Підлога з каменю, топ-5 практичних декорів

Поради щодо вибору кольору і добірка вдалих варіантів.

Новини Підлога з каменю, топ-5 практичних декорів

Натуральність і гармонія з природою – дизайнерські тренди потребують відповідних матеріалів. Тому сьогодні в інтер'єрі переважають дерево, камінь, природний декор. Оформлення починається зі стін, стелі та підлоги. Відверто штучне і строкате підлогове покриття здешевить дизайн.

Усе частіше для оздоблення використовується широкоформатний керамограніт – матеріал із на 100% натуральним складом і чудовими експлуатаційними характеристиками. Це цілісне і безшовне покриття, естетичне та практичне. Завдяки широкій сфері застосування воно підходить для створення трендових монохромних інтер'єрів.

image4.png

Підлога з каменю від BELTERNO

BELTERNO by Viyar – наш власний бренд виробів із каменю. Ми пропонуємо довговічні підлогові покриття з широкоформатного керамограніту. Ви також можете замовити матеріал для самостійного укладання на об'єкті.

Зокрема, керамограніт дедалі частіше вибирають для ванних кімнат, замінюючи кахель через його високе водопоглинання. Матеріал не має пор, тому стійкий до грибка та появи неприємного запаху. Крім того, він не проводить струм, що важливо з точки зору безпеки використання електроприладів

Щоб підлога не була слизькою, віддавайте перевагу матовим або лапатованим (матовим + полірованим) покриттям. На таку поверхню можна ступати навіть одразу після душу або ванної. Також у разі потреби на керамограніт може наноситись антиковзальне покриття.

Втім, декоративний потенціал матеріалу не обмежується «вологими» зонами – ванною та кухнею. Камінь завойовує нові простори, гармонійно виглядає у вітальнях і спальнях, передпокоях і кабінетах.

Покриття для підлоги, стінпанелі, фасади й інші інтер'єрні елементи ми виготовляємо з іспанського керамограніту Inalco та Neolith. У роботі майстри використовують італійське обладнання Breton. Ідеально точний результат гарантує технологія гідроабразивної порізки. Робочий інструмент – це струмінь води, що змішується з дрібним піском і під сильним тиском подається на поверхню.

collage1.png

Палітра декорів

Є різні типи підлогових покриттів:

  1. Імітації каменю і дерева – виглядають презентабельно і дорого, гармонійно впишуться у скандинавський та еко-стиль (а імітації мармуру – у класичний);
  2. Однотонні – найбільш універсальні, бувають глянцевими та матовими, підходять для мінімалізму і практично всіх інтер'єрних стилів;
  3. Матові – відрізняються від однотонних м'яким і рівномірним розсіюванням світла, відсутністю відблисків.

Топ-5 практичних декорів керамограніту

Безумовно, якісне та регулярне прибирання важливе. Втім, на одних декорах забруднення завжди помітні, а на інших – майже ні. З якого керамограніту зробити підлогу, щоб вона довго зберігала чистий і охайний вигляд? Пропонуємо добірку варіантів із фото:

  1. Inalco Senda сірий натуральний – глибокий сірий фон зі штрихами, які надають інтер'єру динаміки. Керамограніт має ніжну текстуру, приємні тактильні властивості.

image9.png

  1. Inalco Jasper мокко рельєфний – пісочний відтінок і ледь помітні діагоналі, мов промальовані вітром. Він універсальний, гармонійно виглядає з темними та світлими декорами. Поверхня антиковзальна, що важливо з точки зору безпеки.

image17.png

  1. Inalco Petra кремовий рельєфний“теплий” на вигляд декор із текстурою пісочної крихти. Чудово підійде для інтер'єру з акцентом на природність матеріалів.

image3.png

  1. Neolith Fusion Nero zimbabwe (riverwashed) – cміливий однотонний декор. Рельєфна текстура рубаного каменю надає поверхні виразності, а також робить пил та інші дрібні забруднення менш помітними.

