Як розрахувати вартість верхньоопорних розсувних систем?

Розрахунок вартості розсувних систем Glatt від Starke та InLine XL, TopLine XL, TopLine L від Hettich.

Новини Як розрахувати вартість верхньоопорних розсувних систем?

У верхньоопорних розсувних системах двері навішуються на верхній ходовий профіль, а вся фурнітура прихована за дверним полотном. Якщо ви визначилися з конструкцією і зупинили вибір на такому варіанті, «ВіЯр» пропонує системи фурнітури 2 виробників – Starke (Glatt) і Hettich (InLine XL, TopLine XL і TopLine L).

Для розрахунку їх вартості в розділі «Завантаження» (вкладка «Креслення») на нашому сайті є спеціальні форми Excel. Потрібно просто внести в таблицю параметри шаф вручну або вибрати серед запропонованих варіантів, і ви отримаєте список необхідних товарів з артикулами. Для вашої зручності фурнітура продається комплектами.

1. Розрахунок вартості Glatt

Glatt – це верхньоопорні системи власної торгової марки «ВіЯр» Starke. Вони розраховані на 2 або 3 дверей, які за типом бувають внутрішніми (прилягають до боковини) або зовнішніми (перекривають її). Максимальна вага дверей – 80 кг, а товщина – 16-46 мм. Також можливе їх регулювання по висоті в діапазоні 8 мм.

Завантаживши файл «Розрахунок системи Glatt» і заповнивши таблицю з параметрами шафи, ви автоматично отримаєте перелік необхідної фурнітури.

Крок 1. Для початку потрібно внести в таблицю вихідні дані. Зліва від неї для зручності розміщені креслення, які допоможуть правильно розрахувати всі параметри.


Висота, глибина і ширина шафи, товщина бокової панелі, висота нижнього та верхнього цоколів – це параметри, які вносяться вручну. Зверніть увагу, що потрібно вказувати габаритні розміри: наприклад, якщо йдеться про ширину шафи, її вимірюють від краю до краю з урахуванням боковин. При розрахунку висоти важливо врахувати, що відстань від верхнього краю шафи до стелі повинна становити не менше 90 мм: фурнітура займає 87 мм, і без такого зазору встановити її буде неможливо. Кількість дверей, їх тип, товщина і матеріал вибираються з випадних списків.

Крок 2. Заповнивши цю таблицю, ви автоматично отримаєте розрахункові дані: висоту і ширину дверей (з урахуванням крайки), їх орієнтовну масу, розміри даху та дна шафи, її верхнього і нижнього цоколів, боковин, а також довжину верхнього та нижнього профілів. Перевагою виробника є те, що направляючі для Glatt нарізаються в потрібний розмір.


Формула розрахунку маси дверей

Для фасаду з ДСП або МДФ:

Вага дверей = (висота дверей ‎× ширина дверей) × маса 1 м² матеріалу

Для фасадів із профілем Connect:

Вага дверей = (висота дверей ‎× ширина дверей) × маса 1 м² матеріалу + 10 кг (вага всього профілю)

Розрахунок орієнтовний, оскільки залежно від розміру дверей вага профілю буде різною. Значення в 10 кг вказане для спрощення розрахунку.

 

При проектуванні та розрахунку Glatt потрібно враховувати такі обмеження:

  • максимальна висота дверей – 2700 мм;

  • мінімальна допустима ширина дверей – 700 мм, максимальна – 1500 мм;

  • співвідношення висоти дверей до їх ширини – від 2:1 до 3:1.

Крок 3. Під таблицею з розрахунковими даними ви побачите перелік товарів, які знадобляться для реалізації проекту.


Зверніть увагу, що у списку комплектуючих є вирівнювачі дверей, встановлення яких обов'язкове: вони запобігають викривленню матеріалу, що використовується як наповнення.

У 2-дверний комплект фурнітури входять 4 дотягувачі та 4 нижні демпфери. Дотягувач середніх дверей для 3-дверної системи продається окремо.

Крок 4. За артикулами товарів ви зможете підрахувати вартість фурнітури. Дізнатися вартість наповнення можна за допомогою онлайн-конструктора ViyarPro в розділі «Обробка плитних матеріалів». Вам потрібно лише перенести туди розміри дверей із таблиці з розрахунковими даними, додати крайку і натиснути кнопку «Розрахувати».

2. Розрахунок вартості InLine XL

InLine XL – це система фурнітури для розсувних дверей, розташованих в одній площині, з верхнім ходовим елементом. У закритому стані двері шафи формують ідеально рівну площину, а при відкриванні вони повністю наїжджають одні на одні. Іще одна особливість таких систем – це відсутність ручок (у разі потреби їх можна встановити в будь-якій частині фасаду).

InLine XL призначені для 2 дверей вагою до 60 кг кожні. При проектуванні важливо дотримуватися правильного співвідношення їх висоти і ширини. У шафах із вузькими та високими фасадами робота систем буде нестабільною. Наприклад, для дверей шириною 750-819 мм максимальна рекомендована висота становить 2000 мм.

Оскільки основне навантаження в таких системах припадає на дах шафи, потрібно також передбачити достатню кількість ребер жорсткості (внутрішніх стійок).

Крок 1. Правильно підібрати фурнітуру допоможе інтерактивний каталог Hettich, який ви знайдете в розділі «Завантаження» (вкладка «Медіа»). Фурнітура постачається комплектами з дотягувачами на відкривання і закривання. Відповідний комплект вибирається залежно від ширини дверей.


Крок 2. Крім того, у продажу є опціональні комплекти для швидкого монтажу. Зверніть увагу, що встановлення InLine XL вимагає особливої ​​точності, а використання такого комплекту полегшить монтаж і забезпечить коректну роботу системи в майбутньому. Також завдяки монтажному комплекту у шафі не буде видимих кріплень профілів.

