Інтер'єри із застосуванням HPL панелей

Знайомимося з матеріалом та асортиментом ВіЯр.

Новини Інтер'єри із застосуванням HPL панелей

Шукаєте матеріал для меблів та внутрішнього оздоблення, в якому поєднуються безмежні дизайнерські можливості та практичність? Виберіть HPL панелі, інтер'єр із ними буде особливим. Матеріал надійний і універсальний у застосуванні. Він використовується як при створенні різних елементів меблевих конструкцій (корпусів, фасадів тощо), так і при оздоблювальних роботах. Поєднуйте декори та текстури у своїх проєктах! У цій статті ви дізнаєтесь більше про панелі та їх застосування.

hpl панелі в інтер'єрі

Знайомство з матеріалом

HPL (ХПЛ) розшифровується як "ламінат високого тиску", або "high pressure laminate". Виготовлення при високому тиску й температурі надає йому виняткової стійкості та міцності. Завдяки цим властивостям і особливій структурі ламінат діє як бар'єр проти можливого викиду формальдегіду або інших летких речовин із будь-якої деревної плити-основи.

У структурі матеріалу є 3 шари:

  • Основний (ядро) – на 60-70% складається з крафт-паперу і ще на 30-40% – з термореактивних фенольних смол.
  • Декоративний – шар, на який нанесений малюнок;
  • Оверлей – прозорий шар, який робить поверхню стійкою до подряпин та стирання. 
матеріал hpl панелі

Асортимент ВіЯр

У нашому магазині ви можете замовити HPL панелі власного виробництва ВіЯр у різних декорах та товщинах (10-40 мм). Вибирайте основу з:

  • ДСП;
  • МДФ.

Основу ми покриваємо пластиком Arpa або Fenix, на ваш вибір. Fenix – унікальна розробка компанії Arpa Industriale S.p.A. Матеріал відрізняється суперматовою поверхнею та здатністю до регенерації: під впливом тепла дрібні подряпини просто зникають! А anti-fingerprint поверхня буде особливо вдалим рішенням, якщо це HPL фасади для кухні.

До замовлення доступні сотні декорів Arpa та Fenix – однотонних і з імітацією дерева, каменю, бетону.

Виробництво панелей

Чому варто вибрати плити виробництва ВіЯр? У роботі ми використовуємо топові матеріали й обладнання. HPL пластик наносимо на італійському пресі Orma за допомогою клею фінської компанії Кiilto. Як основу використовуємо МДФ плити Egger або Коростень, а також вологостійку шліфовану ДСП Saviola.

Перед нанесенням пластику наші спеціалісти ретельно очищають поверхню основи від пилу й інших дрібних забруднень. Потім ламінат запресовують на основу. Після цього деталі нарізають у потрібний розмір, крайкують, виконують інші обробки, дбайливо пакують кожне замовлення.

Сфери застосування і види HPL панелей

Матеріал застосовують у меблевому виробництві та дизайні інтер'єру – від оздоблення стін, стель і підлоги до меблів та аксесуарів. Ламінат високого тиску гігієнічний і простий у догляді, тому підходить для місць із підвищеними вимогами до санітарії та чистоти. Це заклади HoReCa, клініки, лабораторії, дитячі садки та школи.

Найпоширеніші варіанти застосування:

  • Фасади та корпуси для меблів;
  • Столи і кухонні стільниці;
  • Кухонні фартухи;
  • Стелажі та полиці;
  • Підлоги та сходи;
  • Обшивка стін і стель;
  • Оздоблення балконів, лоджій, терас;
  • Двері та перегородки;
  • Вітрини, торгове обладнання тощо.
меблі з hpl фасадами

Переваги панелей в інтер'єрі

Розглянувши сфери застосування плит, ми переконалися в тому, наскільки вони популярні у дизайні та меблевому виробництві. А все завдяки чудовим експлуатаційним характеристикам. Зупинимося на них докладніше.

Універсальність

Пластикові панелі підходять для меблів, оздоблювальних робіт, створення дизайнерських акцентів. Це дійсно “багатозадачний” матеріал. Використовуйте один декор для різних інтер'єрних елементів, комбінуйте декори – кольори та текстури Arpa і Fenix будуть чудово поєднуватись одне з одним. Універсальність застосування, зокрема, дозволяє зробити плавний перехід між стільницею та боковинами шаф. Таке оформлення завжди має преміальний вигляд.

У виготовленні кухонь та інших меблів дуже популярні HPL фасади. Окрім класичних варіантів на основі МДФ із покриттям Arpa/Fenix, в асортименті нашого бренду Bel Viso представлені збірні фасади Fusion із дубовою ручкою. Основа має обрамлення дерев'яним брусом. Фрезерована ручка гарантує зручність відкривання, а видиме столярне з'єднання підкреслює hand-made характер виробів. Оцініть цей ф'южн технологічності й натуральності.

