Встановлення меблевих завіс. Чек-лист від ВіЯр

Покрокова інструкція, поради та новинки фурнітури.

Новини Встановлення меблевих завіс. Чек-лист від ВіЯр

Меблі з дверцятами є в кожному домі. Це тумби, навісні та підлогові шафи, пенали й інші вироби. Щоб вони були зручними і надійними в експлуатації, важливо правильно встановити фурнітуру, що забезпечує відкривання та закривання фасаду.

123.jpg

Якість завіс та їх кріплення визначає, наскільки легко і безшумно відчиняються дверцята, чи щільно вони прилягають у закритому положення і чи не провисають. Ми зібрали для вас поради щодо монтажу фурнітури. Нехай виготовлені меблі будуть довговічними і комфортними.

Види меблевих завіс

Перш ніж переходити до встановлення, розглянемо асортимент і з'ясуємо, які бувають меблеві завіси. Почнемо з огляду механізму. Він складається з чашки, плеча і монтажної планки. Також є 2 регулювальні гвинти – для регулювання глибини та ширини. Монтажна планка кріпиться до корпусу, а чашка врізається у фасад. Плече з'єднує ці дві частини.

image2.png

Залежно від конструкції завіси бувають:

  • Накладні – найпоширеніші, фасад повністю накладається на край корпусу;
  • Напівнакладні – фасад накладається на торець корпусу наполовину;
  • Внутрішні – фасад розташовується всередині корпусу, не накладаючись на нього.

3.jpg  

Є й інші різновиди: для скла або алюмінієвого профілю, кутові, біфолти, трансформери тощо. Механізми бувають з дотягувачем (плавно зачиняють дверцята) та без. Скористайтеся фільтром на сайті, щоб вибрати потрібний різновид.

Набір інструментів

Перейдемо до інструментів, які знадобляться для встановлення накладних завіс на дверцята або завіс іншого типу. Вам знадобляться:

  • Шуруповерт та дриль;
  • Фреза;
  • Будівельний рівень;
  • Лінійка та олівець/маркер;
  • Викрутка;
  • Шурупи.

Перелік інструментів може змінюватися залежно від вибраного механізму та матеріалу. Також, щоб прискорити роботу, майстри використовують спеціальне свердло. За його допомогою вирізаються отвори потрібного діаметру і глибини.

Розмітка та її правила

Розмітка меблевих завіс потрібна, щоб максимально точно підготувати отвори та заглиблення для фурнітури. Суть процесу – знайти і позначити, де буде розташований центр майбутнього отвору.

При цьому залиште зазор 7-12 см від верхнього/нижнього краю дверцят та 2,1-2,2 см – від боковини. Кількість деталей, необхідних для одного фасаду, варіюється і залежить від ваги та розміру конструкції.

table_ua-grey (1).png

Переходимо безпосередньо до розмітки. Відмірявши потрібну відстань від верху, низу та бічної частини фасаду, робимо позначки. Зверніть увагу, щоб навіси не розташовувалися навпроти полиць. Також відстань між ними має бути не менше ніж 50 см.

Свердління отворів

Далі за допомогою дриля або шуруповерта та фрези (зазвичай 35 мм) потрібно зробити присадку в місці розмітки. Ось головні поради, щоб запобігти появі тріщин і відколів на матеріалі, а також гарантувати справну роботу фурнітури:

  • Обов'язково розміщуйте дверцята на твердій поверхні;

  • Використовуйте гостру фрезу;

  • Свердліть отвір суворо перпендикулярно, глибиною 12-13 мм;

  • Працюйте акуратно, підбираючи швидкість обертання залежно від матеріалу.

Однак ви можете заощадити свій час, замовляючи виробничі послуги у ВіЯр. Фахівці зроблять отвори для завіс у ДСП, МДФ, склі й інших матеріалах. Оформляйте замовлення у менеджера на філії чи онлайн через конструктор ViyarPro. Це дозволить вам працювати швидше і уникнути неточностей під час підготовки деталей до монтажу. Ви можете замовити не лише присадку, а й отвори для розмітки.

image4.jpg

Кріплення фурнітури

Коли всі заглиблення готові, укладаємо фурнітуру. Навіс має розміщуватися рівно і щільно прилягати до площини. Відрегулювати його положення допоможе рівень або лінійка. Якщо проігнорувати цей момент, фасад може закриватися нерівно. Стандартний кут встановлення – 90°. Є й інші моделі з кутами 30°, 45°, 120°, 135°, 180°, 270°.

image5.png

Закрутіть шурупи за допомогою шуруповерта. Почніть кріплення завіси з фасаду: він є рухомою частиною конструкції. Під час роботи перевіряйте надійність монтажу.

Навішування фасаду

Цей етап потребує зосередженості та точності. Спочатку проводиться розмітка під встановлення монтажної планки. Майданчик кріпиться до корпусу меблів, фасад навішується до боковини, а 2 частини завіси з'єднуються. Навішування зручніше виконувати на рівній поверхні. Потім за допомогою викрутки та спеціальних гвинтів здійснюється регулювання.

Процес монтажу відрізнятиметься для різних типів фурнітури. Наприклад, встановлення внутрішніх меблевих завіс потребує особливої майстерності й акуратності.

colage.png

Регулювання

І переходимо до фінального етапу – регулювання. Воно здійснюється у 3 площинах:

  • По вертикалі;
  • По горизонталі;
  • По глибині.

Щоб відрегулювати завісу по вертикалі, використовуйте овальні отвори. З часом дверцята можуть провисати, тому іноді їх потрібно підкручувати. Налаштування по горизонталі необхідні для того, щоб встановити потрібний зазор між фасадом і корпусом. Регулювання глибини визначає, наскільки щільно дверцята прилягають до корпусу спереду. Таким чином, ми розглянули етапи встановлення меблевих завіс та переходимо до новинок асортименту.

image5.png

Новинки Muller

В асортименті нашого власного бренду Muller з'явилися нові недорогі механізми. Насамперед, це завіси Clip-On з дотягувачем для ДСП: накладнінапівнакладні та внутрішні. Від стандартних вони відрізняються меншою кількістю циклів відкривання-закривання, відсутністю заглушок і принципом роботи: вони утримують фасад лише у повністю відкритому або повністю закритому положенні.

Такі меблеві завіси не комплектуються монтажними планками. Пропонуємо на вибір 3 варіанти планок для різних потреб: під саморіз, під єврогвинт, з 3D-регулюванням.

Також уперше на українському ринку ми презентували завісу для алюмінієвого профілю без пружини. Такі механізми використовують для фасадів Push to Open (без ручок). Вони бувають накладниминапівнакладнимивнутрішніми. Завіси такого типу є і для ДСП (без пружини, із 3D-регулюванням). Усі новинки представлені на сайті та доступні для замовлення.

Вибирайте фурнітуру у ВіЯр та замовляйте всі потрібні виробничі послуги, які спростять вам роботу. Використовуйте цей чек-лист, щоб правильно все встановити. Виготовляйте найкращі меблі разом із нами!

Назад до списку статтей
`