image1.png

  1. Neolith ClasStone Calacatta 01 R silk – для тих, хто віддає перевагу класиці, мармур актуальний завжди. Наш топ-5 не став винятком. Тонкі сірі прожилки, рівномірно розподілені по поверхні, і м'яке сяйво створюють об’єм та динаміку. До речі, Neolith Calacatta отримав багато міжнародних дизайнерських нагород.

image5.png

Поради щодо вибору кольору

Базове правило дизайну: світлі і глянцеві покриття візуально розширюють простір. Їх варто використовувати в маленьких кімнатах і приміщеннях із низькими стелями. Але враховуйте, що переважання світлих, особливо холодних, відтінків знижує колірну температуру. Не варто хвилюватися щодо непрактичності світлих поверхонь: на них менш помітні подряпини і розводи.

З огляду на те, що підлогу укладають на початковому етапі ремонту, важливо до початку робіт мати цілісну картинку інтер'єру. Визначтеся зі стилем, палітрою і «настроєм». Світлі декори – відмінний вибір для спальні, дитячої кімнати, ванної. Для коридору підійде темніше покриття – сіра, бежева, коричнева палітра.

collage2.png

Дотримуйтеся балансу з іншими інтер'єрними елементами. Дизайн, у якому багато яскравих, контрастних деталей чи візерунків, краще врівноважити нейтральним відтінком підлоги (і навпаки). Поверхні з нерівномірним забарвленням (імітації каменю, дерева, бетону) – чудове маскування для невеликих забруднень. Крім того, вони поєднуються з кількома кольорами одразу. Якщо вам захочеться перефарбувати стіни, переклеїти шпалери і змінити меблі, підлога впишеться в нову картинку.

Світлі підлогові покриття добре поєднуються зі світлими меблями, темні – з темними. Яскраве меблювання допускає обидва варіанти. Є рекомендації і щодо дверей. Вони не обов'язково повинні збігатися за кольором із підлогою. При виборі дотримуйтеся правила температурного поєднання: холодну підлогу краще комбінувати з дверима холодного відтінку. Для теплої палітри діє аналогічне правило.

Які переваги має кам'яна підлога BELTERNO?

Матеріал має такі плюси:

  • Довговічність. Матеріал стійкий до механічних пошкоджень: перестановка меблів, кігті домашніх тварин, падіння гострих предметів та інші побутові дрібниці не пошкодять його.

  • Зносостійкість. Керамограніт волого- і термостійкий. Кольори не вигорають на сонці, зберігаючи оригінальний вигляд.

  • Гігієнічність. Плита міцна, рівна, легко миється та не вбирає забруднення. Вона не має пор, де можуть скупчуватися бактерії, цвіль і грибок. Для очищення підлоги підходять будь-які хімічні засоби.

  • Екологічність. До складу матеріалу входять тільки натуральні компоненти. Перед виробництвом прес-порошок (суміш складників) перевіряють на наявність радіонуклідів.

  • Краса. Які естетичні переваги має кам'яна підлога? Текстура, природний колір і малюнок, мінімум стиків. Завдяки різним товщинам, форматам та декорам розширюється сфера застосування матеріалу (крім підлогових покриттів, це ще стільниці, фасади, підвіконня та інше).
collage3.png

Особливості матеріалу

Щоб створити по-справжньому комфортний інтер'єр, при виборі врахуйте й такі нюанси:

  • Прохолодне покриття. Любите ходити босоніж? В такому разі слід встановити під керамограніт теплу підлогу або додати килимок.

  • Делікатність глянцевих покриттів. Із часом на них з'являються подряпини, тому такі декори потребують обережного ставлення.

  • Складність у роботі. Укладання краще довірити професіоналам.

Зваживши всі переваги й особливості та зупинивши вибір на підлозі з керамограніту, ви отримаєте надійне покриття. Воно тривалий час радуватиме вас практичністю і красою, створюючи неймовірну атмосферу.

image15.png




Назад до списку статтей
`