Що таке ламінат Kaindl?

Ламінат Kaindl – це чотиришарове підлогове покриття на основі HDF, поверхня якого імітує дуб, бук, сосну, горіх та ялину.

Новини Що таке ламінат Kaindl?

Він стійкий до механічних пошкоджень та вологи, має гіпоалергенні та антистатичні властивості. Виробник дбає про безпечність покриттів та їхню екологічність, тому вся продукція проходить відповідну сертифікацію.

1.jpg


Виробництво продукції

Ламінат Kaindl виготовляється з базової плити HDF Optima на заводах в Австрії, м. Зальцбург. За допомогою спеціального розпилювального обладнання плашки ріжуться на частини відповідних розмірів і проходять етап фрезерування. При виготовленні ламінату 4 шари поєднуються в одну ламель під високим тиском та температурою. Міцність покриття досягається за допомогою спеціальних просочень та технологій створення верхнього шару.


Із чого складається ламінат?

Рисунок4_ua.png


Перший шар є стабілізуючим та перешкоджає деформації плашки. Він збільшує його ударостійкість та інколи оснащується додатковою звукоізоляційною підкладкою.

Другий шар – це основа з деревоволокнистої плити HDF високої щільності товщиною 5-10 мм. Від нього залежать звукоізоляційні та теплоізоляційні властивості покриття, стійкість до навантажень та вологи. На цій частині плашки вирізається замок для з’єднання ламелей одна з одною.

Третій шар – декоративний: це здебільшого імітації натурального дерева. Він зроблений зі спеціального паперу з нанесенням відповідного декору.

Четвертий шар – прозорий зносостійкий шар, що слугує захисним покриттям для ламінату. Ця частина не дає покриттю швидко стиратися, псуватися від ударів важкими та гострими предметами, захищає від впливу побутової хімії та ультрафіолету. Вона виготовляється із 2 видів смоли: меламінової та акрилової. Чим товстіший верхній шар, тим вище клас зносостійкості ламінованої підлоги.


Основні характеристики

Клас емісії ламінованої підлоги Kaindl – E-LE (Extra Low Emission). Це означає, що вміст формальдегіду в складі плити менш як 0,4 мг/100 г: удвічі менше ніж встановлено українськими та європейськими стандартами. Товщина кожної ламелі залежить від вибраного декору і становить 8 мм або 10 мм.

До складу такого підлогового покриття не входять токсичні речовини, барвники та шкідливі смоли. Ламінована підлога детально імітує зріз деревини завдяки застосуванню способу синхронного відтиску візерунка. Показник розбухання плити HDF Optima становить лише 6%, наприклад, вологостійкого HDF – 12%. Клас зносостійкості 32/AC4, тому його використовують у кімнатах із підвищеним рівнем навантаження.


Переваги ламінату Kaindl

  • Висока щільність базового матеріалу (HDF-плити) – 950 кг/мᶟ. Цей показник відповідає за ударостійкість та вологостійкість підлогового покриття. Ламінат Kaindl більш стійкий до подряпин, аніж вологостійкий ламінат інших виробників: на ньому не видно потертостей та практично непомітні глибокі порізи.

  • Підвищена вологостійкість. Ламінована підлога має низький коефіцієнт вологопоглинання. Проте вона може розбухати при довготривалому контакті з рідинами й не призначена для використання у ванних кімнатах.

  • Різноманітні декори та ексклюзивні колекції. Виробник пропонує безліч декорів та текстур ламінованої підлоги, а також ексклюзивні колекції: 3in1, FiSHbone та ENDgrain. Вони відрізняються достовірними імітаціями планок із натуральної деревини та високою тактильністю поверхонь. Коефіцієнт унікальності візерунка досягає 1/8.

  • Просте встановлення. Ламелі легко з’єднуються одна з одною за допомогою унікальних замків без застосування клею та інших компонентів. Його переваги: швидко укладається, можливість демонтажу пошкодженої ділянки або всієї підлоги. Підлогове покриття сумісне з теплою підлогою (із плівковою та водяною): ламелі не виділяють хімічних запахів та добре проводять тепло.

  • Екологічність. Клас екологічності E-LE гарантує гіпоалергенність підлогового покриття, завдяки чому його використовують навіть для дитячих кімнат. Виробництво ламінату складається із цілого циклу (обробка, сушка, розпилювання, сушка стружки), і за цей час кількість фенолу в деревині зменшується до мінімальних показників.

