Що таке обробка скла?

Обробка скла ділиться на два типи: механічна і художня.

Новини Що таке обробка скла?

Обробка скла ділиться на два типи: механічна і художня.

Механічна обробка скла – це первинна обробка полотна. Вона включає його порізку на заготовки потрібного розміру і форми і надання необхідних технічних властивостей. Деякі види механічної обробки надають склу і декоративні якості.

Механічна обробка включає в себе:

  • Порізку – полотно ріжеться на деталі потрібного для вашого проекту розміру. У нас можлива тільки прямолінійна порізка, але ви можете замовити як прямокутні деталі, так і багатокутні, або чотирикутні з кутами, відмінними від 90 градусів.

  • Шліфування – притуплення гострих граней і нерівностей, що утворилися після порізки. Поверхня крайки в результаті стає матовою і шорсткою.

  • Полірування – обробка краю, у результаті якої крайка набуває форму трапеції і стає цілком безпечною для експлуатації. Шліфування та полірування потрібні в тих випадках, коли в підсумковому проекті вам доведеться взаємодіяти з відкритими гранями. Тобто, має сенс замовляти їх, якщо ви збираєтеся встановлювати скляну полицю, скляні фасади в гарнітур, збирати скляну вітрину або вішати на стіну дзеркало без рами. Якщо ж планується, що скло або дзеркало буде вставлене в рамку з ДСП, МДФ або в алюмінієвий профіль, без цих процедур цілком можна обійтися.

При замовленні шліфування/полірування по довжині і ширині у оброблюваної деталі повинні бути по 2 мм запасу.

шліфування.jpg

  • Свердління отворів – найчастіше виконується для установки завіс або різної фурнітури. Враховуйте, що в цьому випадку вам потрібні спеціальні завіси з пластиковими чашами, в яких металеві елементи не будуть стикатися зі скляною поверхнею фасаду, а при необхідності установки фурнітури для захисту скла від металевих кріплень потрібно використовувати пластикові муфти.

  • Матування полотна – обробка поверхні пескоструєм, у результаті якої поверхня стає непрозорою і шорсткою.

При замовленні механічної обробки важливо враховувати:

  • Мінімальний можливий розмір деталі – 180х180 мм.

  • Максимальний можливий розмір деталі – 3190х1500 мм.

  • Співвідношення сторін для полірування не повинно бути меншим, ніж 9:1.

  • Для свердління доступні діаметри: 5, 6, 8, 9, 10, 15, 16, 18, 19, 20, 25, 26, 35, 65.

худ_матирование_укр.jpg

Компанія «ВіЯр» може запропонувати вам наступні види художньої обробки:

  • Художнє матування. Наклеюючи на поверхню перед обробкою плівку з вирізаними контурами малюнка, ми можемо перенести на скло/дзеркало практично будь-який візерунок. Головне обмеження – товщина його ліній повинна бути більшою за 3 мм. Дуже добре виглядає на дзеркальних фасадах шаф-купе.

  • Поклейка оракалу. Нанесення на скло кольорової плівки Оракал. При ламінації плівка так міцно приклеюється, що стає практично непомітною на поверхні скла. Якщо для ламінації кольоровою плівкою використовується звичайне скло, а не Діамант, колір готового виробу може дещо спотворюватися.

  • Латексний фотодрук. На прозору плівку латексними чорнилом наноситься будь-який малюнок, після чого плівка ламінатором переноситься на зворотну сторону скла. Поверх неї наноситься біла захисна плівка. Обмежень у виборі малюнка немає: ви можете перевести на скло таким чином навіть свою фотографію.

  • Художнє зняття амальгами. Вибіркове видалення шару, що віддзеркалює, зі зворотного боку дзеркала. Виконується аналогічно художньому матуванню. У місцях, де знята амальгама, дзеркало стає прозорим, але матованим. Особливо добре такого роду художня обробка виглядає при установці підсвічування за дзеркальною поверхнею.

услуги-2_укр.jpg

Назад до списку статтей
`