Для яких меблів підходять ролики?

Ролики забезпечують мобільність меблів, їх плавне і безшумне переміщення, а також спрощують процес прибирання приміщення.

Новини Для яких меблів підходять ролики?

Ролики забезпечують мобільність меблів, їх плавне і безшумне переміщення, а також спрощують процес прибирання приміщення. Цей тип опорних елементів підходить для крісел, журнальних столиків, пуфів, різноманітних тумб і шаф. Їх правильний вибір гарантує безпечну експлуатацію меблів і продовжує термін їх служби.

Основними характеристиками меблевих роликів є:

  • Діаметр

У нашому асортименті є моделі діаметром від 30 до 75 мм. Від цього параметра залежить максимальне навантаження.

  • Навантаження

Це вага, яку витримує кожен опорний елемент. Також важливо враховувати масу додаткового навантаження на меблі. Це стосується, наприклад, офісних стільців або м'яких куточків, коли додаткове навантаження може у кілька разів перевищувати вагу самого меблевого виробу.

  • Тип кріплення:

- з площадкою (найпоширеніший спосіб кріплення);

- зі штифтом (використовується в офісних кріслах);

- з тримачем ДСП (ролик встановлюється на торець).

виды_укр.jpg

Спосіб кріплення залежить від особливостей меблевої конструкції, її призначення та передбачуваного навантаження.

  • Тип конструкції:

- поворотні (обертаються на 360˚);

- неповоротні, або фіксовані (прямого ходу).

Ролики з можливістю обертання підійдуть для невеликих офісних і домашніх меблів. Таким чином підвищиться їх мобільність, що особливо важливо для малогабаритних приміщень. Моделі прямого ходу дозволяють переміщати меблі без необхідності їх обертати (висувні частини диванів).

  • Наявність гальма

Є ролики зі стопором, який блокує рух, і без нього.

Особливі параметри, характерні для конкретної моделі, зазвичай вказуються на кресленнях. Меблеві ролики виготовляють з різних матеріалів і їх поєднань:

Прогумовані ролики переміщаються безшумно і не залишають слідів на підлоговому покритті. Моделі з такою поверхнею – найбільш практичний варіант для приміщень із твердими підлогами: ламінатом, паркетом, плиткою, лінолеумом. Вони також використовуються в офісних меблях, які часто переміщуються по ділянці з невеликою площею. Опорні елементи з металу будуть оптимальним рішенням для важких предметів. Металеві ролики великого діаметру підійдуть для кімнат з килимами або ковроліном. Легкі меблі (невеликі тумби, столики) можна обладнати пластиковими моделями.

Наприклад, ролики Ferro Fiori з високоякісного пластику відрізняються гарним зчепленням із поверхнею і водночас не завдають шкоди підлоговим покриттям. Комбінація типів підшипників розроблена індивідуально для кожної моделі та враховує її технічні особливості, призначення і дизайн. Це гарантує максимальну рухливість і плавний хід ролика навіть по нерівній поверхні. В асортименті виробника є моделі діаметром від 38 до 75 мм зі стопорами та без. Навантаження на 1 ролик становить від 16 до 50 кг.

ролики_ферро.jpg

Дизайн меблевих роликів залежить від стилю і колірної гами інтер'єру. Для мінімалізму підійдуть моделі з металу, а для модерну – пластикові ролики в декорах алюміній, хром або класичних білому, чорному і сірому декорах.

Назад до списку статтей
`