  • Клас зносостійкості 32/AC4. Дозволяє використовувати ламінат для приміщень, де існує підвищене навантаження на підлогове покриття: кухня, передпокій, коридор. 

  • Наявність фаски. Відсутність видимих стиків та з’єднань дозволяє візуально розширити внутрішній простір. Фаска робиться із 4 боків ламелі та фарбується відповідно до покриття.   

  • Якісні замки. Ламінат має міцні з’єднання, тому його легко та швидко монтувати, а під час експлуатації  він не псується на стиках плашок. Також замок профарбовується всередині, щоб перешкоджати проникненню вологи до матеріалу. Максимальна сила фіксації в торці – понад 1600 Н. З’єднувальні кріплення для ламінату є у двох конфігураціях.

Спеціальні форми замків

3.png

  • Гарантія. Виробник надає гарантійний термін до 30 років за умови дотримання всіх правил монтажу та експлуатації.


Ексклюзивні колекції декорів

Ламінат Kaindl досконало імітує природні текстури різних порід деревини. У «ВіЯр» представлені такі декори: бежевий, білий, коричневий та сірий із тисненням під дерево, браш та з матовими поверхнями. Також можна вибрати направлення текстури: діагональне або повздовжнє.


Колекція FISHbone

Колекція FISHbone – це класичний дизайн паркету, який викладається «ялинкою» за допомогою дерев’яних ламелей. Вони підібрані за кольором та текстурою від світлого до більш темного. 

fishbone_ua.png


Колекція ENDgrain

Колекція ENDgrain представлена 3 варіантами декорів. Завдяки особливим текстурам можна точно передати красу річних кілець, зрізи, візерунок та структуру натурального покриття. 

endgrain_ua.png


Колекція декорів 3in1

У цій колекції підлогове покриття комбінується із трьох ламелей різної ширини та текстур. Поєднання схожих декорів дозволяє експериментувати з дизайном та досконало підбирати підлогове покриття під будь-який інтер’єр.

3in1_ua.png


Укладання ламінату Kaindl

Залежно від дизайну приміщення та побажань власників підбирається оптимальна схема укладання ламінату. Відповідно до неї робиться й розрахунок кількості матеріалу.

Схеми укладання

1. Пряма зі зміщенням (поздовжня та поперечна). Укладання ламелей відбувається вздовж вибраної стіни кімнати. Інші плашки встановлюються з несуттєвим зсувом.

Группа 2_ua.png

При укладанні ламінату по діагоналі ламелі розташовуються під кутом 45˚ відносно стін кімнати. Схема «ялинка» використовується для розміщення планок торцем одна до одної під кутом 90˚. Інші способи укладання ламінату є варіаціями із представлених вище. Різняться вони лише кількістю використаних плашок, кутом нахилу залежно від візерунка.

Вибираючи схему укладання ламінованої підлоги, обов’язково враховуйте коефіцієнт витрат (утворення відходів під час обрізання ламелей відповідно до розміру та форми):

  • Пряма –  5%;

  • Діагональна – 15%;

  • «Ялинка» – 20%.

При використанні декоративних елементів утворюються додаткові 15% відходів. Перед укладанням ламінат потрібно залишити запакованим на 48 годин (у приміщенні температура має бути не нижче 18˚С та вологістю до 70%). Щілина між підлоговим покриттям та стінами має бути 12 мм. Нерівність підлоги при укладанні ламінату не повинна перевищувати 3 мм на 1 м.п.


Супутні товари

На сайті «ВіЯр» ви можете придбати не лише ламінат Kaindl, але й супутні матеріали до нього відповідно до обраного декору та потреб монтажу: 

 Рисунок2.png
 

Щоб дізнатися більше про ламінат Kaindl, дивіться відео на нашому Youtube-каналі:

Перед укладанням ламінату ознайомтесь також з інструкціями:

Візуалізатор підлогових покриттів Floor Visualizer

 

Підбирайте потрібний декор підлогового покриття за допомогою Floor Visualizer. Інструмент допоможе візуалізувати кімнату з декором, який найкраще їй пасуватиме.

Для цього завантажте фото, виберіть декор і перегляньте візуалізацію.

Назад до списку статтей
`