Дизайн інтер'єру 2024: дбайливий, технологічний і оптимістичний

З якими трендами ми познайомимося, а з якими – попрощаємося?


Новини Дизайн інтер'єру 2024: дбайливий, технологічний і оптимістичний

Новий рік завжди вносить у життя трішки новизни. І хоч дизайнерські тенденції не залежать від календаря і плавно “перетікають” з одного сезону в інший, вони дуже чутливі до змін, які переживає світ. Тож інтер'єрні та меблеві тренди 2024 – це своєрідне відображення сучасності. Які матеріали та кольори будуть популярними? Якими будуть трендові меблі? Від чого краще відмовитися? Дізнайтеся далі.

меблеві тренди 2024

Оформлення інтер'єру

В оздобленні приміщень продовжуємо тримати курс на екологічний дизайн, додаючи дрібку життєрадісності й унікальності. Як це зробити? Зараз розповімо

Дофаміновий декор 

Якщо ви теж переконані, що інтер'єр має покращувати настрій і резонувати з вашою особистістю, знайомтеся ближче з цим трендом. Чому декор дофаміновий? Бо він барвистий, життєрадісний та індивідуальний. Домівка, що відображає ваше сприйняття краси, позитивно впливає на психологічний та емоційний стан. Коли інтер'єр вам дійсно подобається, нервова система заспокоюється і навіть виробляються гормони хорошого самопочуття!

Тож не дивно, що це – головний тренд інтер'єру 2024. Як його реалізувати? Основний інгредієнт “щасливого” інтер'єру – колір. Жовтий, помаранчевий, рожевий – той, який радує і заряджає. Доречними також є візерунки та принти: зигзаги, крапки, анімалістичні мотиви. А ще оточіть себе речами, які вас надихають і мають свою історію. Це картини, фото, рослини, власноруч зроблена у гончарні ваза тощо.

дизайн інтер'єру в новому році

Біофільний дизайн

Любов до природи та турбота про неї в усіх проявах, самобутність і справжність. Тенденції дизайну інтер'єру 2024 покликані створити простір, що підкреслює зв'язок людей із довкіллям. Це проявляється насамперед у виборі матеріалів: дерева, каменю, лози, корку тощо.

Так, для оздоблення приміщень і відкритих майданчиків усе частіше використовують кам'яні килими. Такий килим виготовляють із крихти натурального каміння. Крім оригінальної фактури, він має чудову стійкість до пошкоджень, перепадів температури та вологості. Безшовна поверхня проста у догляді, а завдяки рельєфу досягається антиковзальний ефект.

Де застосовувати?

  • Житлові приміщення;
  • Ванни та вбиральні;
  • Балкони, лоджії та тераси;
  • Пішохідні зони та садові доріжки;
  • Зони навколо басейнів тощо.
меблеві тенденції

Популярним матеріалом є дерево – як масив, так і шпоновані елементи (вкриті тонким зрізом натуральної деревини), меблевий щит, фанера. Для ремонтних робіт і меблів використовують вторинно перероблену сировину. До речі, в асортименті VIYAR є ДСП Saviola, що на 100% виготовлені зі вторсировини. Це екологічні плити з чудовими характеристиками та реалістичними текстурами під дерево, камінь, текстиль тощо.

При облаштуванні оселі стираються межі між внутрішнім і зовнішнім простором. Такий ефект досягається завдяки великим вікнам, кімнатним рослинам, значній кількості природного світла в приміщенні.

Меблі

Тренди меблів натхненні природністю і функціональністю. Актуальні натуральні та перероблені матеріали, природні відтінки, а також максимально практичні речі. Поглянемо на ці тенденції детальніше.

Матеріали та форми

Натуральне дерево додає інтер'єру тепла та затишку. На столярному виробництві VIYAR ми створюємо фасади, стільниці, меблеві опори, декоративні карнизи й інші індивідуальні вироби, працюючи як з деревиною, так і з іншими матеріалами (рідким металом, шкірою, тканиною тощо). Наш власний бренд BELTERNO пропонує різноманітні вироби з каменю: керамограніту, кварциту, акрилу. Природні декори та текстури поверхонь надають стільницям, мийкам, фасадам та ін. розкішного вигляду.

