Як розрахувати вартість нижньоопорної розсувної системи?

Усе про розрахунок вартості нижньоопорних систем Starke, Hettich і Ario.

Новини Як розрахувати вартість нижньоопорної розсувної системи?

Якщо ви вже вивчили асортимент розсувних систем «ВіЯр» і зупинили свій вибір на нижньоопорних системах, наступний крок – розрахунок вартості потрібної системи. Завдяки оптимізованим сервісам «ВіЯр» зробити це можна швидко і зручно, а після – відразу оформити замовлення в інтернет-магазині. Спосіб розрахунку вартості залежить від обраної розсувної системи.

Розрахувати нижньоопорні розсувні системи можна двома способами:

За допомогою конструктора замовлень ViyarPro

Таким способом розраховуються системи брендів Starke і Ario. Щоб здійснити розрахунок правильно, потрібно заздалегідь визначитися з габаритами майбутньої шафи-купе. Найважливіші дані для розрахунку – це ширина і висота внутрішнього прорізу, кількість дверей і матеріал наповнення для розсувної системи. Крім цього, є ще багато моментів, з якими потрібно визначитися. Але про все докладно.

Крок перший. На головній сторінці потрібно зайти в конструктор замовлень ViyarPro, далі – вибрати розділ «Розсувні системи», і у вас відразу з'явиться таке вікно:

1.jpg

Крок другий. В основних налаштуваннях вам потрібно вибрати тип вертикального профілю (це той, якій буде ручкою розсувних дверей). Профілі бренду Starke бувають відкритого типу і закритого, з пазом. Окремий тип профілів – це відкриті профілі Ario, вибираючи які, ви автоматично виберете розсувну систему Ario. Також нижче вам потрібно вибрати колір профілю (вибір кольорів для різних типів буде відрізнятися).

Крок третій. Вибір з'єднувального профілю (Н-подібний для дверей шириною менше 1 м або з припливом для більше 1 м). З’єднувальні профілі дозволяють комбінувати наповнення у дверях шафи-купе. Якщо ви збираєтеся використовувати в дверях цілісний матеріал, то цей пункт можна пропустити. Після цього вводьте висоту і ширину внутрішнього прорізу.

Крок четвертий. Вам потрібно ввести кількість дверей, яка безпосередньо залежить від висоти і ширини майбутньої шафи і дотримання правильного співвідношення висоти дверей і їхньої ширини, щоб вони їздили по направляючих стабільно. Потрібно дотримуватися пропорції 2:1 або 2:3, тобто, якщо ширина дверей 1000 мм, то їхня висота може бути від 2000 мм до 3000 мм. Кількість перехльостів (накладення одних дверей на інші) виставляється програмою автоматично при виборі кількості дверей. Але коли у вашому проекті 4 дверей, вони можуть розташовуватися або в шаховому порядку, або з двома центральними попереду (як на малюнку). Тоді в двох варіантах кількість накладок і ширина дверей будуть різними. Якщо в шафі їх більше 4, вони можуть розташовуватися тільки в шаховому порядку.

2.jpg

Крок п'ятий. Вибір роликів («Стандарт» із максимальним навантаженням 50 кг або «Преміум» з 80 кг) залежить від ваги дверей. Вага так само залежить від обраного матеріалу (скла, дзеркала або ДСП) і його товщини (4 мм, 8 мм, 10 мм, 16 мм або 18 мм). Якщо ви не плануєте встановлювати дотягувачі, бажано встановити стопор, який буде перешкоджати ударам дверей об боковину. Пилозахисні щітки встановлюються в паз і пом'якшують удари дверей, а пил не потрапляє у внутрішній простір шафи.

Крок шостий. У розділі «Двері/Секції» можна вибрати наповнення для кожної секції (дверей) і за бажання розділити їх на різні секції (тоді використовуються з’єднувальні профілі). Для цього потрібно клікнути на потрібні двері. Ширина наповнення може бути або 4 мм, або 10 мм, в матеріалах іншої товщини потрібно робити вибірку чверті. Всі дії, які ви застосували для одних дверей, можна швидко застосувати і для інших. Для цього потрібно натиснути «Копіювати двері» або «Копіювати двері дзеркально». Після можна перейти з 2D-проекту на 3D-проект і подивитися, як буде виглядати ваша шафа.

