Що таке кухонні релінги і комплектуючі до них?

Кухонні релінги – це металеві штанги, які кріпляться на стіну за допомогою спеціальних тримачів і призначені для розміщення кухонного приладдя.

Новини Що таке кухонні релінги і комплектуючі до них?

Кухонні релінги – це металеві штанги, які кріпляться на стіну за допомогою спеціальних тримачів і призначені для розміщення кухонного приладдя. Релінгові системи створюються для кожної кухні індивідуально, залежно від планування приміщення і побажань замовника. Їх перевагами є:

  • Доступність;

  • Простота монтажу;

  • Великий вибір додаткових аксесуарів;

  • Міцність конструкцій і їх здатність витримувати значні навантаження;

  • Різноманітність стилів і декорів.

релинги1.jpg

Релінги можуть мати різну форму:

В асортименті є труби довжиною 1000 і 3000 мм та діаметром 16 мм, а також різні кути до них.

  • Плоскі релінги

Візуально нагадують декоративні металеві накладки. До цього типу належать кухонні релінги Hettich (1200 мм) та Piano від Cosma (600, 900 і 1200 мм). Останні мають приховані кріплення, які знаходяться із зворотного боку штанги. Завдяки цьому вони виглядають акуратно і лаконічно. Такі релінги доступні в чорному і нікелевому декорах.

релинги2.jpg

Для монтажу цих пристосувань використовують кріпильну фурнітуру:

релинги3.jpg

Завдяки релінгам можна компактно зберігати посуд, столові прибори, баночки зі спеціями та інше кухонне приладдя. Для цього потрібна додаткова навісна фурнітура:

Призначені для підвішування окремих предметів кухонного начиння. Є традиційні S-подібні гачки і гачки з прихованим кріпленням.

В асортименті є класичні функціональні полиці і полиці, призначені для зберігання тарілок, склянок, чашок, келихів, столових приборів, кришок, спецій, ножів і обробних дощок, а також спеціальні тримачі для паперу. Крім навісних аксесуарів, можна придбати настільні – наприклад, підставки під гаряче і кошики для фруктів.

Є багато варіантів монтажу релінгів: це можуть бути як окремі секції, так і суцільні горизонтальні штанги на одну або кілька стін (у кутових кухнях). Найбільш звичне та зручне місце для їх розташування – це робоча зона. Оптимальна висота – 40-50 см над стільницею. Якщо релінги кріпляться під навісними шафами, під час свердління отворів для монтажу потрібно відступити від верхніх секцій 5-7 см. Для запобігання прогину труби рекомендують встановлювати тримачі на відстані не менше 50 см один від одного.

При монтажі насамперед робиться розмітка стіни, на якій буде розташований релінг, після чого в ній просвердлюють отвори для дюбелів. Потім релінг кріпиться до площини за допомогою саморізів і спеціальних тримачів. Принцип монтажу штанги та кріплення до неї навісної полиці продемонстрований на прикладі релінга Piano з гачками і полиці для спецій від Cosma:

схема (2).jpg

схема2.jpg

Назад до списку статтей
`