Усе більшої популярності набувають металеві конструкції: стелажі та полиці, столики, меблеві опори. Завдяки довговічному матеріалу вони прослужать багато років. До того ж метал чудово поєднується з деревом і деревними плитами, каменем, дзеркалом і склом. До речі, хітом останніх років є текстуроване скло, особливо рифлене. Це одна з варіацій трендових “смугастих” поверхонь.

тренди меблів

Меблеві тенденції прагнуть до органічних форм – округлих, вигнутих, плавних. М’які краї предметів створюють особливу, затишну атмосферу. Популярними будуть великі дивани та крісла для двох, де зручно відпочивати за переглядом фільму або читанням.

Мультифункціональність

Кожна річ повинна бути корисною, і чим більше функцій вона має – тим краще. Про що йдеться? Ось кілька прикладів:

  • Кухонний острів може поєднувати робочу та обідню зони;
  • Диван-ліжко вмить перетворить вітальню чи кабінет на гостьову спальню;
  • Столик-накладка або приставний столик перетворить диван на релакс-зону з кавою і смаколиками;
  • Каркас для столу з регулюванням дасть змогу підлаштувати його висоту під усіх членів сім'ї – дорослих і дітей;
  • Домашній офіс увечері стане ігровою зоною або місцем для читання.

Технологічність

Інноваційний дизайн інтер'єру – це технології в усіх проявах: енергоефективні прилади, продумані сценарії освітлення, нетоксичні матеріали та фарби. Меблі стають розумними. Смарт-тумби з вбудованими USB-портами заряджають телефони й інші прилади. Стільниці на кухні теж мають вбудовані розетки та навіть витяжки. Датчики в ліжках збирають дані про ваш стан (пульс, тиск, дихання тощо) і створюють найкращі умови для сну.

головний тренд інтер'єру 2024

Популярними є системи “розумний дім”, які дбають про вашу безпеку, створюють комфортний мікроклімат, налаштовують освітлення. Датчики руху вмикають і вимикають світло. Датчики якості повітря відчиняють вікна для провітрювання. З'являються мережі Іnternet of Things: домашні пристрої обмінюються даними та спрощують наше життя. Пральна машина й посудомийка запускаються дистанційно, холодильник керує списком покупок.

Кольори, фактури та стилі

А тепер до найприємнішого: поглянемо на актуальну колірну палітру, трендові фактури та стильові напрямки. 

тенденції дизайну інтер'єру

Темніша і тепліша палітра

Світлі, нейтральні та меланжеві відтінки залишаються актуальними. Але на перший план також виходять натхненні природою тепліші й темніші відтінки. Які саме? Дизайн інтер'єру в новому році доповнять темно-коричневі, кавові, помаранчеві, червоні, рубінові, темно-зелені, оливкові, смарагдові, глибокі сині, гірчичні тони, а також кольори прянощів.

Еклектика та вінтаж

Часи ідеально витриманих в одному стилі, «стерильних» і монохромних приміщень минають. Вони поступаються оригінальним еклектичним міксам. Еклектика – це поєднання різних стильових напрямків. Вона дозволяє створити дизайн, що на 100% відображатиме ваш характер. Так само комбінуйте кольори та матеріали, додавайте в інтер'єр вінтажні речі та hand-made.

дофаміновий декор

До речі, відреставровані вінтажні меблі чи їх окремі елементи – це ще й дуже екологічне рішення. У виробах ручної роботи (вазах, свічниках, кашпо тощо) теж часто використовуються екологічні та перероблені матеріали.

Фокус на текстурах

Меблеві тенденції демонструють популярність текстурованих поверхонь. Це помітно в найновіших колекціях декорів ДСП: грубий камінь, рельєфна деревина, льон чи навіть текстура в'язаного светрика. 

Також текстури “захоплюють” стіни, стелі й інші поверхні. При оздобленні використовують венеційську штукатурку, тинькування вапном, шпалери з фактурою, кольоровий мікроцемент, рифлені стінові панелі.

Інтер'єр, де ми проводимо так багато часу, безумовно впливає на наші емоції, тому хочеться, щоб він був максимально комфортним і “своїм”. Слідуйте трендам або створюйте щось принципово нове – головне робіть те, що вам подобається!

Назад до списку статтей
`