Крок сьомий. Після вибирайте розділ «Розрахувати» і ви дізнаєтеся, скільки буде коштувати шафа-купе з урахуванням вартості розсувної системи, матеріалу і виробничих послуг. Останній крок – оформити замовлення у відповідному розділі. Залишилося отримати своє замовлення, все просто!

Самостійно за допомогою креслень в каталозі

Так можна розрахувати вартість розсувних систем від Hettich – SlideLine 55 і SlideLine M. Каталог, завдяки якому можна дізнатися всі необхідні для розрахунку характеристики, знаходиться в розділі «Завантаження» (каталог Hettich 2018).

1. Розрахунок вартості системи SlideLine 55

Розрахувати вартість цієї системи дуже просто, адже її комплектація мінімальна. Для виготовлення меблів із цією системою знадобляться тільки ролики (верхній і нижній), профіль і гвинти.

Нижче представлені всі монтажні розміри для системи:

3.jpg

Остаточна вартість системи залежить від кількості дверей в майбутній конструкції. Тоді кількість роликів, профілів і гвинтів буде різною.

Наприклад, для одних дверей вам знадобляться 2 верхні ролики, 2 нижні (по 2 на двері), 8 гвинтів (по 2 гвинти на один ролик) і 2 профілі (ходовий, який врізається в дах конструкції і направляючий, який врізається в дно). Профілі продаються в одному розмірі – 4000 мм. Порізку потрібно здійснювати самостійно, виходячи з обраної ширини. Якщо, наприклад, ширина дверей 2000 мм (а це рекомендована максимальна ширина), вам потрібно придбати один профіль і поділити його на дві частини. Потім вам залишається тільки підсумувати вартість зазначених вище комплектуючих, і ви дізнаєтеся вартість системи SlideLine 55 для одних дверей.

4.jpg

Вартість системи для двох дверей залежить від тих же моментів, тільки тут все потрібно помножити на 2. Вам необхідно придбати 4 верхні ролики, 4 нижні, 16 гвинтів для кріплення і профілі в потрібному розмірі для верхнього ходового елемента і нижньої направляючої. Якщо ви захочете встановити і більше 2 дверей, принцип розрахунку вартості буде такий самий. Також додайте вартість фурнітури, і ви дізнаєтеся остаточну вартість системи.

2. Розрахунок вартості SlideLine M

Існує два типи установки фасадів в такій системі: з накладним навішуванням і з вкладним. Від обраного варіанту навішування залежить вибір профілю.

Для накладного навішування використовується профіль, який встановлюється на торець полиці (залежно від товщини полиці вони бувають 18 мм, 22 мм і 25 мм). Завдяки своїй конструкції профіль може виступати ходовим для одного фасаду і нижньою направляючою для верхнього.

Із накладним навішуванням можна використовувати фасади зі скла або в алюмінієвому профілі (на додачу до інших плитних матеріалів). Для таких фасадів потрібно купувати адаптери. Адаптери для скла можуть прикручуватись до матеріалу або приклеюватися. Все залежить від побажань до зовнішнього вигляду фасаду. Наприклад, якщо скло прозоре, а не матове, краще використовувати адаптери під прикручування, щоб не було видно клейового шару.

Для вкладного навішування використовується дводоріжковий профіль (під прикручування або приклеювання) і однодоріжковий (під запресовування). З вкладним навішуванням матеріалом для фасадів може бути ДСП або МДФ.

Після того, як ви визначилися з типом навішування, можна дізнатися вартість системи двома способами:

Вибрати готовий комплект фурнітури із зазначенням вартості.

Зверніть увагу! Адаптери не входять до набору. Їх потрібно окремо вибирати в супутніх товарах.

  • Самостійно укомплектувати систему і дізнатися вартість. Що вам потрібно:

- Набір фурнітури. Кількість наборів залежить від кількості дверей з розрахунком «1 набір фурнітури = 1 двері». Комплект універсальний: підходить як для накладного, так і для вкладного навішування;

- Профіль (про типи вже сказано вище);

- Адаптери (якщо необхідно).

Після вибору всіх необхідних елементів додайте їхню вартість, і ви дізнаєтеся остаточну вартість системи.

Нагадуємо, що всі технічні характеристики, монтажні розміри та іншу інформацію ви завжди можете дізнатися в інтерактивному каталозі Hettich 2018 у розділі «Завантаження».

Вибирайте розсувні системи у «ВіЯр» – отримуйте перевірену якість і комфорт. А розрахувати їхню вартість, як ми переконалися, досить просто.

Назад до списку статтей
`