Тренди в оформленні інтер’єру 2022: на що варто звернути увагу?

Які тренди готує для нас рік тигра? Ділимося у цій статті.

Новини Тренди в оформленні інтер’єру 2022: на що варто звернути увагу?

Плануєте у новому році зробити ремонт? Чи, можливо, просто оновити інтер’єр? Нижче ми зібрали найактуальніші тренди 2022 року, які побачили на виставці Supersalone в Мілані. Вибирайте, що вам ближче до душі, та втілюйте у новому році!

Ближче до природи

Оскільки дім вже давно став не лише місцем відпочинку, а й роботи, у 2022 році будуть популярними природні кольори. Виставка iSaloni 2021 показала, що це коричневий, гірчичний, оливковий, теракотовий, золотий, блідо-жовтий та складні відтінки бежевого. Вони створюють відчуття затишку, відокремлюють від метушливого світу та інформаційного потоку.

Щодо холодної колірної гами, то це відтінки зеленого та синього, попелясті відтінки, світло-сірий, сріблястий, темно-синій, блакитний та бірюзовий.

Нещодавно Інститут кольору Pantone оголосив колір прийдешнього року – PANTONE 17-3938 Very Peri. Енергійний, сміливий, динамічний, він відображає настрій суспільства та підкреслює його можливості. До речі, це перший колір, який Інститут розробив самостійно за допомогою цифрових технологій.

коллаж 1.jpg

Найкраще забираємо з собою

Якщо тренди дійсно круті, то чому б їх не продовжити у новому році? Саме тому стиль джапанді, округлі меблі та натуральні матеріали плавно переходять у 2022 рік. Давайте детальніше розглянемо кожну тенденцію. 

Джапанді поєднує у собі культури Заходу та Сходу. Створити загальну гармонію допоможуть стримані пастельні кольори, «легкі» меблі та декор, великі вікна та прозорі штори. Також тут цінується все, що зроблено власноруч: плетені килими, кошики з ротанга, абажури з рафії, глиняні та керамічні кашпо тощо.

Згладжені кути столів, стільців та диванів роблять інтер’єр «м’яким», затишним і комфортним. Повітряності та легкості додають круглі пуфи, дзеркала та bubble-лампи.

Дизайнери вважають, що чим ближче до природи, тим краще. Тому натуральні матеріали залишаються лідерами в оформленні інтер’єрів. Дерево (шпон і масив), мармур, керамограніт і кераміка підкорюють поціновувачів натуральності та універсальності. Щодо текстилю, то популярними будуть натуральний льон, бавовна, вовна, шкіра та хутро.

Дика природа у вас вдома

У 2022 повертається мода на принти, натхненні фауною та флорою. Це леопардові, тигрові, далматинові принти, чорно-білі смуги з імітацією окрасу зебри, зміїна шкіра, квіткові та листяні орнаменти. Варіацій є безліч, головне – обмежитись одним елементом в інтер’єрі. Це можуть бути як невеликі акценти у вигляді декору (подушки, штори, торшери), так і шпалери, стінові панелі та оббивка м’яких меблів.

коллаж 2.jpg

А як щодо експериментів? Диван в рожевому, а не коричневому леопарді, або бірюзові рослини на стінах додадуть «перчинки» будь-якому інтер’єру.

коллаж 3.jpg

Функціональність у кожному русі

Погодьтеся, що з приходом карантинних обмежень ми почали приділяти більше уваги своїй оселі. До того ж багато компаній перейшли на дистанційну роботу, тому облаштування домашнього офісу – справа важлива. Тут вам стануть в пригоді такі функціональні рішення:

  • Меблі зі звукоізоляцією. Уявіть, сидите на онлайн-конференції, а акустична стінка захищає вас від шуму телевізора.

  • Меблі-трансформери. Тут варіантів безліч: тумба-стіл, пуфик-стілець, підйомні столи тощо.

  • Технологія «Розумний дім». Розігрівайте обід, не виходячи з-за робочого столу: керуйте побутовою технікою з вашого смартфона або планшета.

  • Вбудовані розетки, USB-роз’єми та колонки, які не перенавантажують простір і роблять його функціональним.

І головне – тренди змінюються щороку, тож вибирайте лише ті, що вам до вподоби. Тоді вам не доведеться з року в рік перефарбовувати стіни та купувати нові меблі.


Назад до списку статтей
`