Корисні поради щодо вибору та замовлення меблів у нову квартиру

На що потрібно звертати увагу, обираючи меблі в квартиру в новобудові?

Новини Корисні поради щодо вибору та замовлення меблів у нову квартиру

До вибору і замовлення меблів варто ставитися з особливою увагою, якщо ви хочете отримати комфортне і затишне житло. Виникає питання: що робити, якщо на вибір і купівлю якісних меблів потрібно багато коштів і часу, а ви придбали квартиру в новобудові, де навіть сісти нема на що? 

Ми підготували для вас економ-варіанти must-have меблів на перший час! Мінімум затрат і комфорт. Залиште свій e-mail, і ми надішлемо інструкцію.


Хочете дешево умеблювати квартиру?

Залиште свої контакти, і ми надішлемо Вам на пошту інструкцію
«Як виготовити Must-have меблі своїми руками?»

Ім'я не може містити менше 3 символів!

Не правильний E-Mail!

Must-have меблі забезпечать ваш комфорт на перший час, але питання вибору постійних меблів все ще залишається відкритим. Для того, щоб обрати якісні і довговічні меблі в свою квартиру, дотримуйтеся таких порад:


1 порада. Продумайте планування

Накресліть умовний план квартири і схематично позначте місця, де будуть розташовуватися меблі. Вирішіть, скільки вони будуть займати місця.


2 порада. Оберіть кольорову гаму і стиль

Постарайтеся максимально точно зрозуміти, якою ви хочете бачити свою квартиру: які кольори будуть переважати, і який стиль буде об'єднувати інтер'єр. У цьому вам можуть допомогти блоги про інтер'єр, дизайн або спеціальні соціальні мережі (наприклад, Pinterest: тут є багато ідей для дизайну інтер'єру).

Корисні поради щодо вибору та замовлення меблів у нову квартиру


3 порада. Робіть меблі, які підходить саме вам

Меблі «на замовлення» — це можливість створити свій унікальний дизайн і досягти єдності стилю в інтер'єрі. Навіщо витрачати час на походи по салонам, пошуки меблів потрібного розміру і кольору, якщо можна розробити проект з меблярем і самостійно підібрати під нього комплектуючі? Так вам вдасться уникнути різнобою предметів в інтер'єрі і заощадити свій час.


4 порада. Ергономіка насамперед

Використовуйте простір по максимуму! Різноманітне кухонне і гардеробне наповнення дозволяє економити простір і спрощує багато побутових процесів. Замість полиць в шафах, поставте карго, в кутову кухню вставте магічний кут, а дошку для прасування взагалі можна вмонтувати в шафу-купе. До речі, на youtube-каналі «ВіЯр» можна знайти багато корисних відео, що стосуються ергономіки квартири.

Корисні поради щодо вибору та замовлення меблів у нову квартиру


5 порада. Увага, фурнітура

Фурнітура — це завісивисувні механізмиручкипідйомники і інші елементи, що забезпечують функціонування меблів. Коли ви обираєте меблі «на замовлення», у вас є можливість підібрати всю фурнітуру самому.


При виборі фурнітури важливо враховувати такі моменти:

  • Вибирайте перевірених і надійних виробників.

  • Пам'ятайте про стильове рішення: фурнітура не повинна «вибиватися» зі стилю інтер'єру.

  • На нижні ящики або шафки можна встановити демпфери або дотягувачі. Вони забезпечать плавне закриття фасадів. Це підвищує безпеку, що особливо важливо, коли в родині є діти.


6 порада. Визначитеся з бюджетом

Загальна сума, яку ви витратите на виготовлення меблів багато в чому залежить від того, який матеріал ви оберете для меблевих конструкцій. Розрахуйте загальний бюджет, який ви готові витратити на меблі, і оберіть відповідний для вас матеріал.

Найпопулярнішим матеріалом вважається ЛДСП — ламінована деревинно-стружкова плита. Завдяки низькій ціні і великій різноманітності, ЛДСП часто використовують для меблевих конструкцій. А ламінована поверхня робить цей матеріал стійким до пошкоджень та вологи.

МДФ — плита з пресованої дрібнодисперсної стружки. Для додання естетичності ламінується, покривається декоративною плівкою, шпоном або фарбується. МДФ використовують у виробництві меблевих конструкцій, а також покриттів для підлоги і стінових панелей.

Фанера добре виявляє себе в експлуатації і стійка до деформації. Це багатошаровий матеріал, який складається зі спеціально підготовлених шарів шпону. Підходить для виробництва кухонних меблів.

Ну і найдорожчий і престижний матеріал — натуральне дерево. Меблі, зроблені з натуральної деревини, вважаються ексклюзивними, що позначається на ціні. Але, окрім зовнішнього вигляду, натуральне дерево нічим не перевершує перераховані вище матеріали.

Корисні поради щодо вибору та замовлення меблів у нову квартиру


7 порада. Простота в догляді

При виборі меблів важливо враховувати такий аспект, як догляд. Поверхня повинна легко очищуватися за допомогою звичайних миючих засобів, бути стійкою до забарвлюючих речовин. У «ВіЯр» ви можете знайти широкий вибір матових поверхонь і немазких декорів, які знижують необхідність постійного догляду за ними.


8 порада. Звертайте увагу на ці моменти при замовленні меблів:

  • При співпраці з дизайнерами та меблевими компаніями особливу увагу приділяйте складанню договору і затвердженню проекту майбутніх меблів.

  • У договорі обов'язково мають бути вказані сплачена сума (застава) і кінцева сума, ескізи замовлення і терміни виробництва.

  • При замовленні меблів ще раз перевірте, чи правильно вказані всі розміри і матеріали.


Головна порада, який допоможе вам добре облаштувати меблями нову квартиру — це дотримання гармонійності у всьому: плануванні, розмірах меблів, колірній гамі і стилі. Ну і звичайно, меблі повинні бути комфортними і служити роками. Тому обирайте найкращих виробників і довіряйте професіоналам! «ВіЯр» завжди готовий вам в цьому допомогти.


Назад до списку статтей
`