Розсувні та складні системи: види, особливості, популярні бренди

Розглядаємо асортимент механізмів для відкривання дверей.

Новини Розсувні та складні системи: види, особливості, популярні бренди

Розсувні системи – популярне рішення не тільки для шаф-купе, але і для міжкімнатних прорізів, кухонних модулів, тумбочок і внутрішнього оздоблення шаф. І вони мають ряд незаперечних переваг:

  • Потребують менше простору для відкривання;

  • Дозволяють отримати повний доступ до всього вмісту секцій;

  • При встановленні дотягувачів і демпферів фасади рухаються практично безшумно;

  • Дозволяють встановлювати важке фасадне наповнення (до 80 кг);

  • Мають декоративний зовнішній вигляд;

  • Окремі моделі можуть з легкістю монтуватися однією людиною.

Розсувні системи представлені в нашому асортименті продукцією брендів Hettich, Starke і Ario.

Вони діляться на:

  • Нижньоопорні. Найпростіші та найдешевші із розсувних систем. Це вбудовані (внутрішні) системи, в яких вага фасадного полотна йде на нижній профіль (дно шафи). До них відносяться розсувні системи Ario, Starke (крім Glatt), SlideLine M і SlideLine 55 від Hettich. Вони мають досить широку сферу застосування: у шафах-купе, в кухонних модулях, у закритих секціях всередині шафи (за ними можна заховати бар або, наприклад, закрити від сонця книжкові полиці). Але їх не використовують для міжкімнатних дверей, тому що для цього треба було б порушувати підлогове покриття для монтажу нижнього направляючого профілю. Серед цих систем є дводоріжкові та однодоріжкові. У другому варіанті можна встановити тільки одні двері, які будуть перекривати лише половину секції. Як розрахувати вартість різних нижньоопорних систем, читайте у цій статті.
  • Верхньоопорні. Більш дорогі та складні системи. Тут верхній направляючий профіль монтується на дах шафи, а фасади навішуються на нього, одночасно фіксуючись на нижньому направляючому профілі. Одна з головних переваг системи – фасади повністю приховують за собою розсувну конструкцію, що значно підвищує естетичність зовнішнього вигляду меблів. Верхньоопорні розсувні системи знаходять застосування у шафах-купе, модулях кухонного гарнітура, а деякі моделі навіть використовуються як міжкімнатні двері. Сюди відносяться розсувні системи Glatt від Starke, InLine XL, TopLine L і TopLine XL від Hettich. Із особливостями розрахунку вартості такої конструкції ви можете ознайомитися тут.

Складні системи (вони ж гармошки) – це системи, в яких фасад складається мінімум із 2 стулок, що складаються. Такі системи мають практично ті ж переваги, що і перший варіант, просто відрізняються іншою конструкцією та технічними характеристиками.

Складні системи в асортименті «ВіЯр» представлені продукцією Hettich (всі моделі системи WingLine) і продукцією Starke (система Starke-W і окремі механізми для складних дверей). Розрахунок вартості складної системи ви знайдете в цій статті.

Складні системи широко використовуються в шафах-купе, деякі моделі можуть також встановлюватися у верхні модулі кухонних гарнітурів і використовуватися як міжкімнатні двері.

Також варто відзначити, що серед різноманітного асортименту фурнітури компанії «ВіЯр» ви знайдете все необхідне для виготовлення розпашної шафи та підвісних дверей.

Назад до списку статтей
`