Що таке пластик для стільниць?

Пластик для стільниць використовується при обробці торців і захищає їх від впливу несприятливих факторів.

Новини Що таке пластик для стільниць?

Пластик для стільниць використовується при обробці торців і захищає їх від впливу несприятливих факторів. Він підходить для стільниць, виготовлених методом постформінгу (технологія облицювання плити з ДСП слоїстим пластиком). Такі стільниці досить міцні, проте вразливі в місцях, де відсутнє покриття. Торцювальний пластик виконує ті самі функції, що і крайка, а саме:

  • захищає плиту від потрапляння вологи, пилу та бруду, через які вона може розбухати і руйнуватися;

  • надає меблевому виробу завершеного та акуратного вигляду;

  • сприяє безпечній експлуатації меблів, мінімізуючи ризик травмуватися об гострі кути стільниці.

Асортимент представлений 2 групами товарів – власне пластиком і пластиковими крайками з АБС:

1. Є пластик для торців, який нарізається стрічками з великоформатних HPL-пластиків, що використовуються при виготовленні стільниць. Це композитний листовий матеріал, який виробляють шляхом пресування спеціального крафт-паперу та його просочування полімерною смолою при високому тиску і температурі. Він міцний, довговічний і стійкий до:

  • температурних перепадів;

  • вологи;

  • ультрафіолету;

  • побутової хімії;

  • механічних пошкоджень.

Що таке пластик для стільниць?

Його товщина залежить від кількості шарів крафт-паперу, які використовуються при виробництві. Матеріал зручний у роботі, не кришиться і не ламається. Перевагою пластика також є те, що його виготовляють безпосередньо виробники стільниць, – Arpa, Kronospan, Luxeform, Ricci, Swiss Krono. Завдяки цьому досягається ідеальне поєднання декорів та текстур плити і її торців.

2. Деякі виробники пропонують пластикові крайки з АБС, які найчастіше виготовлені у спеціальних товщинах: 1,4 мм, 1,5 мм та інших. АБС пластик – це синтетичний полімер з хорошою стійкістю до вологи, перепадів температури, миючих засобів. Він ударостійкий і водночас еластичний, завдяки чому з ним зручно і просто працювати. Декор таких спеціальних крайок стійкий і максимально ідентичний із декором стільниці.

У «ВіЯр» пластик для стільниць доступний у різноманітних деревоподібних, фантазійних і однотонних декорах. Його вартість залежить від виробника, товщини і ширини. Товщина матеріалу може становити від 0,5 до 2 мм, а ширина – від 23 до 63 мм.

Крім того, для поклейки стільниць замовники часто вибирають звичайну АБС крайку для ДСП, і такий варіант теж прийнятний. Ознайомитися з її асортиментом можна у розділі «Крайка».  

Що таке пластик для стільниць?


Назад до списку статтей
`