Що таке порізка (розкрій) ДСП?

Порізка (розкрій) ДСП - ряд послуг з виготовлення з плитних матеріалів деталей для майбутніх меблів.

Новини Що таке порізка (розкрій) ДСП?

Порізка (розкрій) ДСП - ряд послуг з виготовлення з плитних матеріалів деталей для майбутніх меблів. Серед них:

  • Порізка. Плитні матеріали ріжуться на деталі по попередньо зробленому прорахунку (деталюванню).

  • Порізка стяжок у розмір. При виготовленні стяжок – з'єднанні 2-3 листів ДСП з метою створення більш товстої плити – неможливо добитися ідеального збігу плит по контурах. Тому після їх з'єднання потрібне підрізання країв до габаритів необхідної деталі.

  • Порізка стільниці в замок. Виріз поглиблення в одній частині стільниці для з'єднання з іншою частиною стільниці, щоб об'єднати обидва її частин під прямим кутом.

услуги1_укр.jpg

Порізка плит високого глянцю і глибокої текстури – це та сама порізка плитних матеріалів, але вона виділяється в окрему послугу через додаткову складність, яку надають порізці особливості декоративного шару в цих плитах.

  • Зріз кута (складного і під 45 градусів) – зріз торця під кутом. У переважній більшості випадків використовується для безшовного з'єднання деталей.

  • Кут (складний і під 45 градусів) – при виготовленні деталей непрямокутної форми. Виконується з точністю до градуса.

  • Паз. Виготовлення щілини або виїмки в плитному матеріалі. Найчастіше – у торці, для установки ручки-профілю або для установки фільонки, якщо мова йде про складання рамкового фасаду. Також часто виконується для установки ДВП у якості задньої стінки мебелі. Складний паз – паз, який не доходить до країв плити.

  • Вибірка чверті. Виїмка, яка виконується уздовж краю плити. Найчастіше в неї вставляють виступ іншої плити при кріпленні.

услуги2_укр.jpg

Назад до списку статтей
`