цей рахунок не варто хвилюватися: відновити поверхню ДСП зможе навіть новачок в меблевій справі після перегляду нашого майстер-класу:

https://www.youtube.com/watch?v=RTzJ2zwe8kc&t=86s

Зверніть увагу на лицьову фурнітуру – замість звичайних ручок-кнопок у «ВіЯр» Ви можете придбати равлика, квітку, жабеня, футбольний м'яч або рибку. А також в асортименті ручок від Ferro Fiori є колекція Plastic Collection, ручки в якій представлені пластикової фурнітурою у веселих і яскравих декорах. На фасадах нейтральних кольорів (уся приглушена пастельна палітра, білий і сірий кольори, світлий беж) ці ручки будуть виглядати краще за все.

Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Ще одна цікава пропозиція: у нас ви можете перенести на фасад дитячих меблів зображення героїв їх улюблених мультфільмів. На вибір є фрезерування Hello Kitty, Лунтіка, Сімби, Кота Матроскіна та інших. Дитина точно знайде серед них ту, яка припаде їй до душі.

Втілюйте в життя нові цікаві ідеї, а ми допоможемо вам в цьому!

Як підібрати відмінні меблі для дитячої кімнати?

Назад до списку статтей
`