5 ознак хорошого мебляра: як вибрати професіонала і в чому особливості його роботи

Замовникам – на замітку, меблярам – щоб перевірити себе.

Новини 5 ознак хорошого мебляра: як вибрати професіонала і в чому особливості його роботи

Отже, ви прийшли до того, що час вже замовити кухню/шафу/комод/меблі. Подивилися мільйони картинок в інтернеті, забили ними пам'ять у телефоні, спробували уявити це все у себе в квартирі. Час вибирати мебляра. Хорошого мебляра.

Які риси відрізняють хорошого мебляра від поганого? Ми виділили 5 основних ознак, які в комплексі говорять про те, що перед вами – професіонал.

Готовий показати приклади своїх робіт

Ідеально – і на фото, і наживо. Але якщо наживо подивитися немає можливості, вистачить портфоліо. Ще варіант: якщо це мебляр, якого вам порадили знайомі, завітайте до них у гості.

Важливо зрозуміти – ці меблі якісні? Крайка добре приклеєна? Вона є на всіх торцях? Чи немає непотрібних зазорів і перекосів? Як працюють механізми, яка тут фурнітура? Не бійтеся чіплятися.


Розбирається в темі та допоможе з вибором матеріалів

Меблі на замовлення – це коли ви самі «складаєте пазл»: підбираєте фасади, стільницю, ручки та все інше. Добре, якщо до цього ви прочитали десятки статей про матеріали, переглянули весь інтернет і вже знаєте, які матеріали хочете. Але можна і розгубитися. Звісно, ми не говоримо, що мебляр повинен вам щось рекламувати. Але вміти коротко описати особливості різних варіантів, щоб вам було легше вибрати, – так.


Важливо зрозуміти – ви знаєте всю необхідну інформацію для замовлення меблів.

Відповідальний і пунктуальний

Ми говоримо про спілкування, ставлення до роботи та клієнтів. Це можна зрозуміти навіть за першим дзвінком.

Яка підготовка і манера спілкування? Який час дзвінка мебляра – не надто пізно або рано? Добре, якщо вас набрали +- через день після залишеної заявки, лаконічно описали деталі роботи та запропонували час для особистої зустрічі. Ще добре, якщо мебляр запропонує канал для зв'язку, наприклад, месенджер. Це потрібно, щоб обговорювати виміри, погоджувати проєкт і отримувати зворотний зв'язок.


Важливо зрозуміти – ви завжди на зв'язку з майстром і відчуваєте себе спокійно. Ніхто нікуди не пропадає, не обіцяє нереальні терміни тощо.

У нього є сайт/сторінка у соціальних мережах

А краще і те і те. Цей пункт навіть більш важливий для меблярів. Якщо в нашу епоху майстра немає в інтернеті, його немає ніде (ну, вважайте, майже).

Чому для замовника важливо, щоб мебляр був у соцмережах і мав свій сайт? Це ще один плюс до вашої довіри та лояльності. Ви відразу ж отримуєте більше вступної інформації, можете самі переглянути більше робіт і почитати відгуки.


Укладає договір

У договорі майстер прописує терміни, зобов'язання, відповідальність за зрив термінів, гарантії на меблі. Навіть якщо мебляр здається вам порядним і чесним, краще перестрахуватися.

Важливо зрозуміти – ви знаєте, на що розраховувати та в разі форс-мажорів застраховані. Меблі на замовлення – це не купівля в салоні. Терміни тут можуть змінюватися. Тому круто, коли ви не на словах знаєте, що через два тижні кухня буде у вас.


У чому особливості роботи мебляра

Як ми вже зрозуміли за цими пунктами, робота мебляра – це не просто «накреслив, порізав і зібрав». Це складна комплексна робота. Мебляр продумує ергономіку, робить так, щоб всі дроти були непомітні, а меблі «точно» вписувалася до кімнати. Він разом з вами ходить до шоу-руму та переглядає десятки зразків. У підсумку ви отримуєте саме такі меблі, як вам потрібно.

А де вибрати мебляра? На сервісі Viyar Bazar.

Назад до списку статтей
`