Де використовуються стінові панелі?

Стінові панелі використовують для оздоблення стін, стель і перегородок у житлових будинках, офісах та інших приміщеннях.

Новини Де використовуються стінові панелі?

Стінові панелі використовують для оздоблення стін, стель і перегородок у житлових будинках, офісах та інших приміщеннях. Їх виготовляють на основі ДСП, покритих HPL (ламінат високого тиску) або СPL (ламінат конвеєрного виробництва) пластиком. Ці різновиди пластику практично ідентичні за своїми характеристиками.

Де використовуються стінові панелі?

Переваги стінових панелей:

  • легкість монтажу і обробки;

  • міцність, стійкість до механічних пошкоджень;

  • зносостійкість, стійкість до появи грибка і плісняви;

  • можливість приховати нерівності та інші дефекти стін;

  • гарна тепло- і звукоізоляція приміщень;

  • оригінальність оздоблення і широка палітра декорів;

  • простота у догляді (проте не варто використовувати для миття поверхні велику кількість води і хімічно агресивні речовини);

  • доступність.

В асортименті «ВіЯр» представлені стінові панелі виробників Egger, Luxeform, Kronospan. Вони можуть бути як одно- (1, 2), так і двосторонніми (3, 4). Двосторонній декор збільшує міцність матеріалу і його стійкість до деформації, а також розширює можливості для дизайну. Бекінг на односторонніх стінових панелях – це пресований папір із додаванням спеціальних смол.

Де використовуються стінові панелі?

Характеристики панелей:

Товщина – 9,2 мм, формат – 4100х640 мм. З 2 сторін покриті декоративним пластиком, проте є і кілька позицій односторонніх панелей.

Товщина – 10 мм, формати – 3050/4200 × 600/700/800/900/1200 мм. Можуть бути з 2 сторін покриті декоративним пластиком або з бекінгом на зворотному боці.

Товщина – 10 мм, формат – 4100×640 мм. Зворотний бік – бекінг.

Панелі можна монтувати вертикально, горизонтально і по діагоналі, а також комбінувати, створюючи на стінах певний малюнок. При поклейці шпалер або фарбуванні стін дефекти на них заштукатурюють, після чого стіну вирівнюють і ґрунтують. За допомогою панелей ці недоліки можна просто приховати. Кріпити їх можна різними способами:

  • На рідкі цвяхи (клей)

Цей спосіб підходить для сухих приміщень без протягів і значних перепадів температур. Крім того, поверхня має бути рівною.

  • За допомогою кріпильної фурнітури

Стінові панелі кріпляться дюбелями (до бетонних, цегляних, гіпсокартонних поверхонь), саморізами (до поверхонь із дерева або ДСП), а також шурупами, кутками або полицетримачами до верхніх шафок. При монтажі панелей на кухні їх притискають плінтусами до стільниць.

  • На спеціальну обрешітку

Для нерівних поверхонь оптимальним варіантом буде спорудити дерев'яну обрешітку. Конструкція не тільки замаскує дефекти, але і дозволить заховати комунікації чи утеплювач. До обрешітки панель кріпиться саморізами. Якщо у приміщенні підвищена вологість або воно погано провітрюється, конструкцію виготовляють із металевих профілів.

При акуратній експлуатації можливий демонтаж панелей і їх повторний монтаж (якщо вони не приклеєні).

Стінові панелі добре поєднуються зі стільницями тих самих виробників. Наприклад, до стінової панелі EGGER 2-сторонньої F641 ST16 / F222 ST87 4100х1310х9,2 мм (1) підійде стільниця EGGER F641 ST16 R3-1U Хромікс антрацит 4100х600х38 мм + пластик 2,5 м (2) або стільниця EGGER F222 ST87 R3-1U кераміка Тессина терра 4100х600х38 мм + пластик 2,5 м (3). Стик між ними закривається кухонним плінтусом. Таким чином інтер'єр приміщення буде витриманий в одному стилі.

Де використовуються стінові панелі?


Назад до списку статтей
`