Що таке амбарний механізм?

Амбарний механізм ー це конструкція для кріплення амбарних дверей. Такі двері їздять по направляючій за допомогою роликів.

Новини Що таке амбарний механізм?

Амбарний механізм ー це конструкція для кріплення амбарних дверей. Такі двері їздять по направляючій за допомогою роликів. Використовуються і як міжкімнатні двері, і у шафах-купе (рідше в інших меблевих конструкціях). Амбарні двері все частіше зустрічаються у сучасних інтер'єрах (найчастіше у стилі Loft) завдяки незвичайному зовнішньому вигляду і практичності.

У чому переваги?

  • Економія простору. Амбарні двері ідеально підходять для житла мінімальної площі. Якщо звичайним розпашним міжкімнатним дверям необхідно близько одного квадратного метра для відкривання, то амбарним воно взагалі не потрібно. Єдине ー потрібний порожній простір на стіні, по якій буде рухатися полотно.

  • Індивідуальність дизайну. Для дверного полотна можна використовувати різні плитні матеріали. Вся фурнітура амбарного механізму помітна, але це навпаки додає інтер'єру особливий стиль і акценти.

  • Надійність. Амбарний механізм витримує великі навантаження (до 60 кг). Конструкція зроблена з високоякісного міцного металу, тому прослужить тривалий період часу.

Незначний недолік амбарних дверей ー відсутність шумоізоляції. Такі двері не впритул прилягають до стіни, тому не особливо захищають кімнату від сторонніх звуків.

Амбарні двері складаються із дверного полотна (ви підбираєте і виготовляєте окремо) і амбарного механізму. 

Амбарний механізм включає в себе:

  • Направляючу рейку з обмежувачами руху;

  • Спейсери (втулки) для направляючої. Вони прикріплюють рейки до стіни;

  • Ролики;

  • Фурнітуру для кріплення та іншу допоміжну фурнітуру;

  • Дотягувач.

Амбарні механізми від ТМ Starke продаються у «ВіЯр» комплектами у фіксованих довжинах: 1,5 м, 2 м і 2,5 м.

Мінімальна товщина дверей – 25 мм, максимальна 50 мм.

Як вибрати потрібну довжину механізму для міжкімнатних дверей?

  1. Вимірюєте ширину дверного отвору: наприклад, у вас виходить 800 мм.

  2. Додаєте приблизно 20 мм до цієї ширини, щоб дверний проріз повністю закривався дверима. Виходить 820 мм.

  3. Додаєте до загальної довжини ще 820 мм (для повноцінного ходу дверей) і виходить 1640 мм.

  4. Отже, амбарний механізм на 1,5 м вам не підійде, а ось 2 м підійде ідеально. У дверей буде простір, щоб нормально пересуватися.

1 (40).jpg

Вибір амбарного механізму для шафи-купе залежить виключно від довжини самої шафи і ваших побажань до габаритів. При цьому ширину дверного полотна бажано підбирати так, щоб воно закривало конкретний відсік шафи. Можна встановлювати на шафу амбарний механізм з одним дверним полотном або двома.

Монтаж амбарного механізму нескладний: докладні інструкції з монтажу ви можете знайти в розділі «Креслення» в завантаженнях на сайті (файли «Инструкция для амбарного механизма»). 

При підготовці дверного полотна для встановлення на амбарний механізм важливо пам'ятати, що в дверях повинен робитися паз (виїмка) для нижнього повідця, завдяки якому двері будуть їздити рівно по лінії.

Назад до списку статтей
`