Interior Mebel 2020: які тренди задає вітчизняний дизайн?

Як пройшла виставка Interior Mebel 2020.

Новини Interior Mebel 2020: які тренди задає вітчизняний дизайн?

Якщо минулорічна виставка порадувала нас різноманіттям підходів та дизайнерських рішень, то дев'ята щорічна експозиція Interior Mebel 2020 вже чітко сформувала основні тренди нового десятиліття. Ми докладно розглянемо їх, але спершу кілька слів про саму виставку.

Експозиція проходила цілих 5 днів: з 5 по 9 лютого. Платформа надала багатьом європейським компаніям можливість вийти на український ринок. Тут можна було побачити не тільки інтер'єрні рішення для сучасних домівок, а й для готелів, ресторанів, барів, інтер’єрний текстиль, меблі для ванної кімнати, покриття для підлоги та оздоблювальні матеріали.

Цікава виставка привабила чимало людей: кількість відвідувачів сягнула далеко за 14 000 чоловік.

І їм було на що подивитися.

Кухні

Висока технологічність

«Розумний дім» поки що для нас недосяжний, але окремі його елементи вже активно входять до нашого життя, зокрема на кухнях. До таких можна віднести кухню, що «вимикається», ховаючи робочі поверхні та окремі шафи за суцільним полотном фасаду, та «вмикається», прибираючи цю завісу. Або інший чудовий варіант: кухня, до якої можна підключитися по Bluetooth та увімкнути улюблену музику! І ось уже миття посуду стає не таким нудним.

Фасади без ручок

До речі, матові однотонні фасади без ручок стали незаперечним фаворитом цього року. Вони були на всіх стендах, де демонструвалися кухні, зрідка їх розбавляли відкриті полиці з модульних систем або модулі з рамковими фасадами зі склом (і теж без ручок). Тож можемо підбити підсумок – мода на фурнітуру P2O досягла свого апогею.

Острови та овальні столи

Якщо кухня стає суцільним фасадом, вона ніби зникає з кімнати, і порожній простір потрібно чим-небудь заповнити. З цієї причини багато стендів демонстрували не просто кухонний гарнітур, а гарнітур з островом. Рідшими, але теж цікавими рішеннями були барні стійки або столи незвичайної форми: круглі, овальні та інші.

Шафи-купе та гардеробні

Виходячи за межі кухні, варто сказати, що чіткий напрям окреслився і в оформленні гардеробів. Стенди розділилися на два типи:

  • великі гардеробні кімнати, облаштовані різноманітними полицями та вішалками, зі скляними фасадами та складними організаціями;

  • більш прості, компактні шафи-купе.

Тут теж вибір дизайнерів впав на фасади без ручок. Окрім розсувних систем, популярністю користувалися звичайні розпашні дверцята, і теж без лицьової фурнітури.

Кольори

Підбір кольорів вказав на розвиток минулорічних тенденцій: запорошений зелений і цього року вибирали багато дизайнерів, та тепер його доповнили сірий, запорошений блакитний, гірчичний, пудровий – однотонні пастельні відтінки грають в актуальних інтер’єрах першу скрипку.

Поверхні

Тут теж без змін: високотекстурні матеріали не виходять з моди, тому на виставці було повно пухнастих диванів та килимів, текстилю в рубчик та рогожку, а у корпусних меблів – поверхонь типу «апельсинова шкірка».

Вражаюча одностайність виробників та дизайнерів вказує нам на те, що на даний момент в Україні викристалізувався єдиний модний напрям, якому підпорядковують дизайн меблів та інтер’єру. Проте мода не тривка і дуже мінлива, тож ми і надалі будемо слідкувати за її змінами. Слідкуйте за нашими новинами, і будете в курсі всіх актуальних трендів.


Назад до списку статтей
`