Що таке присадка?

Присадка – це свердління отворів у плитних матеріалах.

Новини Що таке присадка?

Присадка – це свердління отворів у плитних матеріалах. Найчастіше необхідно для з'єднання між собою окремих деталей за допомогою різноманітних кріплень: у цей перелік входять шканти, конфірмати, шурупи, мініфікси, рафікси, стяжки, гвинти та інші кріпильні металовироби. Не потребують обов'язкової попередньої присадки тільки саморізи, які, як зрозуміло з їх назви, при вкрученні самі прорізають собі вхідний отвір у товщі плити. Але також присадка використовується при установці різної функціональної і лицьової фурнітури.

За призначенням присадки виділяють:

  • Свердління деталей – будь-які свердління під кріплення. Оформляючи замовлення через наш онлайн-конструктор замовлень ViyarPro, вам досить буде вибрати зі списку тип кріплення, і програма сама розрахує необхідні діаметр і глибину свердління.

  • Свердління під завіси – окремий тип свердління, яке виконується на фасадах. Це свердління діаметром 35 мм, в які вставляється чашка завіси.

  • Свердління негабаритних деталей – свердління в деталях, які не відповідають необхідним параметрам для свердлильного верстата. На свердлильному верстаті ми можемо виконати присадку деталей розміром від 70х200 мм до 3000х850. Негабаритної деталлю є деталь, що перевищує розміри 3000х850. Наприклад, 851х851 буде вже негабаритної деталлю, так як максимум одного з допустимих розмірів 850 мм. У цьому випадку вам потрібна послуга «свердління негабаритних деталей», яка виконується нами на верстаті ЧПУ.

сверления_укр.jpg

Маленька підказка: іноді може вимагатися свердління деталей менше розміром, ніж 70х200 мм. У цьому випадку ви можете замовити свердління в деталі більшого розміру, а після – підрізати її до потрібних вам габаритів. Таким чином, розміри найменшої деталі, в якій ми можемо зробити свердління, стають 30х30 мм.

Також отвори, отримані під час свердління, поділяють на глухі і наскрізні.

  • Наскрізні – проходять через всю товщину деталі.

  • Глухі – просвердлюються лише на певну глибину. Іноді цього вимагає майбутня конструкція, іноді – особливості матеріалу. Так у фанері виконуються тільки свердління глухих отворів, так як при проходженні свердла наскрізь верхній шар шпону тріскається.

Назад до списку статтей
`