Для чого використовується меблева косметика?

Меблева косметика – це засоби для догляду за меблями, маскування дефектів, які можуть утворитися в процесі їх експлуатації, і відновлення пошкоджених поверхонь.

Новини Для чого використовується меблева косметика?

Меблева косметика – це засоби для догляду за меблями, маскування дефектів, які можуть утворитися в процесі їх експлуатації, і відновлення пошкоджених поверхонь. За допомогою спеціальних засобів можна створити для меблів додатковий захист від вологи, пилу, бруду та механічних пошкоджень. Крім того, меблеву косметику використовують, щоб згладити і візуально приховати відколи, подряпини, тріщини та інші вади поверхні. В асортименті «ВіЯр» є різні види таких засобів:

Це – найбільш поширений та ефективний засіб для усунення дефектів. Для роботи з твердим воском знадобляться спеціальні інструменти – шпатель і електричний паяльник. Насамперед потрібно підібрати відповідні відтінки воску. Для досягнення глибини кольору їх змішують із прозорим наповнювачем. Перед початком ретушування поверхню очищають від уламків, а пошкоджені краї загинають вниз шпателем.

Потім за допомогою паяльника пошкоджене місце заповнюється воском, який наноситься невеликими порціями. Послідовність нанесення – від найсвітлішого до найтемнішого кольору. За 30 секунд надлишок засобу прибирається ребристою частиною шпателя. Після остаточного підбору кольору і малюнка поверхню вирівнюють ребром шпателя та знежирюють сірим абразивним волокном. Як правильно використовувати твердий віск та інші види меблевої косметики, показано на відео ViyarWorkshop.

Він простий у використанні і дозволяє легко та швидко замаскувати невеликі пошкодження. Перш ніж почати роботу з поверхнею, потрібно очистити її і видалити незакріплені уламки. Потім засіб наноситься на потрібну ділянку, втирається в неї, а непотрібні залишки воску прибираються шпателем.

Однак м'який віск не бажано використовувати для реставрації робочих поверхонь: він виконує тільки косметичну функцію і має невисоку стійкість до механічних впливів. В асортименті «ВіЯр» є окремі воскові палички різних кольорів, а також їх набори.

Їх використовують для зафарбовування дрібних дефектів на різних типах поверхонь, підфарбовування пошкоджень перед застосуванням восків і відновлення малюнків на восках. Нанесена фломастерами фарба швидко сохне (протягом 15-20 секунд), стійка до стирання та впливу вологи й ультрафіолету.

Також у «ВіЯр» можна придбати інші товари для догляду за меблями: напівматові та матові лаки, очисники, серветки для шліфування й полірування, сталеву шерсть (50 і 200 г) для полірування поверхонь. Крім того, є інструменти для роботи з меблевою косметикою – шпателі, а також електричні паяльники, які плавлять віск, дозволяють змішувати кольори і відтворювати декори поверхонь.

Для чого використовується меблева косметика?


Назад до списку статтей
`