пластикові панелі

Практичність

Крім найширшої сфери застосування та різноманітної палітри, ще один плюс панелей – їхня практичність, а саме:

  • Міцність;
  • Зносостійкість;
  • Простота монтажу;
  • Стійкість до впливу вологи та пари;
  • Стійкість до високих і низьких температур.

Естетичність

HPL панелі в інтер'єрі можна використовувати для меблів, робочих поверхонь, оздоблювальних робіт. Вибір декорів величезний – від трендових уніколорів до імітацій каменю, дерева, бетону й ін. З їх допомогою вдасться бездоганно витримати будь-який стиль та палітру.

Текстура поверхні бездоганно поєднується з кольором і малюнком. Один відтінок може бути доступний з різними обробками. Адже тактильні відчуття в оформленні інтер'єру дарують новий рівень комфорту. Рельєф натуральної деревини, шорсткість каменю, відблиски та вкраплення – вибирайте те, що підходить вам. Ми постійно поповнюємо колекцію, тому слідкуйте за оновленнями ВіЯр.

hpl фасади для кухні

Простота у догляді

Окремо варто відзначити гігієнічні властивості матеріалу і легкість у догляді. Завдяки антистатичним властивостям поверхня не притягує пил. А значить, для підтримання чистоти достатньо регулярного прибирання з вологою серветкою, теплою водою та м'якими мийними засобами.

Ламінат ХПЛ відрізняється високою хімічною стійкістю. Для догляду підходять практично всі побутові засоби для чищення та дезінфекції, крім абразивних, на основі воску або з високим вмістом лугів і кислот. Також не варто обробляти поверхню абразивними губками, металевими скребками, наждачним папером та іншими твердими засобами.

Особливості кріплення

Матеріал підходить для вертикального і горизонтального застосування. Для HPL панелі використовують такі методи кріплення:

  • Видиме (передбачає наявність фурнітури на поверхні);
  • Закрите механічне;
  • З анкером прихованого монтажу;
  • Закрите кріплення з герметичним клеєм.

При обшивці стін монтаж здійснюється на металокаркас за допомогою прихованої системи кріплень. Такий варіант встановлення гарантує хорошу вентиляцію та вільну циркуляцію повітря, що дозволяє підтримувати в приміщенні оптимальну вологість.

У ВіЯр також можна замовити всі необхідні виробничі послуги: свердління під завіси, встановлення ручок-профілів та ін. Працюйте з нами швидше і зручніше!

кухня з хпл пластику

Галерея проєктів

HPL фасади та плити розкішно виглядають в інтер'єрі у будь-якому стилі – від мінімалізму до еклектики. У поєднанні з лаконічними формами меблів та м'яким розсіяним світлом вони будуть особливо гармонійними. Ось кілька варіантів оформлення для вашого натхнення.

Гармонія контрастів

Вибрана палітра натхненна самою природою і нагадує туманний ранок. Світлі та темні HPL фасади для кухні створюють цікавий контраст і водночас гармонійно доповнюють одне одного. Фрезеровані ручки фасадів HPL&Fusion із натурального дерева надають дизайну щось крафтове, а стільниця у деревному декорі посилює цей ефект.

Декори Arpa:

дизайн кухні з hpl панелей

Яскраві акценти

Ще один приклад поєднання дерева з однотонними поверхнями. У цьому проєкті для столу, шухляд і відкритих модулів кухні використаний декор, що відтворює деревину горіха з його характерною текстурою. Стільницю навколо мийки прикрашає динамічний візерунок тераццо з дрібними блискучими вкрапленнями.

Але головна особливість інтер'єру – вишуканий матовий декор Rosa Shade на фасадах. Він виготовлений із застосуванням технології Bloom, яка робить HPL пластик екологічнішим.

Декори Arpa:

проєкт кухні з hpl фасадами

Поєднання текстур

Несподіваний ф'южн текстилю та мармуру. Водночас дизайн цілісний, адже текстури Arpa Industriale чудово доповнюють одна одну. Мінімалістичне світле оформлення стін підкреслює унікальний характер меблів.

Декори Arpa:


Проєкт італійської студії дизайну Modoo

Натуральна палітра для ванної кімнати

У цьому оформленні ванної дерево та камінь представлені в цікавій комбінації з ніжним пудровим відтінком. Декор Tages, натхненний світлою деревиною берези, використаний не тільки для тумби, але і для оздоблення стін. Делікатний матовий декор Rosa Bourbon надає оформленню легкості та шарму.

Декори Arpa:

  • Kur 3483;
  • Tages 4631;
  • Rosa Bourbon 0275.

Нехай представлені проєкти надихнуть вас на втілення власних ідей з ВіЯр!

Назад до списку статтей
`