МДФ панелі AGT: опис і характеристики

Турецькі панелі AGT виготовляють з МДФ, покриваючи його плити плівкою ПВХ.

Новини МДФ панелі AGT: опис і характеристики

МДФ-плити отримують шляхом сухого гарячого пресування дрібної деревної стружки. За рахунок цього виходить матеріал, який вигідно відрізняється від ДСП і ДВП більш високу твердістю і незмінністю форми і розмірів. А відсутність додаткових сполучних речовин забезпечує низький рівень емісії формальдегіду. Крім того, при виготовленні в МДФ додають антипірени, які підвищують вогнестійкість плити.

МДФ панелі AGT: опис і характеристики

ПВХ-покриття додає додаткову міцність, але основне його призначення – надавати матеріалу привабливий, декоративний вигляд.

Формат панелей:

  • 2800х1220 мм;

  • Товщина – 18 мм.

Характеристики матеріалу

Основні характеристики МДФ панелей AGT:

  • Екологічність. Мінімальна емісія формальдегіду (Е1) дозволяє використовувати цей матеріал навіть в дитячих кімнатах і на кухні.

  • Довговічність. МДФ-панелі відрізняються більшою вологостійкістю і кращими механічними характеристиками, ніж цільне дерев'яне полотно, а ПВХ-покриття створює додатковий захист від проникнення всередину матеріалу руйнівною вологи. Все це дозволяє нам з упевненістю говорити, що панелі AGT прослужать вам тривалий час.

  • Зносостійкість. ПВХ-плівка стійка до подряпин і ультрафіолетового випромінювання. Декор не стирається і не вицвітає з часом.

  • Практичність. Панелі прості в монтажі та догляді.

  • Велика кількість декорів та текстур. Ви можете вибирати з широкого асортименту забарвлень, матових і глянцевих текстур. У вашому розпорядженні не тільки звичайні плитні матеріали однотонних забарвлень або деревної текстури, а й імітації каменю, металу, шкіри, тканини і фантазійні візерунки.

   МДФ панелі AGT: опис і характеристики

Сфера застосування

МДФ панелі AGT знаходять широке застосування в якості декоративних складових інтер'єру: з них виготовляють фасади для корпусних меблів, їх використовують в якості настінних панелей. Декоративні настінні панелі – свіже рішення по оформленню інтер'єру, яке відмінно виглядає, і якщо в якості декору використовується цілий лист, і якщо стіну прикрашають декількома невеликими панелями однакової форми. Таке інтер'єрне рішення підійде як офісу або торгівельному залу, так і жилому будинку або квартирі.

Трохи рідше панелі AGT використовуються в якості основи коробів корпусних меблів.

МДФ панелі AGT: опис і характеристики

Монтаж настінних панелей

МДФ панелі AGT в якості оздоблення для стін мають дві незаперечні переваги в порівнянні з багатьма іншими способами оформлення інтер'єру: під них не потрібно спеціально готувати стіни, і вони можуть бути успішно демонтовані і встановлені повторно в іншому місці, наприклад, після переїзду.

Монтуються настінні панелі двома способами:

  • На дерев'яну обрешітку;

  • На спеціальний каркас з металевих профілів.

Саме з цієї причини не обов'язково рівняти стіну до гладкості, а також обробляти ґрунтовкою: досить, щоб на неї можна було встановити каркас.

З двох можливих варіантів більш зручний і вигідний другий: дерев'яна обрешітка вийде дорожче, ніж металеві профілі, до того ж вона вимагає додаткової обробки від грибка, гнилі та цвілі, в ній можуть заводитися комахи-шкідники.

    МДФ панелі AGT: опис і характеристики

Догляд за МДФ-панелями

Простота в догляді – одна з очевидних переваг цього матеріалу. Буде достатньо просто регулярно змітати з нього пил спеціальною серветкою або м'якою тканиною.

При більш сильному забрудненні скористайтеся вологою м'якою тканиною. Якщо води недостатньо, щоб змити бруд, рекомендується використовувати м'які миючі засоби, що не містять хлор, спирт, силіконові олії і абразивні частки.

Відразу після того, як поверхня буде очищена, необхідно витерти її насухо.

Майте на увазі! Навіть невеликі абразивні частинки або шорстка тканина в процесі чистки можуть стати причиною появи подряпин на декоративній поверхні панелей.

Назад до списку статтей
`