Крок 3. Для розрахунку InLine XL на нашому сайті в «Завантаженнях» (вкладка «Креслення») є файл Excel із таблицями. За його допомогою також можна перевірити, чи всі важливі нюанси (співвідношення ширини та висоти дверей, кількість внутрішніх стійок) були враховані при проектуванні шафи. Для роботи вам знадобиться тільки таблиця в лівому верхньому кутку, а всі інші дані будуть розраховані автоматично.


Внесіть у таблицю ширину, висоту, глибину шафи та інші параметри. Якщо вказані значення перевищуватимуть рекомендовані, підказка про це з'явиться нижче. Заповнивши всі ці поля, в таблиці з розрахунковими даними ви побачите розміри прорізу, боковин, даху та днища шафи (з урахуванням крайки), внутрішніх стійок і дверей. Внизу будуть артикули потрібних товарів – комплекту фурнітури InLine XL і універсального монтажного комплекту. Вам залишається лише підрахувати їх вартість, знайшовши товари за кодами на сайті «ВіЯр».


3. Розрахунок вартості TopLine XL

TopLine XL – 2-доріжкова система для розсувних дверей із верхнім ходовим елементом. Її особливості – це прихований монтаж і здатність витримувати навантаження до 80 кг на один фасад, завдяки чому вона підходить для великих шаф з 1, 2, 3 або 4 дверима. 4-дверні шафи можуть бути обладнані системами синхронізації: потягнувши за одні передні двері, ви автоматично відкриєте й інші. Плавну та безшумну роботу гарантують ролики з покриттям зі спеціального м'якого пластику. Детальний опис системи та її монтажу ви знайдете в каталозі.

Крок 1. Фурнітуру для TopLine XL (комплекти профілів, демпферів, роликів для передніх і задніх дверей) можна придбати як окремо, так і готовими наборами (з дотягувачами на відкривання і закривання). Підбирається вона залежно від товщини фасаду: кожному максимальному значенню товщини дверей відповідає певна монтажна ширина роликів. Монтажна ширина (ЕВ) – це відстань від задньої поверхні задніх дверей до задньої поверхні передніх дверей шафи. Величина залежить переважно від товщини заднього фасаду. Якщо в системах Glatt цей параметр регулюється, то в TopLine XL він завжди має фіксоване значення.

При проектуванні шафи потрібно дотримуватися відступів від підлоги та стелі (вони вказані на монтажних схемах). Ще один важливий нюанс – це правильний розрахунок ширини дверей. Вона залежить від їх кількості, а також накладання і перехльосту. Мінімальне значення перехльосту становить 20 мм, максимальне не обмежене. Щоб шафа мала естетичний вигляд збоку і її вміст не проглядався, рекомендований перехльост дорівнює відстані між фасадами, помноженій на 3. Наприклад, якщо зазор між фасадами становить 10 мм, то оптимальний перехльост – 30 мм.


Крок 2. Для спрощення розрахунку TopLine XL у «Завантаженнях» (вкладка «Креслення») на нашому сайті теж є спеціальний файл Excel. Внесіть у таблицю параметри шафи, і в її нижній частині з'являться артикули потрібних товарів.


У таблиці попередньо закладено значення перехльосту 50 мм. Якщо у вашому проекті воно інше, отримані розрахункові дані, крім ширини дверей, все одно будуть для вас актуальні. Ширина дверей у такому разі розраховується за окремою формулою:


Незважаючи на точність формул, закладених у таблиці, рекомендується перевіряти всі параметри розсувних систем по кресленнях в інтерактивному каталозі.

4. Розрахунок вартості TopLine L

TopLine L – це ще одна 2-доріжкова система фурнітури для розсувних дверей із верхнім ходовим елементом. Як і TopLine XL, вона підходить для великих 1-, 2-, 3- і 4-дверних шаф. Максимальна вага одних дверей – 50 кг. Також важливо враховувати обмеження щодо висоти та ширини дверей і дотримуватися оптимального співвідношення цих параметрів. Системи TopLine L бувають 2 видів: «над верхньою панеллю» (верхній профіль кріпиться на даху шафи) і «перед верхньою панеллю» (верхній профіль кріпиться перед дахом). У нашому асортименті представлені системи фурнітури другого виду. Вони відрізняються простотою монтажу та регулювання.

Крок 1. Принцип вибору системи такий самий, як у випадку з TopLine XL: все залежить від товщини фасаду. Визначити монтажну ширину (ЕВ) можна за допомогою креслень і таблиці в каталозі. Для 4-дверних шаф виписуються 2 комплекти фурнітури – лівий і правий.


Крок 2. Зупинивши вибір на TopLine L, ви можете самостійно вирішити, чи потрібні вам дотягувачі. У «ВіЯр» є комплекти з дотягувачами і без них. Те саме стосується і обмеження ходу, яке залежить від конфігурації роликів. Воно необхідне, якщо ви плануєте встановити на фасад ручку, щоб вона не билася об боковину. У нашому асортименті є комплекти як з обмеженням ходу, так і без нього. Крім того, комплектуючі для TopLine L можна придбати окремо.

Крок 3. Для розрахунку TopLine L у «Завантаженнях» (вкладка «Креслення») ви знайдете спеціальний файл з інструкцією. Більшість параметрів шафи вноситься в таблицю вручну, а деякі (товщина дверей, їх тип, матеріал, накладання) вибираються зі списку.


За параметром ЕВ і прописаними вище характеристиками ви легко виберете відповідний комплект фурнітури з асортименту, запропонованого на нашому сайті.

Назад до списку статтей
`