Підключення сенсорних вимикачів 220 В

Інструкція з підключення світлодіодної стрічки із сенсорним вимикачем 220 В.

Новини Підключення сенсорних вимикачів 220 В

Вам знадобляться:

  • Світлодіодна стрічка. Ми використовуємо 5 м LED-стрічки – 2835 SMD стрічка, 120 LEDs/м, 9.6 Вт, 12 В, IP 20, холодне біле світло (42703);

  • Дріт, у цьому випадку – ШВП 2х0,35 (41760);

  • Блок живлення для LED, 60 Вт, 12 В, IP 20, метал. корпус (97279) – для нашого прикладу цей блок дає достатню потужність. Але для підбору блоку живлення в кожному конкретному випадку потрібно використовувати розрахунок потужності блоку живлення;

  • ІЧ сенсорний вимикач на відкривання дверей, 220 В/250 Вт (47597);

  • Кабель 1,8 м з вилкою і вимикачем (11017).

4-1.jpg

Оголені кінці дротів кабелю живлення з вилкою підключаємо до гвинтових затискачів сенсорного вимикача під написом 100-240V (L – фазний вхід і N – нульовий вхід).

При підключенні вилки зовсім не обов'язково шукати «фазу» і «нуль», просто 2 дроти вилки повинні бути підключені в затискачі L і N.

УВАГА! Оголені дроти не повинні стикатися один з одним!

4-2.jpg

Якби ми за допомогою цього сенсорного вимикача хотіли керувати приладом з напругою живлення 220 В, то далі ми просто до клем «Вихід» (L і N) підключили б освітлювальний прилад. І він був би готовий до використання. Але в нашому випадку ми підключаємо світлодіодну стрічку з напругою живлення 12 В, тому 220 В, які будуть виходити з блоку вимикача, потрібно ще перетворити в необхідні нам 12 В постійного струму. Це завдання для блоку живлення, підключенням якого ми і займемося. Отже, далі.

Беремо дріт ШВП і підключаємо до гвинтових затискачів сенсорного вимикача під написом «Вихід» і схематичним позначенням лампи ⛒.

4-3.jpg

Вільні кінці дроту підключаємо до нашого блоку живлення, а саме до гвинтових затискачів блоку під написом L і N (AC).

При підключенні проводу зовсім не обов'язково, щоб L на вимикачі збігався з L на блоці живлення, а N – з N.

УВАГА! Оголені дроти не повинні стикатися один з одним!

УВАГА! Ця інструкція несе суто ознайомчий характер, і для спрощення подачі матеріалу заземлюючий дріт до клеми з позначенням обозначение.jpg ми не підключаємо, але в реальному житті організація заземлення при підключенні приладів у металевих корпусах є обов'язковою!

УВАГА! Будь-які роботи, пов'язані з напругою, небезпечною для здоров'я і життя людини, повинні виконуватися тільки кваліфікованим персоналом. Це питання Вашої безпеки.

4-4.jpg

Останній штрих – підключаємо світлодіодну стрічку.

Беремо світлодіодну стрічку. У нашої LED-стрічки дроти вже припаяні при виробництві. Якщо їх немає, то для підключення можна використовувати кінцевий з'єднувач для LED-3528 SMD стрічки (97272).

Дріт, який припаяний до монтажного майданчику стрічки зі знаком «+», заводимо в клему сенсорного вимикача, підписаного «V+». А дріт, що йде від майданчика зі знаком «-», відповідно, до «V-».

4-5.jpg

Загальний вигляд:

4-6.jpg

Вставляйте вилку в розетку. Готово!

4-7.jpg

Щоб все працювало справно, важливо правильно вибрати блок живлення, з огляду на його потужність (за формулою, яка є на початку статті). Потужність блоку живлення повинна або відповідати мінімально допустимій потужності блоку живлення, або бути більше неї.

Назад до списку статтей
`