Що таке меблеві навіси?

Меблеві навіси ー це спеціальні конструкції, за допомогою яких навісні шафки верхнього ярусу кріпляться до стін.

Новини Що таке меблеві навіси?

Меблеві навіси ー це спеціальні конструкції, за допомогою яких навісні шафки верхнього ярусу кріпляться до стін.

Вони бувають різних видів:

  • "Вушка" (овальні і z-подібні). Найпростіший спосіб зафіксувати шафку на стіні. Але вони застосовуються рідко і в основному для меблів економ-сегмента, тому що це вже застарілий спосіб монтажу. Тут немає можливості регулювання і вони не надто надійні в експлуатації. Але якщо ви хочете закріпити на стіні невелику легку шафку і питання регулювання не дуже важливе для вас, це саме той варіант.

  • Регульовані навіси. Витримують великі навантаження і можуть регулюватися в 3 площинах. Представлені в різних кольорах.

  • Навіси під запрессовку з фіксацією від перекидання. Переваги цієї моделі ー у функції безпечного замикання. Встановлюються на внутрішніх стінках корпусу і фіксуються на навісний планці. Можна підібрати заглушки в різних кольорах.

Давайте розглянемо, з яких елементів складається найпопулярніша фурнітура для кріплення навісних шафок (регульований навіс):

1 ー Шина. Продається в довжині 2000 мм, але може бути підрізала в будь-яку необхідну довжину. Довжина шини ідентична довжині навісної шафи (якщо він один). Якщо потрібно навісити кілька шафок, вони всі повинні кріпитися на одну шину.

2 ー Лапа. Фіксується на шині. Для неї в задній стінці корпусу меблів робиться отвір.

3 ー Регульований блок.

Окремий аспект:

4 ー Регулювання положення шафи і відстані до стіни.

схема_шина.jpg

Монтаж таких навісів не вимагає особливих зусиль. Спочатку ви закріпляєте монтажну шину до стіни за допомогою дюбелів. Потім прикріпляєте навіс до внутрішньої стінки шафки, залишаючи отвір на задній стінці для лапи. Врахуйте! Щоб навіс повноцінно працював, задню стінку потрібно "притопити" вглиб шафки. Після цього вам потрібно «зачепити» лапу за монтажну шину. В кінцевому результаті навіс помітно тільки при відкриванні шафки. Навіси представлені в різних кольорах, завдяки цьому можна підібрати колір, який буде найкраще поєднуватися з меблями.

Навіси (як регульовані, так і під запрессовку) регулюються в 3 площинах:

  • Вправо і вліво;

  • Вгору і вниз;

  • Ближче або далі від стіни.

шина.jpg

Назад до списку статтей
`