Анімалізм в інтер'єрі: життя в гармонії з природою

Природність чи екзотика – вибирайте, що вам більше до душі.

Новини Анімалізм в інтер'єрі: життя в гармонії з природою

Анімалістичні мотиви в оформленні житла зустрічаються з найдавніших часів. Вони сміливі, незвичні та водночас створюють відчуття єднання з природою. Не обов'язково вішати на стіну оленячі роги чи використовувати інші доволі неоднозначні аксесуари. Принти, натхненні тваринним світом, зустрічаються на шпалерах, килимах, шторах, оббивці м'яких меблів. У анімалістичному жанрі оформлюють елементи декору: вази, статуетки, картини тощо. Вони відмінно доповнюють сучасні інтер'єрні стилі. Як досягти такої гармонії, розглянемо далі.

image1.png

Що таке анімалізм?

Поняття об'єднує орнаменти і сюжети, запозичені з тваринного світу. Відповідно, анімаліст – це художник, який їх створює. У нашому випадку йдеться про тваринні мотиви в інтер'єрі. Цей багаторічний тренд завдячує своєю популярністю величезній кількості варіацій і сфер застосування:

  • Текстиль. Відповідне забарвлення та фактуру використовують на килимах, пледах, диванних подушках, накидках для меблів, шторах.

  • Настінні покриття. Це шпалери, штукатурка, тематичні розписи. Щоб візерунки не були занадто строкатими і нав'язливими, використовуйте їх для оформлення 1 акцентної стіни (особливо якщо малюнок дрібний).

  • Зображення звірів. Картини, фотографії, мозаїки, барельєфи з тваринною тематикою привносять нотку екзотики. Зображення, де є сюжет і динаміка, оживляють інтер'єр.

  • Окремі елементи меблів і декору. Пуфи та подушки у формі тварин, статуетки, горщики для квітів і bluetooth-колонки, меблеві ніжки – фантазія дизайнерів не знає меж. Є навіть шкарпетки для стільців і столів у вигляді лапок. Вони надягаються на ніжки та захищають підлогове покриття від подряпин.

Порада: Не обов'язково підбирати декор, який із фотографічною точністю копіює забарвлення тварин. Оригінальні стилізації можуть виглядати більш виграшно.

image9.png

Кожен знайде мотив, який йому до душі, адже комусь більше подобаються хижаки, комусь рептилії, а комусь пернаті. Не обмежуйтеся звичними зебрами, тиграми та леопардами. Оригінально виглядають принти з екзотичними птахами серед тропічного листя і квітів, із північними оленями і навіть рибами чи комахами. Можливість подорожувати є не завжди, а таке оформлення – своєрідний «телепорт» до далеких країн.

2.jpg

Поради щодо оформлення приміщення

Щоб створити цілісний і затишний інтер'єр, дотримуйтеся цих простих рекомендацій:

  • Не перенасичуйте приміщення анімалістичними мотивами. Досить акцентної стіни/килима на підлозі та кількох тематичних аксесуарів.

  • Виразні візерунки вимагають максимально нейтрального, спокійного фону.

Порада: Відмінним фоном стануть 2-сторонні стінові панелі Egger. Природні кольори та текстури ДСП Saviola, шпонованих плит і інших матеріалів, представлених у ВіЯр, теж підкреслять прагнення до гармонії з навколишнім світом.

  • Оформлення має бути логічним: не ставте статуетку-слона поруч із пінгвіном або коровою. Якщо ви вже вибрали тематику савани, населіть її відповідною фауною: жирафами, левами, носорогами.

  • Хочете використати одразу кілька тематичних зображень? Підбирайте їх за певною спільною ознакою: тільки живопис/тільки жителі джунглів/тільки бежево-коричнева колірна гама тощо.

  • Тваринні принти найкраще виглядають на тлі зелені. Доповніть інтер'єр кімнатними рослинами, бажано з великим листям.

image2.png

Приклади використання в різних стилях

Розкішний ар-деко

Ар-деко любить екстравагантні речі. Розкішно виглядають декори й оббивка під шкіру. Зокрема, для стилю характерні імітації шкіри рептилій. Стіни прикрашають художнім розписом або картинами. Безпрограшний варіант – жанровий настінний живопис: міфологічні, історичні, фантастичні сюжети із зображеннями тварин нададуть інтер'єру динаміки та зроблять його неповторним.

І, звичайно ж, must-have – це аксесуари. Вони допомагають зануритися в незвичайну, пронизану мистецтвом атмосферу Парижа 1930-х. Пухнасті торшери та люстри завдяки контрасту злегка фривольного пір'я з холодним блиском металу і кришталю з освітлювальних приладів перетворюються на повноцінні арт-об'єкти. Взагалі в естетику ар-деко вписуються будь-які предмети з екзотичними мотивами: вінтажні розписні меблі, металеві статуетки, масивні рами для картин і дзеркал.

3.jpg

При оформленні вітальні, де є великий обідній стіл, приділіть особливу увагу сервіруванню. Використайте столовий текстиль, посуд, вази з зооморфним орнаментом.

4.jpg

Природний скандинавський стиль

Спокійні відтінки північної природи + мотиви тваринного світу – ідеальна формула скандинавського інтер'єру. Внутрішнє оздоблення в цьому стилі максимально нейтральне. Це вдале тло для аксесуарів у анімалістичному жанрі. Класичне рішення – пухнасті подушки, пледи та килимки.

image12.png

image8.png

Але дизайнери меблів пішли далі і створили унікальні вироби, що повторюють звірині обриси: пуфи, табуретки, столики. Найпопулярнішими, звісно, стали зображення мешканців Півночі. Це олені, білі ведмеді, рисі й інші представники місцевої фауни.

5.jpg

Дитячі кімнати

У дитячих дійсно є де розгулятися фантазії! Тваринні мотиви (подушки і пуфи, іграшки, картини, інші предмети меблів та декору) допомагають малюку освоювати навколишній світ.

image4.png

Доповніть меблі яскравими ручками-метеликами з Kids Collection від Ferro Fiori. Подбайте про безпеку дитини за допомогою цих оригінальних і корисних аксесуарів:

  • заглушок для розеток;

  • дверних обмежувачів (захистять пальці малюка від випадкового затискання);

  • накладок на кути меблів.

6.jpg

Незалежно від призначення приміщення та вибраного стилю, тваринні мотиви оживлять інтер'єр і нададуть йому індивідуальності.


Назад до списку статтей
`